Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №71

• 28 981
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Добре, че само ви четях в първи сезон Joy
Аз тогава бях по-равнодушна и страдах от нескопосаното му държание, дори  предвидих събитията...Но с появата на Баръш се появи принца на белия кон и Зейнеп живна...ей за това го "предадох" - вместо да се старае да израства, той деградира, защото една жена не му се подчини! Паралелно изгледах "Черно бяла любов" - и видях колко е израснал Ибрахим в актьорството!
А сега, ако му се вярва на думите, трябва да очакваме Бялата душа на Мехди! А аз винаги вярвам в доброто....Kissing Heart

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 20:48 от Аniksi

# 181
Както искаме Зейнеп да намери своя мир, така искаме и Мехди да намери своя мир. Някои зрители искат те да намерят своя мир заедно. В повечето сериали, които съм гледала, винаги съм искала двамата главни да намерят своя мир заедно. Само в "Мелодията на сърцето" се радвах истински на обрата в историята, който не събра двамата с уж изпепеляващата любов.

Досега показаното от Мехди обаче не предполага, че той може да приеме мечтите на Зейнеп за кариера в кантора с мъже. Тя обаче доказа, че може да загърби професията си заради него. Могат ли да се срещнат по средата - той да ѝ отвори кантора в махалата например. Защото отстъпките, за да живеят Мех и Зей заедно трябва да са от нейна страна. Той каза: "Това съм аз, не се опитвай да ме променяш!" Така виждам общия мир на ЗейМех.

# 182
  • Бургас
Това, че защитавам качествата на единия или другия не значи, че искам те да бъдат заедно! Аз не съм за ЗейМех! И ако вярвам в 1%, то ще е заради художествената измислица!
От първия миг не приех тази връзка, несъвместима ми е , неудобна някак си , дори и сега когато е толкова харизматичен стои до Зейнеп повече като бащата, който винаги и е липсвал!
Разбира се, че мечтите трябва да имат криле, но не тези на врабчето, което да я доведе до кантора в махалата и да я превърнат в защитник на бедните и онеправданите.....но ако следим развитието, точно това ще и подхожда и към това я води сценарийния план! Ако ще продължи да гони Мехди! Защото ролите се промениха....или може би се повтарят?

# 183

Ей тук и на мен ми се насълзиха очите, и аз имам това вродено инстинктивно чувство да утешавам уязвимите и наранените, хем му се ядосвах на Мехди, а сега ми иде да го прегърна в този епизод.

# 184
Аникси, защитавай го, и Мехди е човек и той се стреми към нещо в живота. И понеже знаем какво иска той - Зейнеп, се зачудих възможно ли е това. Не ми се струва възможно, освен ако Зейнеп не приеме, че ролята, която Мехди ѝ отрежда, я устройва. Не изглежда Зейнеп да може да го направи. Може ли Мехди да приеме Зейнеп в роля, която не пише той? Струва ми се, че няма да е възможно.

По повод поста на Беа: Малко човещина от страна на Мехди и му съчувстваме, но за мен тази негова увереност, че прави всичко най-добро за близките си, ме уплаши. Когато един човек не вижда вредата, която нанася, и я счита за добро, той ще продължи по същия начин.

# 185
  • Плевен / София
В старата БгМама имаше едно емотиконче, дето се търкаляше по земята от смях. Искам го!
Joy Joy Joy

Като се прибера в неделя ще ти го " изпратя", че сега съм само с телефон за почивните дни.
Мисля, че образът на Кибрит се изчерпа, както и майката на Мехди.

# 186
Добре де, Саваш какво я увещава Озлем да остане, че си нямали майка, как щяла да ги изостави...ама тя нали има деца в Америка, и то малки - те без майка ли да стоят? Хем да не им се бърка в животите, че големи мъже били, хем да не си тръгва аблата - ех, тез мъже, бе...

А за Бенал просто нямам думи.
Аз лично нямам деца и няма особени изгледи да мога да имам, обаче като гледам това мъничко розово пухче, не мога и не мога да се начудя как изобщо ѝ хрумна да го оставя? Защо? Има хора зад гърба си, предложиха ѝ помощ, спасиха я, нима не си обича детето? Нима не  може просто да се устрои да живее някъде, а Мехди да има редовни посещения с бебето, като в цивилизованите държави? Защо трябва да "спасява" малката от него, той нищо лошо не би ѝ причинил? И изобщо, с какво точно се бори тя? Със собствената си хистрионна реакция на непоносимост, че не успя насилa да го влюби в себе си, и сега изоставя реквизита, който използва за целта.

Милото бебенце! Sleepy

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 22:10 от Bea Snow

# 187
Малко фото бюлетин Sunglasses

Като картина е този кадър Heart Eyes

Аз доста писах за епизода, така че ще си запазя правото да се допълвам, когато излезе превода. Да видим и утре дали ще ни пуснат фрагманче, за да имаме още материал за обсъждане Kissing Smiling Eyes

# 188
Добре де, Саваш какво я увещава Озлем да остане, че си нямали майка, как щяла да ги изостави...ама тя нали има деца в Америка, и то малки - те без майка ли да стоят? Хем да не им се бърка в животите, че големи мъже били, хем да не си тръгва аблата - ех, тез мъже, бе...

А за Бенал просто нямам думи.
 Защо трябва да "спасява" малката от него, той нищо лошо не би ѝ причинил? И изобщо, с какво точно се бори тя? Със собствената си хистрионна реакция на непоносимост, че не успя насилa да го влюби в себе си, и сега изоставя реквизита, който използва за целта.

Милото бебенце! Sleepy

Bea, така са мъжете - хем боли, хем сърби. Аз не съм гледала още епизода с руски субт., но си спомням предишния, когато Саваш каза на кака си - по-добре да не беше идвала, а сега разбирам, че е искал да остане. За какво да остава, за да има чичото на кого да вряска.

Бенал нали тръгна да бяга с детето при нейната позната, а сега изведнъж го изостави. Подразни се тя, че Зейнеп е щастлива с Баръш, че Мехди признава само Зейнеп за любима. Направо й завидя. И правилно си отбелязала, че бебето го третира като реквизит, средство за изнудване. Между другото тя защо се страхува толкова от Мехди, като той не й е посягал /единствено заключването/. Даже и психически тормоз не й е налагал, а това че не я обича в прав текст й го е казвал няколко пъти. Не може насила да го накара да я обича. Той и преди Зейнеп не я е обичал, а ми се е отбивал при нея за някои мъжки дейности. Въпреки че я заключи, мисля си,  че тя щеше да се върне при Мехди, ако чуеше от него това, което чака.

# 189
Момичета, чувствам, че започвате да се размеквате.
Сакън. 😀
Аз нещо не се трогнах от думите на спасителя на целия турски народ, Мехди, пред Нух.
Усещам, че май и на него вече му се иска да не беше се забърквал в този "бизнес", ама "късно е, либе, за китка".
Озлем досега я оправдавах и пак смятам, че донякъде е права, но такова махленски поведение въобще не приемам.
Каза си каквото имаше на братята, добре, обаче тази агресия към семейството на Зейнеп ме възмути дълбоко.

Бройте ме и мене аристократка, щото днес за пореден път  тази зима ме заболя кръстът. 😀 😀 😀

# 190
Момичета, чувствам, че започвате да се размеквате.
Сакън. 😀
Аз нещо не се трогнах от думите на спасителя на целия турски народ, Мехди, пред Нух.
Усещам, че май и на него вече му се иска да не беше се забърквал в този "бизнес", ама "късно е, либе, за китка".

Бройте ме и мене аристократка, щото днес за пореден път  тази зима ме заболя кръстът. 😀 😀 😀

Smiley Smile

Пепелче, новоизлюпена аристократке, много дрешки си мерила днес в МОЛА, имало е течение в пробните, изстинало ти е кръстчето Wink. Бързо да минава Heart

# 191
Здравейте! Редовно Ви чета, но нямам време за писане, ако това не е проблем и аз бих желала линк за групата.

# 192
Момичета, страхотни сте! Като дойде емотикончето ми от Гости с търкалящото се от смях човече, ще си го ползвам най-редовно.

Ох, тежко нещо било да си аристократ. Че и броят на аристократите се увеличава, не е хубава тази работа! Cry
Да си се връщаме към положението на плебеи и да ни е мирен животът.

Стеле, ще се радваме да си част от малкото ни Фейсбук общество.

Хистрионно личностно разстройство - научих нещо ново. Много често срещано разстройство у нас, според мен.
Тя май и Сакинето страда от такова. Ами Джемилето. Беа, какво ще кажеш?

Бенал показа егоизъм, слаб характер. Достоверно ли е това с оглед на миналите ѝ действия - да.

И за Мехди си мислех достоверно ли стигна дотук този грижовен в началото мъж - да. Неговата несигурност, че Зейнеп може да го обича такъв, какъвто е, го дебалансира, изкара на повърхността комплекси и объркани ценности.

# 193
Хистрионно личностно разстройство - научих нещо ново. Много често срещано разстройство у нас, според мен.
Тя май и Сакинето страда от такова. Ами Джемилето. Беа, какво ще кажеш?

Първо искам да направя едно важно уточнение - личностОВИ разстройства са нещо различно от съвкупността от характеристики, които всички ние в една или друга степен носим, но не са достатъчни, за да бъдат диагностицирани като такива. Затова е и толкова трудно да се постави диагноза, защото нищо не е черно-бяло, обикновено е една амалгама от различни нюанси и характеристики - някои по-силно изразени, други в сянка, но нека кажем най-простичко, че основната разлика между психоза и невроза е осъзнаването.

При хората с личностово разстройство (психотични), състоянието е трайно и тежко нарушава цялостното функциониране на индивида, затова и не може да бъде диагностицирано преди навършване на пълнолетие, защото трябва личността да е формирана. Но най-същественото е, че при тези хора НЕ Е осъзнато, че имат проблем. За тях външните фактори са определящи и всичката обратна връзка, която околните им връщат, според тях си е просто нормална част от характера им.

Неврозите, т.нар. невротични разстройства, са по-разпространения вид, там влизат тревожно, обсесивно-компулсивно, депресивно, соматофорно и т.н. - но хората осъзнават, че имат проблем.

Прието е, че личността се формира до 21 годишна възраст и е съвкупност от трайни убеждения, нагласи, светоглед, поведение и реакции на стимули. Личността се изгражда при взаимодействие в социална среда, затова когато има преживени травми в детството или други затрудняващи фактори, това оказва огромно влияние при формирането на характера ни.
Личността ни е съвкупност от вродени характеристики (темперамента) и придобити такива (характер) - а взаимодействието им формира нашата психологическа структура.

Една от официалните класификации, например, разделя ЛИЧНОСТТА на няколко основни вида (това е просто типизиране, не патология)- хистерична, шизоидна, депресивна и натраплива.

В случая на Бенал, като казвам хистрионна реакция, нямам предвид личностовото разстройство, а поведенческата ѝ характеристика - основната потребност на хистеричната личност е да получава одобрение и потвърждение на стойността си от другите. При този тип личност липсва здрава семейна среда през формативните години - Бенал е сираче. Когато липсват последователни ориентири, детето се приспособява в деструктивни начини на общуване - щом с "нормално" поведение не му обръщат внимание, не получава обич и загриженост, започва да изразява себе си с емоционални кризи или агресивно поведение, за да принуди някой да го "спаси" или да обърне внимание.

Такива хора имат инфантилно поведение, непоследователни са, имат склонност за манипулиране на околните, трудно приемат критика, търсят вина в обстоятелствата, не в себе си, импулсивни са и често бягат от отговорност.
Тъй като нямат добре изградена идентичност, преобладава чувството за малоценност и несигурност, търсене на постоянно външно валидизиране.
Ако не получат така жадуваното признание и любов може да станат обвинителни, отмъстителни и арогантни, но всъщност самочувствието на този тип личност е много крехко и уязвимо, зависими са от симпатиите и одобрението на околните и дълбоко страдат, ако не ги получат.
Звучи ли ви познато?

Джемиле е депресивен тип личност (зависима) - ще изброя само няколко качества и характеристики, за да разберете защо:
- много чувствителни, емпатични личности, които добре разпознават и задоволяват потребностите на околните,
- много лоялни и последователни към хора, с които имат емоционална връзка
- силно развито чувство за любезност, сътрудничество, тактичност, приспособяват се лесно
- социално ангажирани са, състрадателни
- развиват силна зависимост към любимите хора - склонност към вкопчване, любимият човек се превръща в център на тяхното съществуване (Мехди)
- склонни са да се раздават за другите до откат, а собствените си потребности неглижират
- лесно манипулируеми
- ниска самооценка
- не умеят да отказват
- пасивни, нерешителни, лесно се отказват
- изпитват силно чувство за лична отговорност и вина
- склонност към потискане на чувствата, прерастващи в автоагресия, докато навън се показва доброжелателно отношение
- Нямат ясна представа за другите или за собствените си способности, чувстват дълбока празнота и са убедени, че само другият (любимият) човек може да ги направи пълноценни, като я запълни.
Точно затова имат голяма трудност да се отделят от важните за тях хора, да се дистанцират...

А сега, кажете ми, на кого още ви напомня този тип личност?

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 11:13 от Bea Snow

# 194
Привет Hug

Беа Gift Heart  благодаря за информацията / на достъпен за нас език Simple Smile  /
Познати са ни и още как  Бенал и Джемиле .

Мисля си за Бенал- няма семейство, сираче е.
Тормозена от първият си съпруг психически и физически.
Мехди я използва само за задоволяване на мъките си потребности.
Питам се, ако тя имаше семейство, първият ѝ щеше ли да посмее да я бие например.
Питам се и за Мехди- знаем, че в Турция държат жената да е девствена, държат на морала.
Ако тя имаше семейство, трудно щеше да я използва само за любовница.

Питам се и за Бенал- защо очаква уважение и брак, след като беше толкова "лесна" за един мъж, без да се съобрази за морала, който се изисква в турското общество...

Това , че е сираче, не я оправдава за всичко, което направи...

Общи условия

Активация на акаунт