Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №71

• 29 189
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Аз леко се съмнявам, Магийке. В официалния канал на сериала липсва дори първия фрагман. Нямаме снимки, нямаме озет...

# 571

Ядосваше ни Мехди, но истината е , че Ибо направи силно въздействаща роля. Ще ни липсва.
Ще липсва интригата.
Зейнеп и Баръш добре, но какво друго ще гледаме? Женската комуна?
Нямаме инфо колко серии ще бъде сериалът, какво ли са намислили сценаристите?

# 572
  • Бургас
Здравейте групичка!
Доста време ми трябваше да осмисля новината, подейства ми като лек шок....където и да отворех, само за напускането на Ибо четях... а в същото време официалните инстанции мълчат - какво по-голямо подтвърждение за развитието на нещата? Но все пак това е само филм и е дошло време поредния актьор да приключи, каквито и да са причините.
Загледах филма, защото историята ме впечатли, а участващите актьори само и придадоха живот! Харесва ни или не -това е художествената измислица  и колкото и да анализираме, говори за едно: перфектно свършена работа от всички актьори и най-вече от Ибрахим Челиккол! Заради него бяха всички тези ожесточени спорове и поляризиране на феновете! Изключителен, различен, разгърна в дълбочина образа на Мехди и може би наистина леталния край е единствения изход за него....Но какво щеше да бъде Мехди без Мюжгян, без Нух, без Джемиле, най-вече без Зейнеп..... а и всички останали второстепенни герои с които си взаимодейства? Може да е голям, но щеше да си остане, като самотно стърчащо дърво, ако не бяха всички тези хора, които помогнаха историята на Зейнеп и Мехди да се случи!
Ще ми липсва новият, стар Мехди, но.... искам да видя как ще завърши тази история! Защото и в киното, като повечето колективни изкуства, работят много хора, които заслужават не по-малко преклонение и уважение за труда и таланта си!
А Ибо ще чакам с нетърпение да видя в следващото му превъплъщение!
Сбогом майстор Мехди!

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 12:51 от Аniksi

# 573
Чудесни коментари, момичета! За мен, като един ценител на таланта на Ибо, ДЕК беше успешен проект, но аз също съм разочарована, че историята на Мехди свършва така. Не заради Ибо, а заради героя му. Исках паралелно с историята на Зейнеп да видим изход и посока за мъже, оковани в консервативните си разбирания, докато мечтаят да живеят с независима и силна жена, а не с послушна забрадена домакиня. Може би това е отговорът - мисията невъзможна. Grinning

Браво на Ибо отново! Както винаги, даде всичко от себе си! Браво на всичките му партньори - страхотни са. Историята продължава, момичето Зейнеп ще бъде натоварено с още една вина, смъртта на майстор Мехди. Ако не беше разбила вратата, може би майстор Мехди щеше да е жив - това ще мъчи Зейнеп известно време сигурно.

# 574
Сбогом майстор Мехди!

Айдеее...отсега го погребахме, а аз вече съм със стегнато гърло, особено на тази снимка - чак се просълзих!

Не искам да умира, добре - напуска сериала, ама има хиляди начини да прекратят ролята, колко народ спряха да показват от 1ви сезон, никой не е умрял (с изключение на Мюжгян)...Дано не го убиват!
Но да, мъчно ще ми бъде!

# 575
  • Бургас
Беа   така се подготвям психически! Ако ни изненадат с друг сценарий - още по-добре! Но не знам защо, от вчера съм с буца в гърлото и като, че ли някой ми е откраднал любим спомен...Чувствам се ужасно излъгана.......

# 576
Аз пък що ли си мисля, че няма да убият Мехди? Може да е с рекламна цел този слух /нали не е потвърден официално/, а знаем че досега СЦ винаги ни изненадват с обрати .

# 577
Може и да греша, но си мисля, че ако не беше предложеието от Нетфликс за новата поредица с Бирдже, Ибо можеше да изкрета още няколко епизода в ДЕК Rolling Eyes По липсата на информация за епизода утре, съдя, че в момента трескаво преработват концепцията - кой, какво, как, защо. Моментът е доста критичен Rotating Light

# 578
Може и да греша, но си мисля, че ако не беше предложеието от Нетфликс за новата поредица с Бирдже, Ибо можеше да изкрета още няколко епизода в ДЕК Rolling Eyes По липсата на информация за епизода утре, съдя, че в момента трескаво преработват концепцията - кой, какво, как, защо. Моментът е доста критичен Rotating Light
и аз така си мисля, че причината за напускането на Ибрахим е донякъде новия проект за НФ...и, че сценаристите не са имали намерение да се сбогуват толкова скоро с главния им персонаж.

Още нямаме озет , нали?

Благодаря за коментарите! Flowers Hibiscus

# 579
  • Плевен / София
Е добре де, те не сключват ли договори, там няма ли клаузи при напускане....Все пак не е професионално да зарежеш една работа, за да започнеш друга....Това не е, като да не си доволен, че персонажа ти не се развива и стоиш като статист/ например Фифи от ПНВ/....
Не забравих

# 580
Гости, предвид турската система с постоянното удължаване и спиране на сериали, ме съмнява да има такива клаузи. По тази логика, ако спрат сериал преждевременно би трябвало да плащат неустойки на екипа, но не съм чувала (поне аз) за такива в турската киноиндустрия.

# 581
  • Плевен / София
Гости, предвид турската система с постоянното удължаване и спиране на сериали, ме съмнява да има такива клаузи. По тази логика, ако спрат сериал преждевременно би трябвало да плащат неустойки на екипа, но не съм чувала (поне аз) за такива в турската киноиндустрия.
Чела съм, че първоначално подписват за определен брой серии, а от там нататък е определящо рейтинга...

# 582
Гости, нямам идея какви са клаузите в договорите им Rolling Eyes И аз като Магия си помислих за евентуални неустойки в обратния случай, но не съм чувала за такива...

Помня, че Иво Аръков беше коментирал преди време по повод епизодичното му участие в "Сблъсък" с Къванч и Елчин, че всичко е адски динамично при турците и той е отишъл да снима ужким един епизод, но понеже са го харесали, веднага са пренаписали сценария, за да остане за повече... Нищо не пречи Ибо да е получил предложение, на което не може да откаже и знаейки, че ДЕК така или иначе скоро свършва, просто да е помолил да приключат ролята му по-скоро. Според мен е професионалист и едва ли би направил нещо некоректно спрямо колегите си. Освен това и той, и Демет са в една и съща агенция - ID.

# 583
  • Плевен / София
Гости, нямам идея какви са клаузите в договорите им Rolling Eyes И аз като Магия си помислих за евентуални неустойки в обратния случай, но не съм чувала за такива...

Помня, че Иво Аръков беше коментирал преди време по повод епизодичното му участие в "Сблъсък" с Къванч и Елчин, че всичко е адски динамично при турците и той е отишъл да снима ужким един епизод, но понеже са го харесали, веднага са пренаписали сценария, за да остане за повече... Нищо не пречи Ибо да е получил предложение, на което не може да откаже и знаейки, че ДЕК така или иначе скоро свършва, просто да е помолил да приключат ролята му по-скоро. Според мен е професионалист и едва ли би направил нещо некоректно спрямо колегите си. Освен това и той, и Демет са в една и съща агенция - ID.
Аз това го разбирам и нямам проблем, но някои фенове се жалват, че образът на Мехди е "занулен" и те вече нямало за какво  да гледат ДЕК.

# 584
  • Бургас
Цитат
  Чела съм, че първоначално подписват за определен брой серии, а от там нататък е определящо рейтинга...          

И аз четох за Енгин Акюрек, защо  прави големи паузи между проектите и как са обвързани договорно едни от най-големите хонорари, които получава. Първо и основното при него е,  да е наясно с образа - от къде тръгва, през какво минава и до къде стига. Договор се подписва за 13 серии, като никоя от страните няма право на прекъсване. А при добър рейтинг се подписва анекс за още 13. След 26 серия започва печалбата за продуцентската компания, затова се стараят да подпишат с актьорите за по-дълго време, ако има интерес към продукцията, но тези договори вече са с много облекчения за актьорите.
В нашия случай обаче точно след 26 серия напусна основния сценариен екип и стана бозата.... Тогава започна лутането, намалиха екранното време на Ибо и в играта му се чувстваше някакво безразличие и апатия. Искам да вярвам, че това е причината да поеме друг ангажимент, а не, че е безотговорен към колеги и фенове!
Жалко, че две от продукциите, които започнаха със силна заявка, по едно и също време 37 серия изпаднаха в криза.И след като Дъщерята започна нова история, то и ДЕК все някак си ще продължи! Само търпение се иска от нас, а който не му харесва - сериали на килограм Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт