Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №71

• 29 120
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Добре дошла на vermilion21 Flowers Tulip;
dariVale липсваха ни твоите споделени мисли

Цитат
Че с какво пък са ограбени феновете на Ибрахим Челиккол? Втори сезон му донесе късмета да изиграе развиващ се, противоречив, но житейски достоверен образ. Какво по-благодатно за актьора от сложна роля? И той се справи повече от перфектно!  
Hands Plus1 Hands Plus1 Hands Plus1
Няма да спра да повтарям,че Ибрахим трябва да е благодарен на съдбата за тази роля! И не само - и за тази партньорка! Защото ако не беше неопитността и хъса на Демет, нямаше как да изпъкне неговата водеща роля в този тандем. В изграждането на образа той я учеше и на партньорство и на актьорство.... а останах с усещането, че и той самият научи много за собствените си възможности. Често в последните серии го сравнявахме с Ферхат...."Черно бяла любов" го изгледах малко преди тези серии и трябва да си кажа, че освен прическата друго общо не видях. Но там имаше и една Бирдже, която с лекотата на играта си, го допълваше перфектно! Имаше и история-приказка, а приказките винаги имат щастлив край.
Тук обаче започнахме с история от живота....Разбирам феновете на Ибо, защо се чувстват излъгани. Заявката бе за две наранени души, които любовта ще спаси. И ако искахме да гледаме щастлив край, то наистина филма трябваше да свърши на 12 серия. Но точно в сериите до влизането в затвора, Ибо направи най-силния си образ - една палитра  от емоции и страсти! И дори визуалното му амплоа подсили това.
Да, имаше леко разводняване на действието, като че често се губеше основната мисъл, Мехди изглеждаше уморен и апатичен, но това нарушаване на баланса отново бе в полза на историята - тази на Зейнеп. Връщайки ни към първоизточника /дали удачно или не - надявам се на още серии, за да разберем/ тя направи опити да приключи с демоните от миналото си търсейки спокойствието у Баръш. Той пък преминавайки през третото си преобразяване и връщайки се в първоначалния си образ да разбере, че "Домът е там където си се родил и израснал" и да сподели съдбата на баща си, защитавайки най-скъпите хора от кашата, която сам забърка. Какъв по-героичен край за майстор Мехди можехме да очакваме?  
Със смесени чувства съм за серията в сряда... И не толкова от това, което ни очаква, а от това което ще последва. Имам усещането, че Зейнеп този път няма да се справи.... Все пак ще си чакам финала на филма.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 01:36 от Аniksi

# 676
Aniksi, така е...понякога не се справяш. Не помня кога и къде, но бях прочела, че животът се състои от запознанства. Ако това в някаква степен е вярно, то значи че зависи и с кого си се запознал. Някои запознанства са като ураган, други като лятна буря, а трети са просто скучни...Партньорът е важен.

# 677
  • Бургас
mari08 нямах предвид, че Демет няма да се справи Yum
Когато е с Енгин тя плува в свои води...Очаквам, че героинята няма да се справи със загубата на Мехди и от там драматизма ще ескалира....но...търпение. Да не се правя на сценаристка и аз, че много станахме маймуните на клона Animal Speak No Evil

# 678
mari08 нямах предвид, че Демет няма да се справи Yum
Когато е с Енгин тя плува в свои води...Очаквам, че героинята няма да се справи със загубата на Мехди и от там драматизма ще ескалира....но...търпение. Да не се правя на сценаристка и аз, че много станахме маймуните на клона Animal Speak No Evil
И аз съм на това мнение. Колкото и да го отрича, Зейнеп обича Мехди, винаги го е обичала, била е загрижена за него и много пъти го поставяше пред себе си и собствените си разбирания. За да го защити или предпази, много пъти заставаше срещу тези, които я обичат. След развода нито един път (ако не се лъжа) не каза, че обича Мехди, но толкова много пъти го показа, та дори спрямо Баръш не го направи, а за него ще се омъжва. Нали са казали, че любовта не се казва, а се показва. Тя го направи, но спрямо Мехди и то несъзнателно, защото любовта я водеше, а тя само следваше сърцето си. Винаги намираше някаква логична причина/обяснение, но дълбоко в корена беше любовта. И сега когато Мехди го няма, Зейнеп ще трябва да се сблъска с тази любов отновоз този път осъзнато, и да признае за себе си, че тя съществува. Мисля, че трудно ще успее да преодолее загубата на Мехди и това ще се отрази много на отношенията й с Баръш, за огромно мое съжаление..

# 679
  • Плевен / София
Зейнеп много трудно каза " обичам те" и докато беше омъжена за Мехди....Тя самата си каза" аз знам ли какво е любов?" Ще видим в сряда...
Здравейте момичета,

# 680
Може би не съм се изразила правилно, с коментара си визирах настроенията в youtube и инстаграм, където масовото мнение е "Mehdi gitti, DEK bitti". Аз лично съм неутрална, не съм нито луда фенка на Демет, нито на Ибрахим, е Ибо ми е по-на сърце определено. Действието се развива донякъде логично, но в началото и средата на втори сезон, сериозно компроментираха образа на Мехди, в първи сезон той също се доказа като първичен, но не и в чак такава степен на мания и лудост. Мисълта ми беше, че разбирам и тези фенове, които са разочаровани от развитието на сериала. Аз ще го догледам, защото ми е интересно как ще се отрази смъртта на Мехди на Зейнеп. Аз също мисля, че тя го обича все още, въпреки че не го признава пред себе си. То в погледа и се чете, никога не е поглеждала към Баръш така, както Мехди.

# 681
Привет! Flowers Hibiscus
Много време ни оставиха за догадки и разсъждения! Thinking
А оттук-нататък как и какво?! Rolling Eyes
В унисон на вчерашните ни опити в тази посока  да споделя какво чувствам, а дали съм права е друг въпрос. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Значи не само Зейнеп има някак по-топло отношение към Мехди в сравнение с Баръш, но сякаш самата Демет има към Ибрахим такова по-фенско поведение към него, в смисъл че е по-очарована и има по-жив интерес към него. Към Баръш Зейнеп, респективно Демет към Енгин, има равностойно отношение към партньора във филма и извън него. С една дума, струва ми се, че Зейнеп/Демет се отнася по-вълнуващо към Мехди/Ибрахим. И... това си проличава. Може би изпитва по-голям респект, аз така го усещам. Heart Eyes
От това и моето отношение към репликата на Аneksi , и както разбирам от последния й пост - май сме на едно мнение. Yum

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 12:51 от mari08

# 682
  • Бургас
Абсолютно mari08 ! Hands Clap Много добре си обяснила този респект , който Демет изпитва към Ибрахим. А и в ролята внесоха лек нюанс на бащинската, закрилническа любов. И реакцията и към неговите яростни изблици сега дори ми се струва, като отстояване правото на едно пораснало дете на личен живот. Прекрасно и различно партньорство изградиха Демет и Ибо, което само може да ни радва нас, феновете на качествени истории и добри актьори!

Само един ден до кулминацията!

# 683
Ами освен това те си бяха изградили някакъв свой малък "колектив" с Ибо и някак Енгин, включвайки се доста късно, аз лично го почувствах като "новия колега в офиса".
Дали ме разбрахте, но ми напомня на момент от моя трудов стаж. 😀

# 684
Да, определено и топлото отношение между Демет и Ибо и честите им снимки заедно, които споделяха допринесоха за желанието на хората за двойката Зейнеп/Мехди.

# 685
Днес си мислех да пиша, че не само Зейнеп гледа по-различно Мехди, но и Демет - Ибрахим, но не можех да го аргументирам добре. Мари го е направила. Точната дума, която определя разликата е "респект".
Има и сантимент. Защото Ибо е първия партньор на Демет в сериозен проект, тя вероятно много се е притеснявала как ще се справи, как ще бъде приета след ромкомите.
Отделно с Енгин не им се получи естествена химичност. Не знам на какво се дължи, но на екран и извън него изглеждат като добри колеги и нищо повече. Дори не  и добри приятели. Имам едно особено усещане, че  Енгин е леко солов играч, много затворен  държи вътрешния си свят и това личи на екран (като имам предвид и предишните му проекти.)

# 686
  • ЯМБОЛ
А може и да не е убит,а да се появи на финала с порасналото дете.Може нарочно да ни държат в заблуда.

# 687
До сряда можем само да гадаем, никъде няма официално изявление дали напуска, а може и утре да го обявят, евентуално след края на серията, ако не завърши с прострелването и да гадаем до следващата седмица, жив ли е умрял ли е. Grinning

# 688
Да видим дали ще познаете кой е това Thinking

И аз не успях Stuck Out Tongue Winking Eye Добре, че са си написали - завръща ли се Мелтем?!?! Любовницата на Екрем отново на хоризонта... ако не се лъжа, тя също беше адвокат... да видим, да видим Kissing Smiling Eyes

# 689

И да върнем фабричните настройки. 😀

Общи условия

Активация на акаунт