Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 762
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
На мен езикът ми харесва повече и това ми влияе. Освен това гледам много исторически и харесвам техните носии (чосонските със смешните прозрачни капели).

# 76
МоарейнД, ти обичаш приказки, а китайците правят най-много такива, така че е нормално те да те привличат повече.
Когато аз започнах да гледам азиатско, преди повече от 13-14 години Rolling Eyes, корейските сериали бяха най-достъпни. Превеждаха ги сравнително бързо. Е, не като сега, няколко часа след излъчването, но беше нормално да чакаш седмица до десетина дни, за да излезе превод на английски на текущите сериали. Но пък имаше вече изцяло преведени по-стари и с тях задоволявахме "глада" си. Та, лично аз, по тази причина свикнах най-много с корейските. Харесвам "историческите" им сериали, но те дори и не съвсем достоверни, са доста различни от китайските приказни фентъзита.
Имаше преведени японски и тайвански, с които разнообразявах корейското. Китайски сериали почти нямаше, а субтитри за тях бяха още по-голяма рядкост. Тайландските пък изобщо ги нямаше. Сега е доста по-различно с платформите, които излъчват директно с английски субтитри. При руснаците се нароиха страшно много преводачески групи, които също станаха доста бързи с преводите, така че който сега започва да гледа азиатско има много по-голям избор какво да гледа.

# 77
  • България
2в1, да, най-много обичам фентъзита, но ако се сещаш за някой от рода на Мис Фишър, Мис Марпъл, Мис С,
Библиотекарите, Шерлок Холмс, всичко с разследвания преди ХХ век, дай насам.
Китайците правят и добри такива, при корейците как е?

# 78
Корейците имат много детективски с фантастичен елемент, но основната сюжетна линия винаги се върти около особено гадни престъпления. Последно гледах Психометричният човек и след него не съм гледала други, защото ми оставят неприятно впечатление... Общо изгледах 4-5 от този тип и ми се сливат.
За класически детективски знам, че има японска версия на Шерлок с жена в главната роля (Мис Шерлок), даже бях свалила сериала, но имаше някакъв проблем с торента (или с компютъра ми) и се наложи да го изтрия.

# 79
На тези, на които им допада Пентхаус, могат да пробват и Mine.

Olia T, не мога да помогна за Мозилата. С Хром съм.
П.П. Завиждам ти, че за пръв път гледаш Слънцето и Луната Wink.. Двамата "малки" са ми любимци още от Илджиме.
Скрит текст:
Слънцето и Луната

Илджиме
На мен в MOON EMBRACING THE SUN много ме подразни избора на актриса, която играе ролята на порастналото момиче... Момиченцето е много красиво, а голямата кака е доста грозновата, че и с бенка точно на носа (малката нямаше такава). То бенките се появяват с времето, не че е невъзможно, но така или иначе актрисата не ми беше никак симпатична 😀 Според мен изобщо не си приличат двете актриси, малката и голямата, как пък нямаше някоя по-подходяща...
Иначе сюжетът е интересен и филма ми хареса и на мен...

# 80
МоарейнД, не мисля, че корейците имат такива сериали или поне аз не съм гледала. Единственият, за който се сещам, и който малко наподобява филмът Библиотекарят (не съм гледала сериала Библиотекарите, но предполагам, че има нещо общо с филма) е When It's At Night. Малко е старичък, но на времето ми допадна.
Иначе имат някои хубави крими сериали, но са си съвременни. Signal, Tunnel и Life on Mars са с леко фантастична нишка на пътуване във времето или контакт с човек от миналото, но става въпрос за скок от 20-30-40 години.
Другото леко мистично е Vampire Prosecutor, но то си е типично крими с лек вампирски привкус. Нищо фрапиращо, прекалено кърваво, зрелищно или свръхестествено. Просто прокурорът опитвайки кръвта на жертвата виждаше какви са били последните ѝ минути и с това спомагаше за разкриването на престъпленията.

И нещо може би любопитно за Змей Горянски Wink. Актьорът изпълняващ ролята на прокурора-вампир (Юн Джонг Хун) е съпруг на актрисата с бенката на носа (Хан Га Ин) от Слънцето и Луната. А тя спечели награда за най-добра актриса точно за ролята си в сериала.

# 81
  • гр. София
И на мен ми харесват  историческите сериали и то по време на Чосон  Simple Smile Гледам и съвременни, но предпочитам да има фентъзи елемент. Не гледам сериали с тежки драми и т. н. Или поне се опитвам да ги избягвам Simple Smile
Китайският език е интересен като звучене, напомня ми като звучене на руски, някакво ехо така да се каже, с тази разлика, че руския го разбирам Joy
Аз гледах японския Miss Sherlock и много ми хареса, дълго се надявах на сезон 2, но нямаше, а и доколкото разбрах актрисата от главната роля е починала.
Моарейн, препоръчай нещо китайско от типа на тези, които си изредила- Шерлок Холмс, Мис Марпъл и т. н.

# 82
  • България
Благодаря!
Отмятам си японския Miss Sherlock и Night after Night.
Значи и с този жанр няма да ме привлекат корейците.
При китайците има.
Моарейн, препоръчай нещо китайско от типа на тези, които си изредила- Шерлок Холмс, Мис Марпъл и т. н.
Най-близък е Miss S (2020)
С разследвания съм гледала още и:
Maiden Holmes (2020)
The Love Lasts Two Minds (2020)
An Oriental Odyssey (2018) - първата половина, после стана фентъзи с пътуване във времето.
Ancient Detective (2020)
The Mysterious World (2019)
The Plough Department of Song Dynasty (2019)

# 83
И нещо може би любопитно за Змей Горянски Wink. Актьорът изпълняващ ролята на прокурора-вампир (Юн Джонг Хун) е съпруг на актрисата с бенката на носа (Хан Га Ин) от Слънцето и Луната. А тя спечели награда за най-добра актриса точно за ролята си в сериала.
2в1, благодаря за инфото!
Да, момичето играе много добре, съгласна съм (с тези дето са й дали наградата Simple Smile), но че е грозновата - грозновата е Simple Smile Още повече като са избрали такова сладурче да играе малката, още по-голям дисбаланс имаше.
А за корейската театрална школа много мога да изпиша, но с една дума - стра -хот-ни. Това е едно от нещата, които ме впечатляват най-много всъщност, колко са изразителни тия хора... само мимиките да им гледаш и ти стига...

# 84
За тази жена ли става дума? Вярно не е нещо особено, с тези зъбки...

А и не отговаря на техните критерии за красота - ви-образна брадичка и другите глупости. Тези стандарти са пълна лъжа, над половината им актриси според мен не отговарят (а и не е нужно - Грейс Парк, например винаги ми е изглеждала много хубава, особено в момента, а наближава 50-те; тя не влиза в нито един от тези шаблони), не знам защо упорстват да ги повтарят.

# 85
Да, за тази актриса точно говоря.
Грубовата ми е много на мен, не само зъбките, формата на лицето, дебеличките бузи, носа..
И за да не е само спам - ето я малката актриса как изглежда като порастнала... еми не прилича много на тази, дето играеше във филма Simple Smile

# 86
Да, значително по-красива е. И е с овално лице, а не с форма на v - пиша го, защото стандартите им ме дразнят много Wink

# 87
Да, значително по-красива е. И е с овално лице, а не с форма на v - пиша го, защото стандартите им ме дразнят много Wink
Нали? Много нежна... Значи то ясно, че режисьорът не е врачка и едва ли може да предвиди точно как би изглеждала годеницата на принца след 10 години (макар че вече има софтуери за тая работа), ама все пак можеха да изберат някоя по-нежна актриса... а тази дето са избрали - ами играе добре момичето, ама не е за тая роля...този тип лица имат някакво простовато, селско излъчване (поне за мен)...

Друга, която също не ми харесваше като визия, беше актрисата, която играе главната женска роля в Boys Over Flowers:

Тя пък ми изглежда глуповата Simple Smile А и грозничка също... то ясно, че в реалния живот човек може да е Квазимодо и пак да има най-невероятната любовна история, но това, което гледаме на екрана, е приказка и както са свободни да измислят сюжета, така могат и да изберат някоя по-приятна за гледане актриса Simple Smile

За сравнение, в китайския вариант на същия филм - Meteor Garden - актрисата е доста по-красива:

И изобщо в корейските сериали в началото като гледах ми направи впечатление, че при главната двойка, около която се върти действието, или мъжа е готин, а жената грозничка, или обратното...в редки случаи и двамата са много готини Simple Smile Та може и да е съвпадение, а може и да пестят пари продуцентите, не знам Simple Smile
Ето пак пример от същия филм:

# 88
А, на този сериал съм гледала само японската версия, трябва да пробвам и някоя от другите Simple Smile Тя нали трябва да прилича на момче, по-добре да е с по-обикновени черти.

# 89
А, на този сериал съм гледала само японската версия, трябва да пробвам и някоя от другите Simple Smile Тя нали трябва да прилича на момче, по-добре да е с по-обикновени черти.
pppqqq, как се казва японската версия?
Иначе аз не помня да трябваше да прилича на момче, или аз се бъркам нещо, или ти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт