Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 829
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
  • България
Ясно, благодаря!
Същата работа значи, но китайката има приятна физиономийка, за съжаление твърде ниска и широка спрямо главния и не стоят добре един до друг, но много по-неприятна е героинята, актрисата е поносима и в друга роля сигурно ще ми хареса.
Сякаш е застанал до детето си:

Joy Joy Joy

# 121
  • гр. София
Мен ме грабна Well dominated love, забавен, без излишни драми поне за сега,  между главните има химия.  Изгледах 3 епизода, но понеже нямам търпение прегледах напред Simple Smile Действа ми добре, релаксиращо Simple Smile

# 122
  • България
Отмятам си го, актьорите изглеждат добре, че и само 24 епизода.

И аз се загледах Meteor Garden (2018).
Още от втори епизод започна да става забавно. Главната е нагла, но и главният малко като социопат.
Сякаш не е общувал с хора.
Направо се намериха. Joy
Другото момиче е голяма симпатяга, дано не я направят зла, че ми омръзна от тия клишета.
Красивата, висока приятелка почти винаги е голяма кучка.

# 123
Тай версията на F4 - https://www.youtube.com/watch?v=ojZ6eDRCriM Двама от главните са участвали в броманс драма.
Аз видях клипче от един сериал Girl from Nowhere - тайландски. Главната героиня е ученичка със свръхестествени способности и във всеки епизод е в различно училище. Тя разкрива тайните желания на хората, лицемерието, завистта, ревността и т.н.

# 124
  • България
Изгледах Meteor Garden (2018).
Бях с настройката да се забавлявам, но не стана така.
Наложи се спешно да си бия упойка с историческа романтична комедия с малко фентъзи.
Be My Cat (2021)
Погледах хубави мъже, главната също беше много приятна.
Много добра теория за произхода на демоните. Хареса ми.
Последните две, три серии също имаше малко драми, но поносимо, все пак това е китайски сериал, не могат да пропуснат обрати в историята.

# 125
МоарейнД, така е, Meteor Garden започна като комедия, почти пародия, сред това става доста драматичен и натоварващ… но пък накрая завършва добре, така че който издържи до края се радва на хубав финал 👍
Този другия ще го гледам като свърши принца, и той нещо взе да ми става твърде драматичен, да видим докога ще търпя 😆

# 126
  • България
Така е, финалът е хубав.
Днес най-после попаднах на фентъзи, каквото искам No Boundary (2021).
Мистерия, романтика, фентъзи, ксанксия, исторически, че и разследвания има.
Много голям актьорски състав, доста вече са ми познати, а в главната мъжка роля е единият от Meteor Garden (2018).

# 127
  • вятърничава
Понеже темата е гоблинска и тръгна от сериала, оказа се, че пак излъчват "Гоблин" по BTV Lady от 20.00ч.

# 128
  • гр. София
Да, и аз случайно разбрах, докато сменявах каналите. Щеше да е чудесно да закупят някой нов сериал, не само да повтарят Гоблин.

# 129
По voyo дават It's Ok, This is Love и Emergency Couple. Не знам каква им е процедурата на btv, но предполагам, че в даден момент ще ги излъчат и по някой от ефирните им канали.

# 130
Аз харесах Съкровището в двореца - май го излъчиха два пъти. Да дадат още някой исторически, за предпочитане от дългите - малко се дразня от сериалите, които свършват прекалено бързо.

# 131
Момичета, аз изгледах Rooftop Prince - https://en.wikipedia.org/wiki/Rooftop_Prince и сега се чудя с какво да продължа...

pppqqq, Съкровището и на мен ми хареса, то това е и първия корейски сериал, който гледах.
Аз два подобни мога да ти препоръчам, ако не си ги гледала: 
The Princess Weiyoung - https://en.wikipedia.org/wiki/The_Princess_Weiyoung (китайски)
Empress Ki - https://en.wikipedia.org/wiki/Empress_Ki_(TV_series) (корейски)
Има ги в Netflix, в другите платформи не знам, аз само там гледам...

И в двата сериала главния герой, около който се върти действието, е жена, и пак стига до двореца и там вече стават разни интересни неща Simple Smile И в двата има много любов, битки и интриги, абе... много са хубави и двата, на мен са ми от любимите.

Аз да ви кажа не знам какво ми се гледа Simple Smile Исторически ли, съвременен ли... май съвременен по-скоро, романтична комедия, сериал, така че ако се сещате за нещо подходящо - пишете Simple Smile
Само да не е натоварващ много, че напоследък какво стана, уж романтична комадия, то се окаже неква сърцераздирателна драма, само ме натоварва... пък не спирам да го гледам, че да видя дали има щастлива развръзка...

Айде хубав и слънчев ден на всички! Nature Sunny И все пак се пазете да не слънчасате де Stuck Out Tongue Winking Eye

# 132
Благодаря за препоръките Simple Smile Аз още чакам нови серии на Воssam, но може да сваля още някой исторически. Дано само да не започна да ги бъркам, като гледам едновременно два сериала за кралския двор...
В Принцът на покрива не харесах съвсем финала, а и гадната сестра не беше наказана достатъчно.

# 133
Благодаря за препоръките Simple Smile Аз още чакам нови серии на Воssam, но може да сваля още някой исторически. Дано само да не започна да ги бъркам, като гледам едновременно два сериала за кралския двор...
В Принцът на покрива не харесах съвсем финала, а и гадната сестра не беше наказана достатъчно.
На мен финалът също не ми хареса, макар че след двудневно мислене, реших за себе си да го тълкувам така:
Който не иска да разбере финала предварително да не чете скрития текст! Spoiler!
Скрит текст:
Принцът се върна в миналото и наказа лошите, след това как е живял не знам, но после в съвременността, когато се е събудил от комата всъщност е същия прероден принц и си спомня всичко.
Така реших да тълкувам разменените реплики между двамата в края, макар че можеха и по-еднозначно да го покажат - примерно той да каже нещо, което само двамата знаят, от времето, когато бяха заедно...или нещо такова.
Но така като си го разтълкувах финалът е супер! Simple Smile Пък дали е вярно и дали това са искали да кажат създателите на филма - не знам Grinning

# 134
В корейските драми като, е ли не са толкова драматични по отношение на лошите, сякаш се опитват да ни покажат, че трябва да прощаваме и ще понесе някакво наказание в границите на нормалното. Не е като в американските филми - там наказанията пък са твърде крайни.
За съвременен сериал препоръчвам So i married the anti Fan, Go back couple, Life on Mars

Общи условия

Активация на акаунт