Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа ! ~бебеправене 385~

• 31 956
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Рейнбоу, ха дано! Пожелавам ти спокойствие и страстни опити и да те изненада скоро чертичката. : )

Андреева, полезно инфо. Аз усещам вече трети пореден ден болки в гърдите и от време на време в областта около яйчниците, които принципно ако ги имам е само ден или два преди цикъл. Да, според гугъл придърпвания и т.н. са симптом на бременност, но това наистина не го вярвам, особено още 4 дена (на 10ти са били 4 дена) след минимално опасен се...с.

Чудя се ако е от добавки коя го причинява.

# 61
  • Замък сред облаците
Най-вече психическата добавка Laughing И то с най-добре чувства, всички се вглеждаме за разни сигнали след като знаем, че сме работили по въпроса.

4-6 дни след секс, абсурд да усещаш нещо, то имплантацията е към 7-12 ден. Ето една информативна картинка за придвижването на оплодената яйцеклетка:

Тежест в гърдите и придърпвания долу може да са от прогестерона, който се покачва след овулация. Заради него се и задържа вода, води до подуване и до газове също. Така че усещанията около яйчниците съвсем може да не са от тях.

# 62
Хаха :Д Да, психото. Въпроса е, че както казах не очаквам бременност този месец, нямам надежда макар физиологически да не е изключено.
Може би се панирам ,,да не би да ми има нещо", щото до сега такива болки не съм имала толкова далеч от цикъла.

Абе карай, няма значение. Grinning Продължавам си добавките и няма да ги мисля.
Мерси за обяснението.

# 63
snowwhite12,ако пиеш още билковия чай може и той да е причината за необичайните усещания - Frauenmantel подпомага жълтото тяло и синтеза на прогестерон след О,  и както и ААндреева писа повишения прогестерон води до такива симптоми. Пожелавам още в “учебния” цикъл да е станало и да не ти се налага да навлизаш в материята!

# 64
Здравейте, момичета, чета ви отскоро и се престраших да се включа да питам някои неща. Simple Smile

Първо да опиша ситуацията ни - ското ще се женим (на 31 години сме), смятам много скоро след това да започнем и да работим по въпроса за бебенце. Сега от работата ни предлагат възможност да се ваксинираме и се чудя какво да правя. Дали може да окаже влияние на забременяването или на бебето? Объркана съм и ми се ще да чуя вашето мнение.

Друго - какви изследвания е добре да си направим предварително? При профилактичен преглед АГ ми каза само микробиология, но знам ли? В семейството на мъжа ми (при негова леля) е имало проблем с несъвместимост на резус-фактора и в резултат - 2 дечица с увреждания. Какви тестове да си направим, за да сме сигурни, че при нас нещата ще са ок?

Благодаря ви и стискам палци на всички за сбъднати две чертички. Heart

# 65
Здравейте и от мен, честито на плюсчетата! Стискам палци, момичета!
Писах в предната тема, но маалко след това дойде лелката People Information Desk Person
Опитите продължават и стискам палци на всички Heart

# 66
northernlight, на мен ми правиха само микробиология и цитонамазка към рутиниия гинекологичен преглед. Пия фолиева киселина. Казаха ми, че на първо време от повече изследвания няма нужда.
Мен сега пръстите ме сърбят да си пусна и хормони, понеже вече три цикъла правим опити, но ще се мъча да устоя още известно време. Разбрахме се, че ако до половин година няма две чертички, да отида пак и да правим по-обстойни изследвания.

# 67
snowwhite12,ако пиеш още билковия чай може и той да е причината за необичайните усещания - Frauenmantel подпомага жълтото тяло и синтеза на прогестерон след О,  и както и ААндреева писа повишения прогестерон води до такива симптоми. Пожелавам още в “учебния” цикъл да е станало и да не ти се налага да навлизаш в материята!

Ей с това ме подсети, че може действително да е от витамин Ц, нали той повишава прогестерона, както и Б6. Иначе чая го эаряэах още в края на предишния цикъл след като се раэчетох в темата эа добавките.

Благодаря, и аэ ти пожелавам най-скорошна иэненада!!

# 68
  • Замък сред облаците
Здравейте, момичета, чета ви отскоро и се престраших да се включа да питам някои неща. Simple Smile

Скрит текст:
Първо да опиша ситуацията ни - ското ще се женим (на 31 години сме), смятам много скоро след това да започнем и да работим по въпроса за бебенце. Сега от работата ни предлагат възможност да се ваксинираме и се чудя какво да правя. Дали може да окаже влияние на забременяването или на бебето? Объркана съм и ми се ще да чуя вашето мнение.

Друго - какви изследвания е добре да си направим предварително? При профилактичен преглед АГ ми каза само микробиология, но знам ли? В семейството на мъжа ми (при негова леля) е имало проблем с несъвместимост на резус-фактора и в резултат - 2 дечица с увреждания. Какви тестове да си направим, за да сме сигурни, че при нас нещата ще са ок?

Благодаря ви и стискам палци на всички за сбъднати две чертички. Heart

Изследвания -  витамини Д, Б12, фолат, Б6, желязо, феритин, пълен пакет щитовидна жлеза (ТСХ, фТ3, фТ4, ТАТ, МАТ), а ако имаш смущения в цикъла, пусни и женските хормони на  трети ден от менструация. Отделно микробиологията и цитонамазката са задължителни.

Резусът факторът на теб и на мъжа ти какъв е? Проблем е възможно да има, ако той е +, а ти -.

# 69
Northernlight, добре дошла и дано не се задържаш много.
По първия въпрос за ваксините - аз търсих становището на European Society of Human Reproduction and Embryology, по които се водеше и моята клиника още като започна пандемията миналата година.
https://www.eshre.eu/Europe/Position-statements/COVID19/JointESH … E_IFFSvaccination

# 70
Извинете, но какъв е проблема с резус фактора? Имам позната, при която тя беше с отрицателен, а бащата с положителен. На детето му няма абсолютно нищо, живо и здраво е,  дори не е ставало въпрос за възможен проблем през бременноста. Май някакво лекарство й бяха дали по време на раждането, но дори за това не съм 100% сигурна

# 71
Ние пък сме обратното аз съм + , той отрицателен. Ако може да напишете повече какъв е проблема, ходила съм по много гинеколози, повечето репродуктивни и никой нищо не ми е казвал??? Даже не сме ги изследвали в тази връзка а заради оперативни намеси и там ти искат кръвна група и резус фактор....
Моля ако някой е запознат да напише какъв е проблема ако мъжа е - а жената + ??
Другото което знаем е че ако майката е - й бият инжекция за второ дете, но между мъжа и жената не знам за проблем с резус фактора

# 72
Обикновено резус положителните жени нямат проблеми по време на бременност, независимо дали мъжът до тях е Rh(+) или Rh(-), тъй като в кръвта им се съдържа D-антигенът. Същото се отнася и при зачеване на Rh(-) жена от Rh(-) мъж, при което плодът 100% ще бъде резус отрицателен. Сам по себе си Rh(-) фактор не пречи на нормалния начин на живот, като проблем може да настъпи единствено при бременност, когато Rh(-) жена забременее от Rh (+) мъж. В този случай са възможни няколко варианта:

1)     Ако бащата носи два доминанти алела (DD) на D-антигена, вероятността плодът да е Rh (+) е 100%.
2)     Има възможност, при която бащата да носи както доминантен, така и рецесивен алел (Dd), при което има 50% вероятност плодът да е Rh (+) и 50% - Rh (-).

Когато Rh(-) майка е бременна с Rh(+) плод, е възможно да настъпи резус сенсибилизация. Това е състояние, при което в резултат на смесване на кръвта на плода с тази на майката, в кръвта на майката се образуват анти-D антитела срещу D-антигените на плода.
Смесване на кръвта на плода с майчината обикновено се случва по време на късна бременност, по време на раждане при прекъсването на пъпната връв, при спонтанен или медицински аборт, при извънматочна бременност, а също и при осъществяване на инвазивните методи за пренатална диагностика – амниоцентеза и хорионбиопсия.

При първа бременност няма опасност за плода, тъй като титърът (броят) на образуваните антитела е нисък. При следваща бременност или след прекаран аборт или извънматочна бременност, образуваните анти-D антитела, които вече са достигнали достатъчно висок титър, могат да преминат през плацентата във феталното кръвообращение, при което възниква имунен конфликт. Резултатът от тази имунна реакция е лизис (разрушаване) на еритроцитите на фетуса и развитие на анемия, чиято тежест може да варира.
Прочети още на: Отрицателен резус фактор и бременност – има ли опасност за плода? | Puls.bg - https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/otritsatelen-rezu … -za-ploda-n-33561

Можете да прочетете и как са открили лечението на това състояние  с помощта на Mъжът, дapил ĸpъв нaд 1000 пъти
81-гoдишният Джeймc Xapиcън, cпacил живoтa нa 2,4 милиoнa бeбeтa, дaдe ĸpъв зa пocлeднo зapaди нaпpeднaлaтa cи възpacт

https://www.economic.bg/bg/a/view/mazhat-daril-krav-nad-1000-pati-89555

# 73
Няма какво да изследвате преди да забременеете. Медицината е много напреднала от времето на роднините ви.
Унтър мисля, че ти си ОК. Проблем мисля, че може да има когато майката е - а бебето + (ако бебето е -  няма абсолютно никакво значение, че бащата е + ) и то не на първата бременност. От втората нататък.  Защото майката може да е образувала защита някаква (антитела ли са какво не знам).
Към ден днешен проблема е 0, има лекарство дава се след първата бременност и това е.

п.п. Стела доста по-добре го е написала Simple Smile

# 74
Честита нова тема и от мен ! Влизам аз леееко и плахо да ви заръся с розово. Толкова време чаках да го кажа, еййй Grinning Пожелавам ви в най-скоро време всяка да сбъдне мечтата си - била тя розова или синя и да се връщате да вдъхвате кураж и съвети на следващите "стари-нови кучета" Heart
Аз съм добре, вчера бях на ЖК и видяхме, че всичко е наред. Кръстосва крака госпожицата и ръкомаха здраво. Докторката вика да знеш, от сега е вдигнало ръце от майка си Grinning

Стискам много силно палци на Калестия, Одри, Ирен и всички момичета в процедури ! Както и на всички останали , които се борят с много други препятствия за постигане на заветната цел Heart

Относно секса май от предната тема беше , ама аз да изкажа мойто положение, както викаше една от Господари на ефира Grinning
Начии, секса при нас никога не е бил някакъв приоритет, и двамата не сме много сексуални дзверове и от там и доста караници имахме като почнахме борбата за бебе. Гледахме задължнително 3 или 4 поредни дни около О да имаме и май само 2 месеца НЕ успяхме да хванем О. Освен тези 3-4 опита в месеца, гледах да зануляваме часовника около 10-11ти ден от месеца като ми свърши цикъла и да можем от 13ти да почнем маратона. После вече следваше заслужена почивка поне седмица и евентуално имахме 1-2 опита до следващия цикъл вече за спорта Grinning Сега ММ често се умилква и отърква като Гарфийлд около мен, ама и той не се престрашава да наруши сухия режим. Та, ние си работихме целенасочено за бебе и не сме имали някакви големи подвизи.

Пълнолунче, нещо и аз не схванах как е по Крюгер стриктни критерии тази СГ пък е с 14% норма. На нас в Надежда голяма лекция ни изнесоха андролозите да не пускаме Крюгер, а тази обикновената с 14%, но разбраха, че с мен не се спори и пуснаха каквото си поръчах и тогава пишеше норма 4% , а ние имахме 1%.
Другите ви показатели са супер, даже нашата СДИ в Адела беше 29,9% фрагментирани. Втора в Надежда така и не направихме, че ни се видя много пари и решихме за по-натам заедно с Кариотипа да пуснем. И не се наложи в крайна сметка Simple Smile
Аз съм с 2 ръце за СГ-те в Адела, като хора с опит в тази област имам наблюдения особено за техните , че са доста реалистични.Кацаров праща в клиниката на Владимиров, но за мен там не е ок и ми мирише на отношения тип - първо аз на теб, после ти на мен Grinning

Общи условия

Активация на акаунт