Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 902
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
Simple Smile
Отдели си няколко дни и ги прекарай в Сухата река. Обходи квартала, седни на заведение, пазарувай в супермаркета, качи се на трамвая. Няма смисъл да придобиваш впечатления от друг. Кварталът не ми допада по редица причини, но това е субективно. Бързо се стига до центъра и в същото време бързо се излиза от града - това са плюсове на локацията.

Doro, благодаря ти за мнението Hearts
Какви са минусите лично за теб, ще се радвам да споделиш Simple Smile

# 376
Ще се радвам ако някои има впечатление от Сухата река да сподели
Сухата река си струва в участъка от моста Чавдар до стадиона. Иначе казано, в близост до метрото и транспортните възли, където се срещат най-много линии. Исул е близо, поликлиниката на Хаджи Димитър е близо, има добро ОУ, има детска градина.  Била, пазар, много магазини. Парк. Минуси - Владимир Вазов е шумен булевард, самолетите не понасят на всеки. Мачовете също може да притесняват някои хора.

От стадиона нататък към Витиня и от Тодорини кукли към Ботевградско плюсовете рязко намаляват по всички показатели.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 19:14 от evenfall

# 377
На зелено, за да имаш по-голям избор, трябвало (така са писали в темата) да си в контакт-листа на строителя и да ти предложи на много ранен етап. Така се запълвали, след собствениците, най-добрите апартаменти. Другият начин бил да обикаляш и като видиш заграден парцел, снимаш информационната табела, търсиш телефон в нета и звъниш. Ето Инфинити с кооперацията им в Подуене/Сухата река, сложиха банер на друг строеж почти година преди да пуснат набирателни обяви в имот-беге. Един потребител ходи да гледа наоколо - около и зад Подуенската църква, писа, че има няколко строежа.
Набелязваш си квартали и си правиш разходки/обиколки там. Търсиш заградени парцели/изкопи, на табелата на строежа пише името на инвеститора.

# 378
Аз пък говорих с приятелка нотариус в София, 13-15 сделки на ден, 90% от тях с кредит.

# 379
evenfall аз тази част дори не я отчитам като Сухата река. Виждам Тодорини кукли и Ботевградско - докъдето ти стигат очите. Не е ясно конкретната кооперация къде е.
Lo ve не ми харесват живущите. не искам да обидя някого, който чете, така че пак казвам, субективно е.

# 380
evenfall аз тази част дори не я отчитам като Сухата река. Виждам Тодорини кукли и Ботевградско - докъдето ти стигат очите. Не е ясно конкретната кооперация къде е.
Lo ve не ми харесват живущите. не искам да обидя някого, който чете, така че пак казвам, субективно е.

Тази конкретно е на на ъгъла на ул. Железни врата и ул. Доганица.

# 381
Аз пък говорих с приятелка нотариус в София, 13-15 сделки на ден, 90% от тях с кредит.

Ако е само при нея не са малко. В София има над 130 нотариуса демек 1500-2000 сделки на ден. За месец 30-40к сделки. Нереално ми се вижда. Но както казах, секне ли кредитирането, всичко приключва.

# 382
Не всички нотариуси имат толкова сделки на ден. Тя е в топ кантора.

# 383
Тази конкретно е на на ъгъла на ул. Железни врата и ул. Доганица.
Като гледам къде е дори само на картата, не мога да си представя по-твърдо "не" от тази локация. Ако ще е Ботевградско, поне да е от другата страна на булеварда.

# 384
Там няма малцинства, ако това имаш предвид. Стари къщи на кореняци подуенчани.
Ако имаш предвид липса на удобства като магазини и т.н. на една ръка разстояние - това да.

# 385
Цитат
Сухата река си струва в участъка от моста Чавдар до стадиона. Иначе казано, в близост до метрото и транспортните възли, където се срещат най-много линии. Исул е близо, поликлиниката на Хаджи Димитър е близо, има добро ОУ, има детска градина.  Била, пазар, много магазини. Парк.
И моето мнение се припокрива с това.Парк,силно казано.По-скоро,голяма градинка.Зад пожарната е доста зелено около старите блокове.В ''Сухата река'' си има поликлиника.Даже работят доста добри специалисти.Точно там видях и много ''индийци''.Точно къде живеят,нямам представа.

# 386
Вероятно са от махалата (кв. Христо Ботев), защото от другата страна на Ботевградско няма поликлиника.
Не са местни, в смисъл не живеят наоколо.

# 387
13-15 сделки на ден е невъзможно за един нотариус,  една сделка взема повече от час, подписи, документация, четене. Трябва и да ги впише в общината, говорите си на акере

# 388
13-15 сделки на ден е невъзможно за един нотариус,  една сделка взема повече от час, подписи, документация, четене. Трябва и да ги впише в общината, говорите си на акере
Мда, определено сделките се вписват в общината... Владея само български и английски, не знам какво е акере.
Но знам, че освен нотариус, в големите кантори има помощник-нотариус, юристи, сътрудници, както и че не всички сделки минават както пише в закона...

# 389
  • София
Има помощници, които също водят сделки. Големите нотариуси са с няколко зали, като нотариуската минава от зала в зала, чете, оставя страните да подписват, отива при другата сделка и тн и тн.
Вписването също се извършва от помощниците. Няма главната нотариуска да се мъкне до Агенцията.

Общи условия

Активация на акаунт