Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 687
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
HappyHeartbeat, не, не е това обявата, нищо общо. На сайта на Стоунхард си е показана с абсолютна точност локацията, вижда се на картата. Има и реални снимки. Април месец се чака акт 15.
Това, което си показала е предложение на Инфинити, които строят точно срещу Черковна Резиденс. Строежът е на дупка още.

# 541
  • гр. Варна
Има в строеж и една на ул. Чаталджа, близо до кръстовището с ул. Бяло море.
Нямам представа документално на какъв етап е, но минавам оттам и още виси трансперант за продажби.
ул. Чаталджа 31  68134.404.220.2
На сайта на строителя, който явно е и инвеститор е свободен  "Апартамент №2 на две нива със самостоятелен двор - 164,33 кв.м."
https://kido.bg/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE … B4%D0%B6%D0%B0-31
Няма го обекта в регистъра за УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА СТРОЕЖИ.
http://up.gis-sofia.bg/?
Има разрешение за строеж от 04.02.2020 за ЧЕЗ за захранване. https://www.sofia-agk.com/RegisterInfo/Info?url=xXOX5oYdUmk=
Пред акт 16 е.

# 542
Черковна резидънс не е Дъ Корнър на Инфинити (на Черковна 20). Различни инвеститори и строители са.

За кооперацията на Чаталджа - да, задният апартамент е точно този, който си стои непродаден от повече от една година. Има защо, предполагам.

# 543
  • София
И аз харесвам Редута, но няма много добър достъп до метро. Трябва с някой от автобусите до Театрална или СУ. Щом няма да полазваш кола, според мен гледай около метростанция Х. Димитър и Черковна. Има поне 5-6 сгради и наоколо още къщи се бутат, така че ново строителство там се очертава да има доста в следващите няколко години. Става си буквално като нов квартал. Може да обиколиш района и да звъннеш на номерата, почти всичко блокове имат банери по тях. Мисля, че имаше останали в сградата,която е буквално в двора на ОМВ ( което е минус за много хора). Срещу ОМВ също строят доста блокове, като тръгнеш по ул Ильо Войвода и продължиш навътре в квартала. Някои се падат срещу едно малко паркче (което се надявам да не бъде застроено) и ще са с хубаво южно изложение. Пак е много близо до метро, магазини и т.н. Реално е хубава локация, и за пешеходно рязстояние става. Аз съм от другата страна моста Чавдар и ми е супер приятно да ходя пеша от/ до центъра.

Аз напоследък все по- рядко гледам обяви. Из квартала и през познати ми пратиха разни "оферти", които ми изглеждат супер далеч от реалността като цени, може би в мен е проблемът. За 52 кв апартамент, направен по нечий вкус ( не е лукс, а тип айрбнб), 165 к евро. И понеже директно със собственика ме бяха съврзали, той каза, че можело лек коментар Smile . Нищо не казах, защото буквално трябва да има Black friday или Ликвидация, че изобщо да обмислям това жилище. Smile Дори не е на кой знае колко удобна локация, не е особено близо до метрото/ Заимов. Обиколих толкова много квартали и не мога да кажа, че съм си харесал някой от тях. Дори Стрелбище, Иван Вазов не ми допадат колкото тази част около Оборище и покрай Дондуков като цяло.

# 544
Да, много е досадно и обезсърчаващо да гледаш непрекъснато обяви. Можеш да си дадеш малка почивка, но не се отказвай, не знаеш кога ще изскочи "твоят" апартамент.

Редута не е най-удобният район откъм градски транспорт. Малките кооперации може и да изглеждат чаровно, но на практика са сгъчкани доста една в друга, засенчват се. Тесните криволичещи улици, нагоре и надолу, също не са най-удобните за ходене, особено в дъжд и сняг.

# 545
  • SF
72 не минава ли наоколо и не е ли най-комфортната и най-редовната линия?

# 546
72 минава по уличките на Редута, да. Ползвала съм го няколко години за работа редовно. Иначе ми е в топ най-гадни линии в София - имайки предвид крайната му точка на пътуване в другата посока, както и това, че хваща сума ти задръствания по живописния си маршрут.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 23:16 от Push90

# 547
  • София
Наистина е обезсърчаващо, но се свиква. Досадно... не бих казал. Интересно ми е , трупам опит. Мои приятели търсеха жилища под наем и им бях много полезен по отношение на фалшиви обяви и съдействах с търсенето им. Бързо си намериха, сега за наеми да търсиш. Като всички са наивестирали, сега има прекалено много жилища за даване под наем. Има доста, в които никога не е живяно дори.

Иначе не е моят момент ако ще се взима нещо на пазарна цена. Не казвам, че ще дойде по- подходящ, не вярвам изобщо на тези прогнози, тъй като аз и на дупка не мога да намеря нещо хубаво, всичко се купува за отрицателно време. Не виждам причина да падат цените. Но наистина, за себе си, го намирам за неразумно да закупя жилище за 250+ к лв, което да си направя само за себе си. Ориентировъчно 55-65 кв.м Дори след време да се дава под наем, то пак е доста неизгодна инвестиция. Да, много ме човърка и си мечтая за такова, но съм си сложил някаква променлива граница, в която си заслужава да търся. Мога да изтегля голям кредит, но не бих, не и за това, което искам в момента. Пожелавам си да излезе някое за тотален ремонт на по- ниска цена, би ме устройвало перфектно, защото харесвам минималистичен стил, което е точната противоположност на всичко направено за продажба. Не разбирам как може да ги затрупват тия жилища с мебели и да не се изполва мястото по практичен начин. Това с готовите за живеене жилища ми е доста странна стратегия, колко хора ще имат същия вкус, че да го купят на такава цена? Защото не си струва да му се прави друг ремонт. Не го разбирам, наистина. И за апартаментите под наем сега като гледах- чисто нови в Кръстова вада, в нови блокове, вътре някакви мебели и плочки като в дома на баба. Нови, но бабешки, поне можеше нещо неутрално, без цветя и десени.

# 548
Ще намериш Adventures7, аз около 8 месеца се ровех всеки ден в нета да намеря нещо да ми хареса и на изгодна цена, преди година успях за 1000 евро квадрат и то на акт 15 и хубава сграда ново строителство, обаче имаше риск, и аз минах през трудности, два пъти капаро си взимах от 2 различни апартамента, единия път не по мое желание, втория път по мое за да стигна до последния ми избор.
Смело напред!

# 549
  • SF
Аз обикалях, но не успях да намеря. И сега съм си дала почивка. Дано да не ме държи дълго отегчението от напразните обиколки.

# 550
  • София
Благодаря, queenn! 1000 евро на квадрат е много добра цена за НС ако е в хубав квартал.

На мен много повече ми харесват старите сгради, за по- стойностни ги намирам, макар да съм млад и да е станало стереотип, че всички млади търсят сграда с лъскав асансьор и т.н.  Допада си ми широк, стар вход, без асансьор. Smile Ходя на едни курсове, за които минавам през Дондуков, от Първа английска, почти до жълтите павета. Е, много ми харесва този район, особено пък малките улички наоколо. Дори само да минавам през тях ми е супер приятно. С приятели си взимахме храна и ходехме покрай Александър Невски да седнем и да хапнем докато беше забранено да се сяда на заведение. Голям късмет имам всичко това да ми е наблизо в момента, както и приятелите ми да живеят наоколо, макар и някои да са под наем. Постепенно научавам повече за квартала и блоковете, защото се заговарям с възрастни хора от района ( ваксиниран съм преди доста време вече). Така разбрах, че повечето блокчета, които харесвам са с много големи апартаменти и няма как да ми се получи там. Ще дойде моментът. От както търся направих връзки с хора, които са тук от много години и познават собственици на цели блокове. Тепърва има възможност така да излезе нещо.

За мен най- отегчаващо и разочароващо беше отношението на хора, на които трябваше да разчитам за съдействие. Това беше и една от основните причини да почна да търся на момента, защото аз нищо не разбирах тогава. Ще стане повече от година от разни уговорки, където абсолютно нищо не се случва. Знам си аз, че не трябва да вярвам на всичко, но като е някаква сериозна "връзка" в сферата, все пак разчиташ поне на малко съдействие под някаква форма. Толкова ми е писнало от несериозни хора, че не ми се говори. И то дори не съм искал някаква услуга, за всичко щях да се отблагодя съвсем справедливо.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 23:49 от Adventures7

# 551
Хора знаете ли кой е инвеститорът на тази сграда: https://maxambitions.com/offer+4-staen-v-kvHadzhi-Dimitar-v-nova … tsiya+595358.html  ?

# 552
  • София
Хора знаете ли кой е инвеститорът на тази сграда: https://maxambitions.com/offer+4-staen-v-kvHadzhi-Dimitar-v-nova … tsiya+595358.html  ?

От тия картинки ще е трудно да я намеря. Тези абстрактни описания за локацията ги слагат едни и същи за сгради с километри разстояние. Мога да отида да погледна дали пише кой е интеститор ако разбереш къде точно се намира. То и ти можеш де, но не знам колко си близо до района.

# 553
Добре де, аз разбирам ентусиазма и взискателността на младите хора, но идеята на първото жилище е бързо да се изплати и да направите следваща крачка.
Ей тоз блок ми се вижда здравичък
https://m.imot.bg/details/1b161590226451944
Няма балкони, но реиновирано и студ. град.

# 554
Няма балкони, но реиновирано и студ. град.
30кв.м двустаен SatisfiedScreamSob

Това са си старите студентски общежития, бокс. Сегашните студенти са твърде разглезени за такива условия. Ама който иска да пробва.

Общи условия

Активация на акаунт