Козунаци 2021-ва

• 57 041
  • 857
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Прекрасни, Doret! Това са онези, които колежките ометоха ли? Simple Smile

Аз реших да не правя втори (не знам защо се бях засилила), няма на кой да раздавам, на нас ще ни е много и по-добре след някой и друг ден  да е.
Та нали остана един и реших да жертвам визията, заради вкуса и го наблъсках в с парченца шоколад. Simple Smile
Сега изстива, отиваме да дирим агнешко евентуално, ако не и то ще остане за Гергьовден.

# 721
При мен сега втасва. Машината го меси 2х10 минути. Надявам се да е достатъчно. Леекинко забравих млякото да сложа при течните и го добавих преди 100те грама брашно и втората половина от мазнината... Ама каквото-такова. Стана така защото съм си принтнала рецептата за тънката коричка на Морена, а там в указанията за машината не са написани... 🤪😉

# 722
  • София
Браво, момичета, вие сте вълшебни! От това кое виждам няма лош козунак!
Ето го моят във високата форма. Два един върху друг са, плетени като Кръфин, но отгоре поне не личи. 22 см се вдигна.
..........................
Чудесен!!!
Ми.....................аз май съм готова с по-голямата част, кога ги направих, ...........ми.............почти до сутринта. Не ми се спеше и като ги започнах един след друг, миксера загря от работа, ама това му е работата, да работи. Ще ги покажа, разбира се, но изобщо няма да ги правя като за снимка за блок, само така , да ги видите. Дали са хубави, не знам, не съм рязала да ги видя отвътре, каквито-такива. Днес трябва да довърша на Мики по рецептата с бавното втасване, преди малко го извадих от хладилника.............ми .... на нищо не прилича все още. Трябва и още един да завъртя  и съм напълно готова. Приятна ви работа, цун!!

# 723
  • Bарна, морето, сините вълни

Козуначено руло със сладко от кайсии, а другия е с плънка, която видях в темата - какао, белтък, ром, захар и мак.  ❤️
Скрит текст:

Желая на всички весело посрещане на Възкресение! Нека във всеки дом има здраве, щастие, любов и благоденствие!

# 724
Ето ги и моите по рецепта на Морена, но с 1кг брашно. Месих в планетарен миксер, втасва в хладилник, малко беше излязъл от купата. Сплетох, оставих да втасват и... пътуваха 30км до село Stuck Out Tongue Winking Eye тук пекох.
Тестото ми беше 2120гр, за единия сложих 700 гр, другите по 500гр. Големият трябваше да сложа в по-голяма форма.

# 725
  • Sofia
Ми.....................аз май съм готова с по-голямата част, кога ги направих, ...........ми.............почти до сутринта. Не ми се спеше и като ги започнах един след друг, миксера загря от работа, ама това му е работата, да работи. Ще ги покажа, разбира се, но изобщо няма да ги правя като за снимка за блок, само така , да ги видите. Дали са хубави, не знам, не съм рязала да ги видя отвътре, каквито-такива. Днес трябва да довърша на Мики по рецептата с бавното втасване, преди малко го извадих от хладилника.............ми .... на нищо не прилича все още. Трябва и още един да завъртя  и съм напълно готова. Приятна ви работа, цун!!
Абе душа, твоето на промишлено производство ми заприлича. Simple Smile
И на мен великденските не са ми за блога в общия случай. И както не бях правила отдавна козунак - предпочетох да не е чист (а той би имал вид), а повече вкус. Simple Smile

Ето и измесеното тесто на голямото ми момиче... ще ме надмине като нищо, за моя радост. Simple Smile

# 726
  • София
Абе душа, твоето на промишлено производство ми заприлича. Simple Smile
И на мен великденските не са ми за блога в общия случай. И както не бях правила отдавна козунак - предпочетох да не е чист (а той би имал вид), а повече вкус. Simple Smile
М...да, имаш право, точна си, като хлебопекарна за козунаци съм . Какви съм ги сътворила, , 1 кг - маскарпоне, 1 кг - със заквасена сметана, на Мики, един,  кулич по рецепта на Ивана Кръстева, от който изобщо не съм доволна, ще го покажа. На снимката й в блога изглеждаше средно голям, приличен, видях че брашното е 300 г, но изобщо не се усетих, че това е една въшка, нещо като нищо, ще го видиш, за какво ми е това малко нещо...само време изгубих и за него. Сега ще врътна още един  и ще раздам на децата, нали са ми в повечко тези деца, едни мои, едни на Марчев.....оф....няма ги онези хубави емотиконки да сложа една хубава усмивка, ама я приеми от мен.. Продължавам, ама сега още пия кафе и се събирам.

# 727
  • In transit
Марчева, ще има ли кой да яде толкова козунак после? Simple Smile Аз  пека една доза с общо 700г брашно, от което направих 3 малки козуначета (по 300г някъде )за подарък и един за домашна употреба. И приключвам за тая година с козунаците.

# 728
Чудесни са козунаците ви! По рецептата на Морена станаха пухкави, ефирни и с много конци. Омесих ги в 12, на ръка и встасваха до 16, че бяхме навън. Сложих стафиди и от 1кг брашно направих 5 козунака, не изпълниха формите, но повече не можех да замеся на ръка... Кръглите ги правя за пръв път, този с дупка нещо не ми стигна тестото и от едната страна е по-тънък, но нищо и така ще се изяде! Весели и светли празници , момичета, нека във всеки дом има здраве и благоденствие!

# 729
  • София
Ето го резултата до тук:

Следва печене.

# 730
Аз миналия път не се отчетох,след хладилното втасване,но нещо не ми допадна резултата. Изядохме го де,ноо определено не бях доволна. Не знам какво обърках. Бях се зарекла да не опитвам повече,просто да се примиря,че не ми се получават и толкоз. Ноо сърце не трае. 😂 До като боядисвах яйца,сложих една доза на Моренка. Сега втасва втори път и се надявам да се получи. Поне до момента дава заявка да е така. Ето го тестото и сплетен:
Скрит текст:

Сложих му смокини от сладко. Ще видим след печенето какво ще стане. 😃

# 731
  • Sofia

Пет мъничета за раздаване и един стандартен - от половин доза класически на Джема

Сега чакам кифличките да втасат

# 732
  • гр.София
Прекрасни козунаци, браво момичета 😊
И от мен малко:
По рецепта на Ваня Джорджевич

И на Морена

Фаворит ми е на Морена, определено!
И едни яйчица

# 733
  • там, където ми харесва
Не знам как е при Вас , но при мен тестото винаги е много лепкаво. Така е от 3 години. Едвам , едвам сплитам и естествено плетката ми е грозна, аз не съм и качвала снимка на сплетен козунак де.Миналата неделя , когато правих не ми лепнеше много, но тогава въобще не  ми се получиха.Сега чакам второто втасване. Е мисля, че е важен крайният резултата. Wink

# 734
Ей го опечен:

Изглежда добре,остава и да е вкусен. 😆🤗

Общи условия

Активация на акаунт