Образователен Говорилник - 14 катерички хрупат жълъди на катерича поляна

• 25 266
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Дори да е човекът-оркестър, пак всяко нещо се остойностява и има разходи по приключване на стара и започване на нова дейност. Дори престоят струва пари, защото разходите вървят, а няма приходи.

Шарки, нали отнякъде и с нещо трябва да го произведе този нов продукт, той не се превръща от нематериална идея в материален продукт по магичен път. Всичко това идва от капитала. Дори продаващите идеи пак са вложили някакви ресурси, които имат стойност.

# 436
  • в страната на чудесата
Да да. Досадно е да се разтягат локуми извън практиката.

Шарки, жената говори за сергията с доматито. Какъв фъндинг, какви ейнджълс, какви венчър капиталисти. Пипе трябва, ама на.

# 437
  • София
Нали затова се казват капиталисти, пък дори венчър да са!
Не разбирам за какво е спорът. Накратко казано, накрая всички трябва да занесат фактура на счетоводителя и да има пари в касата, за им даде.

# 438
  • София
Инвестициите са в образование. И не всичко, което се продава, е материален продукт, продават се услуги, с добавена стойност. Ако не създаваш добавена стойност (и буквално, и преносно) , няма и да ти върви бизнеса.

# 439
  • София
Да, не винаги е материален продукт, но е продукт/услуга и има себестойност + добавена стойност. Ако образованието е инвестиция, то при вложени Х пари, после човекът с дипломата трябва да изкара поне Х пари, за да е инвеститорът на нула. А за да има положителен резултат от инвестицията, трябва да са изкарани Х+1, примерно. Затова компаниите, които инвестират в обучение на кадрите си, после искат тези кадри да работят определено време или ако напуснат преждевременно, да  изплатят част от парите за обучение. Добавената стойност се остойностява именно в универсалния измерител в бизнеса - пари.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 23:13 от Andariel

# 440
  • София
Абе тази вечер никой ли не пие? Grinning Събота е. Аз съм на вино.

# 441
  • в страната на чудесата
Абе тази вечер никой ли не пие? Grinning Събота е. Аз съм на вино.
Ние бяхме у приятели. Пих розе. Ама нещо не ми допадна. Хем аз го избирах...

# 442
  • София
Случва се. Аз розе рядко харесвам много, но пия, де. Няма да става зян Joy

# 443
И ние бяхме на гости, а аз пих вода:)
И ние сме започнали от нулата, но за едно съм съгласна с Анди -в момента тече преструктуриране на капитала.

# 444
  • в страната на чудесата
Трудно се намират хубави розета според мен.
Компанията ни беше хубава, та виното нямаше чак такова значение Simple Smile
Втората половина на март за втора година не ми харесва. Нито времето става, нито духа Simple Smile

# 445
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, не казвайте пиене. Ние имахме гости, виното вървеше и сега главата ми не е моята. Трябваше да ходя в залата, ама няма да стане, не съм в състояние и една гира да вдигна в момента.

# 446
  • в страната на чудесата
По-добре паднал до бара, отколкото до струга Simple Smile

# 447
Абе, gadamer, против махмурлук ли ги мъчиш короните, те не мислят, само пишат.

# 448
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, цепи ме главата, ама взех хапче. От короната не вярвам да ми мине.

# 449
  • София
Добрютро, толкова ни беше мъчно да си тръгнем от Пампорово, че си го докарахме у нас:

Стартиращото дистанционно за малките пожелавам да е ползотворно, доколкото е възможно, и да мине бързо за всички деца и повече да не им го причиняваме никога.
Моето се опита да си създаде настроение:

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 09:19 от Milenita

Общи условия

Активация на акаунт