Едва ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ училище позна и бързичко го върнаха обратно у дома

• 47 756
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Bio-oil не е много био, защото основната му съставка е минерално масло (Paraffinum Liquidum), което аз лично избягвам. И аз се бях запалила по етерични масла по едно време, но за бръчки не помагат особено Sad Някои от тях може да доведат и до пигментация на кожата (например шипковото се спира през лятото). За слънцезащта ми се върти в ума масло от малинови семки

# 181
  • нейде там, където ....
Спунк, дерматолога не каза ли и някакви идеи за крем/козметика?

И аз съм като Шарлот - чета и си правя мои смеси за цялото семейство, без ММ. Какаовото масло има известни слънцезащитни свойства, но дали ще е достатъчно за вашия случай - не знам.

# 182
Спунки, ти от пигментация не можеш да я опазиш. Случва се при всички светли, нежни кожи. В края на лятото съм до такава степен луничасала, че трудно може да се повярва, че след месец-два ще имам гладък, много светъл тен. Хлапето до скоро нямаше сезонни лунички и бях много учудена, но вече дойдоха и те Simple Smile

# 183
Ако ви харесва идеята за масло, Малиновото е с най голям слънцезащитен фактор и е леко. За изчистване на пигментация някое цитрусово етерично масло или шипка вечер. Етеричните масла 10-на капки в някакво леко базово масло - гроздови семена, жожоба или бадемово.

# 184
  • София
Спунк, дерматолога не каза ли и някакви идеи за крем/козметика?...
Забравих да го питам, а чак есента евентуално ще ходя отново. Освен да му се обадя по телефона Thinking

Шарлот, колкото можем, толкова ще спасим. При нея не се образуват лунички или петна. Един-единствен път я изпуснах да изгори и оттогава са останали тези три миниатюрни точици.
Тя уж се маже като излиза. Точно Биодерма ползва в момента, но не мога да прочета какъв вид е, отмила съм печата върху шишенцето. Някак не попива добре в кожата нашият лосион и ме е страх да не ѝ запуши порите при ежедневна употреба. Ще разгледам другите видове.
Чак толкова без химия, че да мина на масла, не искам. Да пише, че няма парабени и разните там други опасни съкращения.

И Био ойл, и Терезиен ойл имам, но те са за други цели.

# 185
Спунки, аз масло не бих ползвала, особено през летния сезон, макар да съм голям почитател. Шипка ползвам вечер само през зимата, а цитрусовите предизвикват пигментни петна в комбинация със слънце. Разреждането също е от значение, особено за млада, фина кожа.
Наша братовчедка е не бяла, а небесносиня направо и от малка е на сън блок, медицински, от най - висок клас.
Опази се от петна, малко лунички има.
Мога да попитам за марка, но и в аптека ще те ориентират.
Ако е навън, трябва да подновява на два - три часа, или за подновяване да купите слънцезащита на спрей.

# 186
  • София
Масла категорично не ми вършат работа. Единственото, което има у нас е това от чаено дърво и го ползва, ако ѝ излезе пъпка, което е много рядко.
Аз питах за някакви ежедневни кремове със SPF. За по-зряла кожа има много и в различни ценови групи - Арома, Биотен, Лореал, Гарние, Виши, Рок... За тяхната възраст не ми попадна.

# 187
Според мен си избери лек, хидратиращ лосион и отгоре сън блок, или само второто.
Готови кремове за тяхната възраст с добра слънцезащита не мога да препоръчам, според мен са тежки повечето.

# 188
  • Русе, у дома
От мин лято наборката ползва моя, открадна ми го, 50 фактор на пурле /полски/, доволна е, той е тониран и е с лека консистенция.
Ето го: https://purles.eu/our-products/122-brightening-base-spf-50/

# 189
Аз ползвам екрана на CLARINS UV PLUS SPF50. Скъпичък е, но е много икономичен и ефективен. Откакто го ползвам не съм получавала нови пигментни петна. За под грим е перфектен (не се подновява на всеки два часа). Трябва да се има предвид, че е за градска среда. Умишлено не се излагам на слънце и нямам представа как би се държал на плажа (освен под сянката на чадъра, където се държи перфектно Sunglasses ).

# 190
  • Sofia

В notino в момента има код -15% и излиза 62.81лв. Hands Plus1

# 191
Лелеее, замаях се от мазила и помади Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Няма ли да отворите приказка нещо за гуми, джанти, футбол, туй-онуй.... утре е реванша ЦСКА-Лудогорец, дано Любака ги плесне яко... Simple Smile
кой каза бира...

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 12:27 от Ceco1

# 192
За кафе беше, никой не е казвал бира Simple Smile).
Какво стана с Патето, някой има ли вести за него? Тя и ЕлеяЛея изчезна.

# 193
Цецо, слушай/чети внимателно, че като ти поръчат нещо да купиш, да няма изненади Stuck Out Tongue Winking Eye

# 194
Цецо, слушай/чети внимателно, че като ти поръчат нещо да купиш, да няма изненади Stuck Out Tongue Winking Eye

Да ти кажа честно, на китайски да пишете, по има шанс да вдена нещо...

Общи условия

Активация на акаунт