Едва ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ училище позна и бързичко го върнаха обратно у дома

• 47 761
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Ехаа, честито за бейби-ризеншнауцерчетата (е това ако не е цунгенбрехер = трошач на езика)! Май отложихте с година, но вече сте в очакване. Чудесна новина. Моята си остана стара мома. Не се даде на когото ние искахме, а на когото тя харесваше, ние не я пуснахме. Дълъг роман беше. Един бретоншпаниол от съседна вила идваше пред оградата и се извиваха най-нежните кучешки звуци. Бърбореха с часове. Веднъж избяга с него (но не беше в бейби-момент). Върнаха се оплезили езици, щастливи, буренясали и заприличали на бездомници. Лейди и Скитника, но без хепиенда.

Честито, Жени! Ако може да се извежда, приучете го да пътува с кола. Нашата я лашкаме навсякъде с нас. Познава звука на двигателя и тича да посреща колата, а когато отключим, първа се намества вътре. Никакъв дискомфорт. С една дума "...едно добро четириного е нещо много!..".

# 211
  • Варна
Шарлотче, по-малкия размер е, ама пак е езикотрошач- цвергшнауцер Wink живот и здраве, великденски зайчета

# 212
Здравейте и от мен!
jenap, честит Ви нов член на семейството!
Ех, Алексче! Стискам палци за здрави бебета и мама-куче!
Моето момиче вкъщи вече няма никаква мотивация да учи. Твърди, че вече нищо не разбира по определени предмети и се чувста буквално затъпяла. Почти  не излиза. Искам да се върнат в училище, но не на принципа на "ластика", както ни се обясни, че се действа в България. Не някакви 10-на дни, в които само да ги изпитват, а да общуват и учат нормално. Абсолютно безмислени са тези 2 седмици през 4 седмици.

# 213
Ради, ако ще те сгрее - повечето са така, моята става от леглото само за часовете по БЕЛ, Философия и Испански. Разбира се, и за контролни... Утре има тест по география на испански, преди малко седна да чете и идва с пълни очи - нищо не разбирала...ами как да разбира, те се събрали 6-7 урока, тя спала по време на часовете (или се гримирала), сега за един следобед трябва и думи да вади, и да учи... Всякакви навици, които имаше за учене постепенно изчезват и не знам какво може да ги върне... да му се е и на пустото ДО, направо ги прецака тези деца, ще берем плодовете му дълги години.

# 214
  • София
Аlexandra, е как да не познаем, ти мисля писа тук и за едно годежче Simple Smile Всичко да е наред! А колко са? Или е рано да се види..

Jenap, честито ви кутре, само радости да носи. Две от най-близките ми приятелки си взеха - едната пудел той, другата някакво френско булдоче.. И моите искаха някога, но отдавна не са казвали нищо. Като се прибираме късно отнякъде и им се спи им казваме, че трябва да излязат да разходят кучето и те така.. май се разколебават. А и ние все миткаме, ще се усложнят нещата, ако кучегледач трябва все да търсим.

Имат две костенурки, които вече не искат - зеленясва на втория ден всичко.., мирише на блато..,  отврат. а и те са скучни, никой не им обръща внимание, което ме подсеща да ви питам:
Да знаете къде мога да ги занеса, подаря!? за езеро някакво в бизнес парка съм чувала, че имало много!?
или някой да си търси?
съжалявам, ако съм питала..
Намерих една група във фейса, събирам смелост да питам и там.., но да не ме нападнат.

Децата много се надявам май да са си на училище на място! Хубав и топъл уикенд да имате!

# 215
Сънче, колко са големи? Аз бях открила преди време зад блока една черна на жълти точки, малко по - малка от нашите сухоземни. Явно изхвърлена. Занесохме я в зоопарка и те я пуснаха в едното езеро, била някакъв вид, която може да живее и зимата навън. Питай там, дали няма да ги приютят.

# 216
  • София
може би към 10 см на дължина, едната е по-голяма.
Ето ги:
Скрит текст:

За зоопарка четох, че не приемали, защото много им мъкнели..

# 217
Тези явно живет вътре, онази я пуснаха навън сама да се оправя! Joy

# 218
  • София
А и ние все миткаме, ще се усложнят нещата, ако кучегледач трябва все да търсим.

И ние. Това беше и основният аргумент против от наша страна, но си взехме джобен формат куче, за да може да идва с нас навсякъде. Сега обаче имаме планирано пътуване със самолет, а той е още твърде малък да пътува където и да е било и ще го гледа майка ми.

# 219
  • София
jenap, честито ви кученце.
Alexandra, честито и на вас. Всичко да бъде наред и да се родят живи и здрави малчовците.
Това с домашните любимци е голям ангажимент, особено когато планираме почивка. Ние имаме един котарак и тъй като няма на кого да го оставим, когато резервирам хотел за нас, резервирам и за него котешки.
По този повод случайно да знаете, дали на 05.05 и на 07.05. децата ще са присъствено на училище или пък ще ги пуснат ваканция? Искам да отидем след Великден малко на почивка, обаче човека се притеснява, че може точно в тези дни да имат тестове, които не иска да ги прави после сам. И аз не знам какво да правя, а времето минава 🤔

# 220
  • София

По този повод случайно да знаете, дали на 05.05 и на 07.05. децата ще са присъствено на училище или пък ще ги пуснат ваканция? Искам да отидем след Великден малко на почивка, обаче човека се притеснява, че може точно в тези дни да имат тестове, които не иска да ги прави после сам. И аз не знам какво да правя, а времето минава 🤔

И на мен ми е важно да знам, но....Не съм сигурна, на този етап от развитието на политическите процеси, дали настоящото правителство в оставка ина право да издава заповеди...До края на април има заповед за мерките, но след това?

# 221
  • София
На моето дете коренно различно му се отрази ДО. Беше кротко, сдържано и добро момиченце, не особено желаещо да излиза, но от заседяване с брат си и родителите си в една къща и дотегна и реши да скъса синджира Joy
Накратко всеки месец сменя прическата. И тъй като косата ѝ не расте толкова бързо, колкото я подстригва, скоро се заговори за бръсната глава. Но за момента е в зелено. Аз категорично отказах да се занимавам с нейното боядисване (нямах нито време, нито желание), а фризьорката си има график и като си се записал за скъсяване на бретон, а и цъфнеш с желание за нова прическа + боя - няма как да се вместиш. В резултат се самобоядиса този път. Опитите за бръсната вежда с помощта на тиксо ще ви ги спестя.
Втора фаза - минаваме от алтернатив черен стайлинг (по мое време му викахме пънк) на милитари зелено и камуфлаж. Поне кубинките няма да сменяме Stuck Out Tongue Winking Eye
Обажда се пощаджията на мъжа ми (в наше село всички се познаваме) и му вика: Имаш пратка за дъщеря ти - знамето на бисексуалните. И се залива от смях по телефона, а като му давал пакетчето му намига многозначително. Добре, че звънна на ММ, че щерката както се прави на отворена, щеше да потъне в земята от притеснение. Тича да ни се оправдава, че го поръчала за приятел. Ама какво се оправдаваш бе, гордо си вземи поръчката и си защитавай принципите.
Сега щяла да ходи на боулиг в неделя вечер. Викам айде поспри се малко, ненаходи се последните дни! Няма да се завра да чакам по нощите в колата. Да се виждат през деня и на открито - ама ха.

# 222
  • София
Правителството може да е в оставка,но е действащо,докато не се избере следващо.Поне така мисля.
Има заповед за периода след 30.04 за присъственото обучение и не мисля,че е упоменато за 05.05 и 07.05,че са неприсъствени.
Деветокласниците пак изтеглиха късата клечка.Поне да бяха два последователни присъствени дни,а те през един ден.
jenap честито Ви кученце!И моите деца някога имаха такива мераци,но разбраха,че е мисията невъзможна.

# 223
Моята лична прогноза е, че ДО ще е до 30 април. Ако има развитие с кабинет дотогава, независимо дали служебен или нормален, тези, които биха го съставили, са с досегашна позиция против всякакви мерки.

# 224
  • София
Правителството в оставка работи с пълния си обем правомощия до избирането на ново или назначаването на служебно. По принцип. Сега, при положение че НС реши да му гласува оставката - не е сигурно. Joy

5-ти и 7-ми засега са учебни дни.

Общи условия

Активация на акаунт