Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Били ли сте на астрологична консултация? Препоръчайте астролог - 4 тема

 • 65 760
 • 703
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 291
.Има си счетоводство и контрол, и разни други специалности за хора без творческо мислене и развита интуиция.
[/quote]


Объркали сте се много,  за счетоводство и контрол се изисква много ум и  бързо мислене, аналитичност и  вникване в детайлите...Без да ви знам данните, предполагам, че сте някоя неуравновесена Девятка. търсеща себе си...

# 46
 • Мнения: 243
Без да ви знам данните,предлагам да не се изказвате неподготвена,че да не се излагате по форумите:)Нито съм девятка,още по-малко съм неуравновесен.Пробвайте пак,тоя път с кристалната топка.Може и едни карти таро да хвърлите,макар че явно кабалата не ви е сила:)

# 47
 • Мнения: 1 198
В основата на астрологията като концепция стои математика и астрономия,  но това което се заражда и изгражда на тази основа, е въпрос и на творчество. Не на 1+1=2
Без математика и астрономия, аналитично мислене, а само с интуиция, творческо мислене, е твърде възможно да се строят пясъчни кули. Творческото мислене е препоръчително, но само то не е достатъчно.

# 48
 • Мнения: 243
Математиката е важна безспорно,но в днешно време тя е на по-заден план-повечето астролози вече не смятат и чертаят,а ползват компютърни програми.Но аз имах друго предвид..Без интуиция,творческо и ирационално мислене няма как да си добър астролог.Може да си много добре теоретично подготвен,но пак да не можеш да направиш качествена интерпретация на един хороскоп.Това или го имаш като талант или го нямаш.

# 49
 • Мнения: 1 198
Нямах предвид самото изчисление. Иначе от астролози нямаше да има нужда при наличие на софтуер. А за самият подход при астрологичен анализ. Астрологията е съчетание от наука и изкуство. В случай, че не си наясно  с научната основа, трудно би изградил нещо със стабилен фундамент. Съответно това рефлектира на валидността на изводите, които правиш. Без научна концепция, не си астролог, а просто използваш астрологията за психологическите си съждения или субективни разбирания и като поле за изява на литературните си заложби. Някои под астрология разбират новата психология. Като философия е много повече от това.
За другото съм съгласна без интуиция, творчески начин на мислене, рискуваш да попаднеш в някаква фрагментирана реалност,  клише, което естествено няма как да изразява нечий свят, реалност.

# 50
 • Мнения: 243
Напълно си права за съчетаването...Аз наблегнах на това,че при някои астролози е слаб или липсва втория момент и се получава един скучен и често неразбираем анализ.И в тоя смисъл Ванеса за мен е приятна изненада,също смятам,че е доста подценявана..

# 51
 • Мнения: 3 011
Астрологията без аналитично мислене е леене на вода, затова понастоящем има толкова ниска бариера за навлизане и имаме по един "астролог" на глава от населението. Разбира се, че без интуиция и инсайт астрологът рискува да остане само теоретик. Но само с "творческо мислене", без нужните знания и практическа подготовка (говорим за техники, а не локуми ала "планета в знак"), астрологът е само лаладжия. И това не е никаква астрология, макар че в момента този сурогат е изключително популярен сред масите. Поради простата причина, че научаването му не изисква кой знае какви интелектуални и аналитични способности. Достатъчно е само да си креативна натура и да умееш красиво да говориш пред публика.

# 52
 • Мнения: 3 870
Има си счетоводство и контрол, и разни други специалности за хора без творческо мислене и развита интуиция.
Интуицията в никакъв случай не е основното в практиката на астролога. Основните качества тук са рационално мислене (не творческо) , логика, възможност за анализ, вникване в детайлите,  интерес към научна и изследователска работа.

В този смисъл най-добрите астролози още от древността са хора на точните науки -  всички известни астрономи са били и астролози. Имена като  Птоломей, Кеплер, Гуидо Бонати, Регимонтанус, Жан-Батист Морен, Йохан Шьонер  и стигнеш до съвременните Робърт Хенд (програмист), К. Н. Рао (одитор и директор на Indian Audit and Accounts Service (IA&AS)), Мишел Гоклен (статистик) и т.н., мисля, че говорят достатъчно на любителите на астрологията за да правите таива елементарни заключения.

ПС. Покойният астролог Иван Станчев е завършил с отличие математическата гимназия в Благоевград и е инженер по микроелектроника от МЕИ.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 12:51 от Greene

# 53
 • Мнения: 243
Сотис,разбирам твоята неприязън донякъде,но Ванеса е готина рибка и има качества.А дали ще се развива още в астрологията и ще стигне по-висок левъл ...няма ми ги картите таро наблизо:)

# 54
 • Мнения: 1 741
Липсата на въображение,творчески усет и философско мислене правят астрологическите прогнози еднообразни и скучни  /както казва Риско/. Затова  прогнозите на различни астролози по един съща тема са ЕДНАКВИ.

# 55
 • Мнения: 3 011
Сотис,разбирам твоята неприязън донякъде,но Ванеса е готина рибка и има качества.А дали ще се развива още в астрологията и ще стигне по-висок левъл ...няма ми ги картите таро наблизо:)


Ако искам да отида на астролог за сладки приказки, ще избера Ванеса или някой от подобните й. Те са мнозинство.
Но в случай, ако имам специфичен проблем, ситуация, предстои ми важно решение, избор, което съответно изисква много задълбочени и специализирани познания от страна на консултанта, никога не бих избрала локумджия. При повечето специализирани тематични анализи и прогнози умението да направиш интересен психологически портрет не е водещо качество, нужни са други. А това, че някой е готин или не е, е субективно възприятие. Да, разбира се, важно е да се получи добър синхрон между астролога и клиента, но аз не бих плащала на някой, който просто е симпатичен и говори сладко. За мен е от значение какъв практически опит и специализирани умения стоят зад красивите им слова. А като стане въпрос за практика, започват да се дънят.

Както се казва, за всеки влак си има пътници. Затова има астролози, при които хората отиват водени от чисто любопитство, да им разкажат нещо интересно за тях, за характера. Ще има и астролози от "друг левъл", които се ангажират с конкретика, прогнозиране и, разбира се, с точни ректификации.

# 56
 • Мнения: 291
Без да ви знам данните,предлагам да не се изказвате неподготвена,че да не се излагате по форумите:)Нито съм девятка,още по-малко съм неуравновесен.Пробвайте пак,тоя път с кристалната топка.Може и едни карти таро да хвърлите,макар че явно кабалата не ви е сила:)Така ще се изказвате на равните с вас...търсещи безплатни консултации, а ако бяхте от разбиращите счетоводство, щяхте много да сте наясно с баланса....

# 57
 • Мнения: 3 011
И счетоводството не е много лесно, не го подценявайте. Навремето в ИУ по счетоводство и финанси едва-едва тройка вързах. Имам аналитично мислене, но в друга сфера (като астролог), хуманитарен тип съм.

Проблемът с липсата на нужните компетенции и демонстрация на фалшиви експертни умения е повсеместен у нас, за съжаление. Не е подминал и астролозите, в хуманитарната сфера също се навъдиха много фалшификати. Следя ги по специализирани групи във фейса, положението е трагично. Всеки прочел по няколко общодостъпни книжки се изказва от позиция на опитен експерт. И такива най-много влизат в спорове относно материя, която изобщо не познават и не са си направили труда да я изучат.

А как си мислят, че се учи сериозна астрология, наскоро една направо ме уби с правата лопата. Дискутирахме техники от античната астрология, които се учат години наред и искат първо да се усвои философската основа, и реакцията беше "дайте линк, сама ще си го изчисля". И вероятно сама ще си го разтълкува, без да знае нищо. Това са вредите на популяризацията и профанизацията на астрологията, при което на публиката се подава само нищожна част от това дълбоко и многопластово познание. За да бъде по-смилаемо и разбираемо за неспециалисти, но така се опошлява "Царската наука". Астрология не се учи с "линкове", но това е често срещана нагласа, в резултат на тъй наречената популяризация.

# 58
 • Мнения: 243
mari eta72,ще се изказвам,както  ми харесва и тоя императивен тон може да го запазите за гражданите,които мачкате в деловодството.Точно такива като вас не следва да се занимават с окултна материя:)
Безплатни консултации никога не съм търсил в тоя форум-достатъчно съм вещ в астрологията,че да ми трябват.
Greene,елементарно е да се твърди,че е една окултна дисциплина е с превес на математиката.Да не говорим,че до ден днешен не е призната за наука.Отделна тема е,че вашата логика трудно ще обясни защо в съвременния свят съотношението астролози жени-мъже е с очевиден в превес в полза на първите.Вероятно ще да е защото на жените повече им се "отдава" математиката и аналитичното мислене:)
Или пък имаме едно малцинство от изключителни жени,които са на ти с математиката, но имат и творческо мислене, и интуиция.И именно тая съвкупност от таланти ги прави качествени астролози.Аз залагам на тая теза:)

# 59
 • Мнения: 1 198
Това че всяка втора лелка, като с това не визирам егн-то, а по-скоро като начин на мислене, се занимава с астрология, означава само и единствено, че всеки който не се е цанил за астролог не е станал. Не означава, че жените като преобладаващо мнозинство са с аналитично мислене. За сметка на мъжете. Аналитичното мислене няма пол. Обаче с хороскопи, а не със сериозна астрология, тази дето върви между кафето и клюките с приятелки, за ширпотреба се занимават основно жени.

Общи условия

Активация на акаунт