214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Am Dorf (BB)
Ние боядисахме яйцата, от 20 яйца, 2 се счупиха. Правих едни с мрежест чорап и се получиха интересни.
Исках Гараш да правя, но съм уморена 😔

И аз си мисля, че е грешка в превода, но се чудя къде е първоизточника.

Влез в интернет и потърси Bulgariеn Osterbrauch, ще се хванеш за главата, във всяка втора страница пишат как се замерваме с яйца. В един сайт пишеше дори, че яйцата се хвърляли срещу фасадите на къщите. Никога не е късно да научиш нещо ново 😅

# 661
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да, той вицът за сестрата-курва не е случайност.

Да покажа интересното, чорапено яйце 🤪

# 662
Ние също ще празнуваме и на двете дати. Днес боядисахме яйца, правихме козунаци... Пет дни съм вкъщи, децата имат ваканция и ни е по-спокойно. За православния Великден ще боядисаме яйцата с натурални продукти - обелки от лук, червени цвекло. Времето си запълваме с обиколки из горите, каране на колела, някой филм.

# 663
ДжейДжей можеш ли да споделиш как ще направиш натуралните бои.
Тази тема за замерването с яйца ми е много позната, мисля съм чела и друг път подобна дискусия.

# 664
Това със замерването с яйца ми звучи много странно, наистина мисля, че е някакво недоразумение.
И аз боядисах яйца днес, станаха много бледи и грозни, само чернвеното ми се получи добре. И козунак омесих, той поне изглежда добре, ще видим утре как ще е на вкус.

# 665
  • Германия

Споделям и нашите яйца! Жалко че тази година не случихме на хубаво време за Великден, да си направим поне пикник навън

# 666
При нас е хубаво времето, надявам се и на Великден да е такова. 😉
Весел празник на празнуващите днес!
Ние и боядисани яйца имаме - само с куркума и 2 цвята обелки от лук. Май месец ще се постараем повече; и хубаво лилаво докарахме веднъж, и червено, че май и зелено.
Оказа се, че немците размятали яйцата. Току-що гледах с детето по Sendung mit der Maus как сложиха по едно яйце в малка торбичка и ги запокитиха с все сила. После гледаха чие яйце е останало здраво.

# 667
Весел празник на всички! И ние сме с боядисани яйца, но вместо козунак много вкусни гофрети. Страхотно е времето .
Ася красиво е станало. Не съм се сетила за такова. Слагам няколко капки олио в боята накрая и ги топвам за секунди вътре. Стават ми на петна. Много са хубави

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 12:05 от bella_ciao

# 668
Пред консулството в Мюнхен е ужас. Стотици хора и всичките един върху друг.

# 669
Има и още един адрес, на ресторант Еделвайс. Синът ми е минал от там преди обяд, не е имало голямо струпване, бързо се е оправил.

# 670
PAPURCHE MEHURCHE, как сте?

# 671
Има и още един адрес, на ресторант Еделвайс. Синът ми е минал от там преди обяд, не е имало голямо струпване, бързо се е оправил.

Там сме в момента. Опашката е на три улици от карето, скоро ще стане квадрат.

Дъщеря ми отишла сама да гласува в Кьолн. Добро дете. 😊

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 13:52 от Анонимен

# 672
Reina, не съм голям специалист, но ще ползвам обелки от лук, куркума, червено цвекло, спанак. Мисля да ги варя заедно със съответния оцветител, за да добият по-наситен цвят.
При нас времето е много приятно за разходка, току що се прибрахме с децата.

# 673
И аз гласувах днес- само нашето семейство бяхме пред секцията, нямаше въобще хора. В секцията обаче хората бяха толкова неграмотни, объркаха ни данните, голямо шоу. Това е в град в НРВ.

# 674
  • Берлин
Синьо ❤
На приливи и отливи, но поне вече хапва нещичко и температурата овладяхме. Лошо го удари в сливиците (нали опитът за операция се провали, та там си му е слабото място). Снощи светех с фенерче да видя положението и се ужасих. Никога не съм виждала такъв ужас. Като преглъща, езикът натиска и буквално тече гной. Много страшно.
Самолекуваме се. Добре, че има сърцати хора. Сдобихме се с антибиотик снощи и поне температурата се пресече. Днес само до тоалетна е ставал, няма сили да става. Извинете за детайлното описание, но е страшно наистина.
Яд ме е, че не можем да гласуваме, но това е положението.
И някак загубих самоувереността си, че тук винаги ще получим адекватна здравна грижа. Да стигнем до самолечение с антибиотик...21 век, Германия...

Общи условия

Активация на акаунт