Колко чужди езика сте учили/знаете? Кат' виснахте на т'ва владеене, няма спирка!

• 7 894
  • 145
  •   1
Отговори
# 120
За теб, поздрав с оная дзуп-дзап-дзупи-дзуп, къде беше, финката.
    Благодаря! Тук беше, ако за същата става дума:  http://m1r0.no-ip.org/qk-cup-cop/
    И незнаех, че е финка (=финландска?  newsm78)..

# 121
  • anywhere
Учила съм 4, думата "владея" мога да я употребя само за един.  Wink

# 122
Я и аз да се отчета:

1. Френски - ЕГ+филология (владея)
2. Английски - учен още от детска възраст та досега, основно на него работя, за мое съжаление (може да се каже, че владея)
3. Португалски - филология, втора специалност (владян и любим, сега позабравен, но в среда бързо влизам в час)
4. Испански - учен с прекъсвания (най-най-любим език, справям се с говорене и слушане, с четене никакъв проблем)
5. Руски - руско у-ще до 7-ми клас, рядко ползван (така съм го учила навремето, че сега и насън да ме бутнеш, падеж няма да сбъркам, но с лексиката го закъсвам, започвам да блъскам думи от всякакви други езици, най-често български с руски окончания Wink)

Дотук добре, после:
6. Немски - тръгнах първо ниво в Гьоте институт, здравата поучих, после се наложи да прекратя ходенето (все пак боя мога да си изкарам)

Ама вие с тоя латински ме хвърлихте в размисъл, и аз съм го учила, но ето Цезар взе, че умря и няма с кого да си говоря, освен да си се упражнявам с падежите (rosa, rosae...) Laughing

# 123
  • София
Английски и Руски
И двата учени доста дълго време, но поради неизползване всекидневно, мааааалко позабравени Sad
Мечтата ми е да науча Испански и когато ми остане достатъчно време ще се захвана усърдно Simple Smile

# 124
Македонския броим ли за език или си е диалект?

# 125
Italiano - почти perfetto (вадя си хляба с него)
Русский - долу - горе (непрактикуван често, но бързо влизам в час)
English - средна работа
Българския смело заявявам, че го владея (изключвам факта, че правя тук технически грешки, щото бързам)

# 126
Ами то анкетката вече стара, но аз сега я видях и да няправя един коментар: какво свъщност питаш- колко езика говоря или колко езика съм учила, защото има разлика:
говоря английски и гръцки - английска езикова гимназия + гръцка филология - тези езици мога смело да кажа, че владя на задоволително ниво без да се посрамя.
Друга тема е колко езика съм учила, защото съм учила и руски (завършила съм руско училище с 4 часа на ден руски задължително) и в гимназията съм учила испански, да не споменавам и опитите ми за самообучение по немски - всички тези езици обаче, така и не научих, поради мързел ли що ли Embarassed

# 127
5 съм учила, но 3 знам... Mr. Green

Английски от малка, тогава и немски 3 години, но го забравих, завърших испанска гимназия, завършвам португалска филология и малко латински, ама то това няма научаване последното...

# 128
  • Варна
да видим: руски (живях и учих в Москва от 1до 3ти клас), ама нещо не ми идват думичките веднага:)
после немски в училище, ама кат го мразим туй чудо, сега стана kein Deutsch, следва строгръчки, старобългарски и латински в Хуамнитарната във Варна, ама по първия и втория все присвах, значи не ги броим. Е, виж латинския мноого ме заплени, ама кат нема с кой да го говориме го забравихме Simple Smile И най-накрая дойде английския, с който си изкаравах хляба, преди да си гледам съкровището  в къщи:)
Като заключение дано не забравя и english-a, че как ще работим после Simple Smile

# 129
  • варненка от София
Аз съм учила 4 езика, но владея най-добре чешки и словашки, английски поназнайвам, а руския не го броя.

# 130
Учила съм 4 чужди езика.
2 от тях владея много добре и използвам ежедневно в работата си.
По останалите 2 имам вече само основни познания, и съвсем ограничен речник.

# 131
  • София, център
А, ще ви замоля, като включвате и мъртви езици, не е честно Crossing Arms

Мъртви, ама безсмъртни!

Верно, че нямат никакво приложно поле, освен в науката, разбира се, обаче дупе да ти е яко, докато ги учиш, еле в Класическата...

# 132
1. Немски, май4ния ми еzик  Embarassed
2. Български, баЩин еzик  Mr. Green  сама го нау4их на 13год. някъде, сама се нау4их да пиШа и да 4ета
3. Английски, идеален
4. Френски, по4ти идеален
5. Корейски, мога да пиШа и да 4ета, но да говоря става все по трудно, като не го упражнявам  Sad

# 133
5 съм учила,но колко от тях владея е друг въпрос Mr. Green

# 134
  • по света
аз 4 съм учила, с два  се справям  добре. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт