НОЕМВРИЙСКИ мами сладки чакат бебчета - наградки

• 11 710
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
Ей, поне са си опора 2-чките.
Стискам им много палци!!!  Hug

Внимавам уж... ама нали знаете, че дяволът си няма работа  Cry Sad
А не е да речеш от прекалена тежест, защото съм +6 до момента, което май е ОК.
Обаче вярно, че не виждам съвсeм добре поради корема  Wink Laughing

Ive, това за САЩ е така - точно в същата книга го четох.

# 76
А да ви кажа още какво открих - гледам от няколко дни за термометърчета бебешки в детските магазини и има няколко вида, за ухо, за чело (значително по-скъпи са 60-120 лв), за не знам какво още и т.н.. И днес случайно питах в 2 аптеки - тези тип "биберонче" струват 5-6 лв, а в детските магазини са по 21-23-25 лв.. А обикновените дигитални са по 7-9 лв, а по детските маг. са 15-20 лв.  #Crazy

# 77
 Praynig и аз ще се моля за Фъстъчка и Есма, да е всичко наред,че като знам какво притеснение,когато те стегнат контракциите............
Лучия,карай по-внимателно!То понякога става и колкото и да се пазиш!Преди два дена заседнах в асансьора и имах чувството ,че още малко ако се забавят да отворят и ще родя там.Ужас......... Cry И само си мислех как да застана или как да се обърна,че ако падна да не си ударя корема!!!!!! Вече започнах да изперкулясвам.

# 78
Evita, разбирам те прекрасно!
И аз като че ли поради такива случки виждам разни заплахи наоколо. Даже ме е страх понякога, като се разминавам с по-едри хора, които просто размахват ръце - да не ме ударят без да искат.

# 79
  • Sofia
Сядам да отпочина и да почета написаното от Вас.
djein,благодаря ти за инфото.Утре ще си видя бебето!!!
luchia,радвам се че не си пострадала по-сериозно при падането!!
Стискам палци на Фьстьчка и Есма-бебешорите да почакат още малко,да не бьрзат да излизат.
По вьпроса с обрязването-на малкият ми племенник който е 5 год.миналия месец се наложи да му направят обрязване.Манипулацията беше извьршена под пьлна упойка,изписаха го още сьщия ден.В началото миличкия много плачеше,болеше го при допир и мястото беше подуто.Сега слава Богу всичко е наред.

# 80
   Момичета, пропускате нещо съществено за обрязването: момченцата в Щатите ги обрязват няколко часа след раждането, когато бебетата още не са наясно с рецепторите си и незнаят какво е болка! Още повече, че им дават и нещо обезболяващо! Прави се в болнични условия и зараства много бързо!
  Наистина е хубаво да се направи и то не само от хигиенна гледна точка / без много кожа изглежда по-добре  Wink /!
  При мюсюлманите и евреите обаче това се прави след навършване на определена възраст, в не особено добри хигиенни условия, без лекар и упойка, раната зараства по - бавно и детето е жестоко травмирано / според мен /!
  Да, бих го направила на детето си, но само ако е като в Щатите, в противен случай - никога!!! Това ми е мнението по въпроса!
  Еййй, тъкмо си мислех какво става с Есма! Тя вече е в 9 месец, но няма да е лошо да позадържи бебчетата още малко! Ще и стискам палци и на нея Praynig!

# 81
  • София
Ей, мами, внимавайте, пазете се Peace

Поздрави и стискам палци на Фъстъчка и ЕСМА всичко да е наред!!!

Колкото до обрязването - не бих го направила. Не знам доколко е хигиенично или здравословно, ама аз все си мисля, че всяко нещо си има смисъл. И против рязането на сливици съм, ако щете! Чета тук из форума, че не се препоръчва вече дори забелването на пишките на момченцата, освен в редки случаи. Това четох в "Здравословни проблеми" от един пироговски хирург.  

Ако само реши момчето след време - нищо против! Мой приятел го направи, не знам точно по какви съображения, но не религиозни!

# 82
  Лелеее ooooh!-що нещо сте изписали,не мога да ви насмогна с четенето Wink-само така PeaceИ докато не съм забравила и аз да кажа/не знам при вас как е,но напоследък много притеснително изключвам-и какво искам да кажа,и дори обикновени думи ми се губят Mr. Green/-аз твърдо съм определена за края на ноември,но евентуално,ако нещо бебка не ще да излиза и отида към декември,НЯМА да  се местя в друга група NaughtyТолкова свикнах с вас,че бих се чувствала на чуждо място,ако ви напусна Hug
   Аз днес се позавъртях на работа Embarassed/ не ме свърташе вече вкъщи/ и сто пъти съжалих,че съм влязла в съда-там новините обикновено пристигат преди да са се случили Laughing,ужасен клюкарник е-та се намериха поне няколко познати да ми кажат,че със сигурност нося момиче-познали по "доста наедрелите ми ханш и дупе и подпухналостта на лицето ми" Close,ама то "така и щяла съм да бъда занапред-нямало да я има вече предишната ми фигура" #2gunfire-отдавна не обръщам внимание на такива подмятания,ама ме хвана бяс,че всеки се изказва без да му искат мнението, и никой не гледа първо себе си Close
   както и да е,реших да се поуспокоя с шопинг Wink-за бебчо,естествено/то,с тоя ханш какво ще ми стане Mr. Green/-купих по 2 бр.бодита,ританки и блузки.В този ред на мисли, Raliar питаше как ще обличаме бебчовците на изписването-аз мисля да бъде с боди,ританки,блузка,отгоре с гащеризонче и в пелената/одеалцето-добре ли ще е така newsm78 Нямам си и на идея как се облича новородено Wink
   Аз да ви се оплача-поръчах си една помпа на Авент от продавалника,разбрахме се миналата седмица да ми я пратят,но бях неприятно изненадана днес,че засега се отказва момичето Confused
   Още по някой въпрос щях да се изкажа..... newsm78 ама  забравям,както споменах по-горе Crazy
   Хайде,до скоро и се пазете  bouquet

# 83
  • София
И аз стискам палци за Фъстъчка и Есма! Дано не остават дълго в болницата и всичко да се размине бързо и леко!!!
Лучия, моля те внимавай повече. Радвам се, че сте добре с бебо. Пак малкия  Twisted Evil
Мамета, трябва да удържим фронта - не се давайте на финала!!!
За обрязването - не бих го направила. Според мен щом момченцата си се раждат така, значи сигурно така е по-добре. Нищо не е случайно в природата майка.

# 84
Радвам се, че Фъстъчка и esma са добре, макар и в болницата!  Hug Дано и занапред да е така! Praynig
luchia, по-внимателската, че улиците в днешно време са под всякаква критика. Аз след случката със старата сграда в София, все гледам да не минавам около строежи...обхванала ме е параноята...ве4е и от кучета ме е страх...
Относно обрязването - може да е хигиенично и т.н., но не бих причинила това на моето детенце no...Напоследък се замислям даже как ще се справям с т.нар. "забелване" на пишето...незнам дали ще мога да се справя с това...
След малко с мъжа ми отиваме при доки  doctor да видим колко е пораснал бебо, има ли си още мъжки атрибути и дали всичко с него е наред...

# 85
Относно обрязването-никога не бих го причинила на сина ми,ако нямаше абсолютни показания за това.Беше на 3 години,в Пирогов,в урологията,а препуциума използваха за правилното изграждане на уретрата му.Може и да е по-хубаво и по-хигиенично,като стане голям да ми благодари за това,но повярвайте ми,че пълните му със сълзи очички и протегнати ръце,молейки се "не ме оставяй,мамо",когато го вкарваха в операционната са мой кошмар и до днес.Не травмирайте децата си излишно,това е техен избор,нека го направят,когато станат големи.

# 86
  • София
Вчера питах за Есма, а виж тя къде била. Добре, че са заедно с Фъстъчка взаимно да си дават кураж, а ние оттук ще пращаме само положителна енергия.

А да ви кажа още какво открих - гледам от няколко дни за термометърчета бебешки в детските магазини и има няколко вида, за ухо, за чело (значително по-скъпи са 60-120 лв), за не знам какво още и т.н.. И днес случайно питах в 2 аптеки - тези тип "биберонче" струват 5-6 лв, а в детските магазини са по 21-23-25 лв.. А обикновените дигитални са по 7-9 лв, а по детските маг. са 15-20 лв.  #Crazy

Джени браво на теб страхотна информация даваш, а маимте с опит да кажат какви са тези тип "биберонче" и точно ли мерят.

Деничка чакаме новини после за твойто голямо момченце. То май върви най-едричко. Ама това е заралийче (имам сантимент към този град мъжът ми е старозагорец) Laughing

Лучия добре че всички е завършило благополучно.  bouquet

# 87
Много целувки на Фъстъчка и ЕСМА и от мен. Трябва да устискат, няма да се дават на финала, я!  Heart Eyes
И аз преди една седмица си сетих за ЕСМА и бебоците й, дори си спомних, че някъде бях чела, че близнаците съзряват по-бързо и обикновенно се раждали 36 г.с. напълно износени.

# 88
И аз стискам палци на Фъстъчка и Esma  Praynig Дано всичко е наред и бебоците да се задържат колкото може по-дълго.

Luchia радвам се, че не си пострадала сериозно  Praynig Пази се, мила, че си е страшничко да падаш в това състояние.Наистина хората край нас, или поне много от тях, нямат капчица човечност в себе си  #Cussing out Напоследък все повече се възмущавам, но за съжаление нищо не може да се направи.

За изписването ... аз съм взела боди с дълъг ръкав, хавлиени чорапки и буйки, джинсички и блузка, за отгоре плюшено якенце.Ще сме завити в пелена.А да...и шапчица.  Simple Smile

Аз вече съм фризирана и се чувствам малко по-добре  Wink А и тази вечер ще излизаме навън с приятели и ще се поразсея.

Целувки по тумбачетата и приятна вечер   bouquet

# 89
Ето ни и нас отново след срещата с доки.
Ами какво да ви кажа, вече здраво ме хвана шубето. Нашият юнак е със "скромните" размери 2,800кг. и 50 см. smile3504 Според доки в началото на 9-я месец, в който влизам другата седмица, ще е вече 3кг. Та нищо чудно да се роди около 4кг., че и отгоре. Иначе всичко с него е наред, развитието на органите е завършило и сега само ще наддава. Малко се е смъкнало надолу, но си е главично разположено и няма данни за скорошно раждане.
Момичета, питах доки за епидурална упойка и според него не е препоръчително за първо раждане, защото от това, че майката не усеща контракции и не знае колко силно напъва, се получават големи разкъсвания. Незнам дали го обясних добре, но това ме притесни. На това отгоре ако бебо стане много голям може да се наложи секцио.
Е, докладвах ви...сега отивам га полегна и да мисля какво ще става?!? newsm78

sdsm-moni, при следващото ти идване в Стара Загора, когато и да е то, ще чакам да се обадиш и да се видим...

Спокойна нощ, момичета и нека бебчовците ви слушат! lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт