Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 900
  • 714
  •   1
Отговори
# 210
  • Далечният изток
Аз не мога да си обясня тази нагласа, че като се появи детето и животът свършва.
Не искат дете, за да си поживеят?! Че детето като се роди, какво, спирате да живеете и се погребвате ли?! Дори срещнах едно мнение назад, че семейството било от двама.... Ами с такива разсъждения за деца - пречки, не се чудя защо младите жени не искат да раждат.
Моето мнение - не само че не свършва, напротив, животът става по-пълноценен с появата на детето. Не знам, за мен това е смисълът на живота в крайна сметка. Ама всеки си знае...

# 211
Да, и обективно е по-добре. Това са доказани неща, няма какво да ги обяснявам.  При равни други условия бабата винаги ще направи много повече физически, емоционално и всякак, отколкото най-добрата бавачка.
Искаш да кажеш. че твърдиш, че нещо е обективно вярно, но не можеш или не желаеш да приведеш аргументи в защита на тази теза?

# 212
Скъпа ,такива са били времената.Сексуална култура нулева.

Абе хора големия град е в плюс,можеш да намериш детегледачка почасово,частни ДГ,спорт и др забавления.
Нашата градина не работи 1г заради политически неразбирателства,градчето ни е малко,това е тема табу за детегледачка .
Че аз като една бивша гражданка,предлагах на няколко момичета заплащане за да гледат детето ....Е селския манталитет не мога да ви опиша какво нещо е ...Само и само да мога да работя и да изкарам един прост курс !

# 213
  • София
Как хем родителите да си родят децата на по 20-25, а бабата и дядото да гледат внуците при пенсионна възраст 65 г.?

# 214
  • София
Мога да приведа аргументи цял тон, но едва ли е нужно да доказвам откриването на колелото. В по-горен пост написах и в работата си какво виждам. При това все става въпрос за читави родители, обаче винаги си има значение и винаги се познава, когато детето е било при бабите.

И какво като се появява дупка? Ако човек реши да съобразява живота си безкрайно със сивито и желанията или очакванията на работодателите, той е буквално изгубен и си пропилява живота. За работодеталя работникът е заменим ресурс. Обаче за всеки един от нас животът е един. Ако ще сивито да е без нито една дупка, утре работодателят назначава друг човек, когото е харесал повече, а работникът с пълното сиви да си кукува бездетет.

Защо да е селски манталитет това, че не искат да гледат чуждо дете? Гледането на чуждо дете е рисковано, аз също бих имала много резерви да го правя.

# 215
  • Най-красивата страна
Животътне свършва,но се променя коренно след появата на детето.
При нас например се наложи да сменя любимата си работа ,защото беше свързана с постоянно пътуване.,за да мога да гледам детето.
Обаче аз бях вече на 35 години и детето е много дълго чакано и много желано.
Бяхме обиколили половината свят,бяха ни омръзнали заведенията....
Не беше толкоз трудно да променим начина си на живот.

# 216
Точно така. Животът за всеки от нас е един. И както едни не намират смисъл да го изживеят в угода на работодателите, други не намират смисъл да го изживеят като придатъци, функциониращи само и единствено чрез и за децата си. Добре би било и едните, и другите да не се отъждествяват с обективната истина.

# 217
  • София
Кои са тези придатъци?
Не си ли забелязала, че кръвта вода не става? Ако намекът за придатъците е към мен, то при всички случаи е по-добре да отгледаш своята кръв, отколкото да те подмята работодател насам-натам. Бизнесът си е бизнес, кръвта си е кръв. Кое те обвързва повече?

# 218
Придатъци са тези, които нямат личен живот, лични стремежи и амбиции. Те изживяват себе си чрез децата си. Правя разлика между хора, за които кръвта вода не става и са готови да помогнат с каквото могат при необходимост и хора, които не притежават дори собствена личност и живот, защото те са размити от идентификацията им с живота и личностите на децата им.

# 219
  • София
При нас например се наложи да сменя любимата си работа ,защото беше свързана с постоянно пътуване.,за да мога да гледам детето.
А, на мен заведенията и сега не са ми омръзнали, но определено не съм като на 30 (примерно), когато бях волна птица и ми беше добре. Омъжих се на 30, поживяхме си с мъжа ми няколко години, след това родих, напълно в състояние сме двамата да си гледаме детето, не е нужно някой да ни дундурка... При мен е идеално, точно както исках.

Придатъци са тези, които нямат личен живот, лични стремежи и амбиции. Те изживяват себе си чрез децата си. Правя разлика между хора, за които кръвта вода не става и са готови да помогнат с каквото могат при необходимост и хора, които не притежават дори собствена личност и живот, защото те са размити от идентификацията им с живота и личностите на децата им.
Уиш, същите наблюдения имам и аз. "Нямат собствена личност" е много точно определение. Живеят чрез децата си. Такива хора могат да бъдат изключително обсебващи. Лошо за децата им, лошо за партньорите на децата им.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 12:32 от milenaka

# 220
  • София
Ти сериозно ли? давай малко по-полека с използването на думички като "не притежават собствена личност и живот...", че тук нагазваш в непознати води!  Че и на всичко отгоре ги използваш грешно, нямаш никаква идея какво пишеш. Пълна каша си сътворила.
Хайде сега, дай на втора редакция - какво точно искаш да кажеш?

# 221
Изразила съм се пределно ясно, Андариел.

# 222
  • France
Подписвам се под това мнение.
За моите проблеми има решение, но то струва по-скъпо от колкото можем да си го позволим.

# 223
  • Наблизо
Подписвам се под това мнение.
За моите проблеми има решение, но то струва по-скъпо от колкото можем да си го позволим.
Какво е решението? Аз сега търся ясла и ми дават някакви баснословни суми.Няма направо смисъл да работя..Иначе не чувствам,че животът ми е свършил,напротив ,обожавам си детето...но има много неща от живота ни,които сме оставили за като попорасне.Ние също нямаме помощ и се оправям както можем..

# 224
  • Далечният изток
Напълно е нормално да се промени. Дори е задължително да се промени.
Говорех за хора, които не са готови да го променят. Които не искат да си развалят рахата.

Общи условия

Активация на акаунт