Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 007
  • 714
  •   1
Отговори
# 75
Как ще ме гледа майка ми?Какво да ми гледа,не съм зависима от нея,устроила съм си живота .

# 76
  • София
Питай я. Кога за последно си я питала какво й е отвътре? Дори само това да те пита "имаш ли за ядене" или "какво ядохте", вече е показателно, че те гледа. Не е нужно физически да прави нещо.

# 77
Питам я,много е спокойна за мен .Спокойна е защото знае,че имам стабилно семейство ,знае че има кой да се грижи за нас.Също знае ,че и сама мога пре добре да се грижа за себе си,както съм го правила.
Затова ми е любопитно,колко дълго под"дете се гледа дълго" се визира?Дете е до 18,после да учи и да й плащаме,ок.И след това ли се гледат деца?По мои сметки ,когато детето ми завърши университет,аз ще съм на по-малко от 60,дори не е пенсионна възраст това.

# 78
40- годишни лелки, Андариел, сериозно ли? Леле, леле, аз искрено ти се кефих, допреди само няколко коментара. И не, не , че ме “дразни”, че имаме репродуктивни проблеми, живеем си в реалността, непонятна ми е нагласата за НЕприемане. Ние за ДЕЦА сме се/ още се борим. За Бога, смяната на пола е социално приета от хората, ние сме в режим оправдание за деца. Не те разбирам.

# 79
В моите представи, възрастта за раждане беше и все още ми е в диапазона 25-6 г. до към 33 г. Смятам над определена възраст се увеличават здравословните проблеми и се изчерпват нервите Grinning Аз самата предпочитах да съм завършила образованието си, да работя, да имам покрив над главата си и мъж, на когото да имам доверие във всеки един смисъл. Не че всяко от тези неща, освен първото, не може да търпи промени през годините, няма нищо вечно на този свят...И не на последно място да съм усетила копнежа за дете, ей така само защото ми е "време"  не ми е допадало никога. С първото го усетих, че му е време около 26тата ми година, от известно време насам пак ме осени същото чувство. Мъжът, той за щастие все си е искал 2 деца.

# 80
Май само в БГ се гледа на родителите над една определена възраст като голям камък.
Ще се бориш много ясно,и до последната си яйцеклетка си казах,че ще се боря.

# 81
  • София
Май само в БГ се гледа на родителите над една определена възраст като голям камък.
Ще се бориш много ясно,и до последната си яйцеклетка си казах,че ще се боря.
Не е само в България и далече не всички в България. Има общества, за които е съвсем нормално момичетата да ги омъжват на 13-14, съответно смятат за много късно една жена да ражда след 25-30.

# 82
  • София
Всъщност, точно в обществата с ранен брак се приема за нормално жената да ражда през целия си репродуктивен период. И никой не се впечатлява. Често една и съща жена ражда и на 15, и на 50, без да се обяснява дете ли е, баба ли е. Тук е било същото в повечето случаи, когато се замислите за няколко поколения назад.
Това вкарване в калъп е било/беше модерно през едни 45 г. (през младостта на родителите ни), което явно са е оставило сериозен отпечатък. Тогава е било модерно да имаш 2 деца "за партията" веднага след студентската скамейка, защото всеки е имал работа по разпределение, а бабите да гледат внуците, защото жените са се пенсионирали на 45-50, откъдето е дошла идеята за бабинството на 40+.
Между другото, в България е мит, че всички са се женили рано. Едната ми баба се е оженила наистина на 17. Родила е на 18, 23, 28 и 32. Другата се е оженила на 35. Родила е на 36, 38, 42 и 45. И двете имат по 4 деца и никое от децата или внуците им не е имало проблем с възрастта им.
П.п. И двете доживяха правнуци и си отгледаха децата по всички форумни критерии Wink. Младата до около 60 (възрастта на "децата"), защото почина на 85, по-възрастната пак до около 50+, защото почина на 98.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 13:13 от Fever Ray

# 83
Аз станах майка за първи път на 32 г, за втори на 35 г. По принцип, ако можех да избирам, бих родила по-рано, в по-млада възраст. Но не можеш да го планираш, без да си срещнала бъдещият татко. Аз го срещнах на 30 г, така че нормално децата се появиха след това.
Можех да стана майка и на 19 г, но направих аборт, защото забременях от женен мъж, с който имах връзка по това време. Аз съм си виновна, не се опазих както трябва, той не е искал нито да се развежда, нито дете от мен. Така, че нямах друг избор, освен да дочакам свободен мъж. Срещнах го, омъжих се и сега съм щастлива майка на 2 прекрастни деца.

# 84
  • София
40- годишни лелки, Андариел, сериозно ли? Леле, леле, аз искрено ти се кефих, допреди само няколко коментара. И не, не , че ме “дразни”, че имаме репродуктивни проблеми, живеем си в реалността, непонятна ми е нагласата за НЕприемане. Ние за ДЕЦА сме се/ още се борим. За Бога, смяната на пола е социално приета от хората, ние сме в режим оправдание за деца. Не те разбирам.

А на 40 каква е една жена - нито е момиче, нито е баба , а е лелка. Със или без деца на 40 е лелка, пък нека по разните сериали да обясняват как 40 е новото 20. Няма как да стане, колкото и да се изживяват 40-годишните като млади газели. Това си е възраст на лелка.

# 85
На 40 е жена,нито млада,нито стара.
Лелка е състояние на духа .

# 86
  • София
На 40 е жена.

# 87
  • France
Наистина ли смятате, че една жена на 35 се задъхва от старост Flushed

# 88
Остави, тъжно ми става жените сами да се определяме така.

# 89
  • София
Наистина ли смятате, че една жена на 35 се задъхва от старост Flushed
Има и такива. Зависи къде и при какви условия живеят.

Общи условия

Активация на акаунт