Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 891
  • 714
  •   1
Отговори
# 255
Бебето е лесно. Като тръгне на училище, английски, пиано, солфеж, карате, балет и т.н става друго.

# 256
Аз пък ви се чудя,как ще си оставите детето да се мъчи физически НЕдобре  за да гледа внучето ви (живот и здраве нека всички имаме)
Или ще използвате тия заучени фрази ,че никой е им е длъжен ?! Класическа дзурла придружено с врътване и фръцване .В случая кой е егоист?
Несъзнателно ще бутате колички и ще сменяте памперси та няма да разберете откъде ви е дошло.
И да ,ако не мога да разчитам на тая баба за помощ за какво иде реч изобщо. Само да кажа,че не познавам колегите на мм,по банкети е сам.Ама изпитайте тая изолация и пак ще си говорим.
Детето си е дете,винаги ще е обичано и обгрижвано,но и аз съм човек и имам нужда да знам,че някой ще ми помогне ! Защото наистина имам нужда от малко помощ!
Айде хейтете това що съм родила
Ако говориш за своя случай с карантината и щом не се чувстваш физически добре, да, детето като контактно няма място при други, докато не ви отмине карантината. А щом физически не се чувстваш добре, как пък съпругът е в командировка...

# 257
  • София
Ми и аз имам помощ,от мъжът ми.И не мисля,че отглеждането на бебе е нещо трудно и непосилно.

Мъжът ми не ми е помагал за нашето дете. Мъжът ми си гледаше детето заедно с мен. При това положение трети е излишен.

# 258
  • France
Идеално би ми било да имам баба и дядо наблизо за:
- да ги взимат от училище 1 вечер в седмицата, за да можем с ММ да имаме 1 вечер за наше общо хоби. После си ги прибираме, да си спат у нас.
- да ги пращаме на бабин дом 1 уикенд в месеца. Може и на 2 месеца.
- да ни помагат при болест или друго извънредно положение. Като тази помощ се предполага, когато за нас е наистина трудно да се справим сами.
- и черешката на тортата: 1-2 седмици в годината да го вземат на пансион, за да наистина да си починем.
За всичко друго сме насреща като родители.

# 259
Бебето е лесно. Като тръгне на училище, английски, пиано, солфеж, карате, балет и т.н става друго.
Постът ми беше към бутането на количката и смяната на памперси
Не си правя далечни планове,не знам ще има ли училище,карате и цигулка след шест години.

# 260
  • София
Чакай да питам, че се обърках, доста хора пишем в темата, а повечето никове са ми непознати. На колко ти е бебето? Може да те бъркам с друга потребителка, но мислех, че все още не си родила.

# 261
Чие бебе?

# 262
С мъжът ми сме си направили сметката, че можем да се справим сами с детето, и двамата смятаме, че това е наше задължение. И двамата направихме много компромиси за да е възможно, но отговорността си е наша.
Имаме баба на разположение, но детето до година и половина не е оставяно само при нея. Сега се случва да го оставим в събота, за да си изграждат връзка и да се забавляват заедно. Става въпрос за свекърва ми и мъжът ми смята, че тя е направила достатъчно и е време да си работи на спокойствие,  да се вижда с приятелки, да ходи по екскурзии, а аз съм съгласна с него.
 Двамата не излизаме, излизаме по отделно, а другия гледа детето. Първото ми излизане беше, когато бебето нямаше и два месеца, но грам не съм се притеснявала, че няма да се справи. Той си смени работата, за да имам аз възможност да се преквалифицирам и да започна да поработвам от вкъщи.
Не ни тежат особено компромисите, защото е било осъзнато и сме го очаквали. Просто нов и различен етап от живота.

# 263
Аз пък ви се чудя,как ще си оставите детето да се мъчи физически НЕдобре  за да гледа внучето ви (живот и здраве нека всички имаме)
Или ще използвате тия заучени фрази ,че никой е им е длъжен ?! Класическа дзурла придружено с врътване и фръцване .В случая кой е егоист?
Несъзнателно ще бутате колички и ще сменяте памперси та няма да разберете откъде ви е дошло.
И да ,ако не мога да разчитам на тая баба за помощ за какво иде реч изобщо. Само да кажа,че не познавам колегите на мм,по банкети е сам.Ама изпитайте тая изолация и пак ще си говорим.
Детето си е дете,винаги ще е обичано и обгрижвано,но и аз съм човек и имам нужда да знам,че някой ще ми помогне ! Защото наистина имам нужда от малко помощ!
Айде хейтете това що съм родила
Ако говориш за своя случай с карантината и щом не се чувстваш физически добре, да, детето като контактно няма място при други, докато не ви отмине карантината. А щом физически не се чувстваш добре, как пък съпругът е в командировка...

Много питаш,зададох въпрос (този който си маркирала с черни буквички) не визирам мен ,а принципно питах за всякаква ситуация .
Държавен служител в поделение и тръгна преди симптомите ми.
Ако те интересува още нещо за ММ ,можеш да ми пишеш на лично . И на интимни въпроси ще ти отговоря,ако и това те вълнува.А сега се фокусирай върху въпроса с по-тъмните бъквички. Мерси

# 264
И аз съм излизала на ресторант,той също е излизал.И на педикюр и фризьор ходя.Иска се организяция,защото работата му е специфична,но се справяме.С лекота даже.

# 265
  • София
Скрит текст:
С мъжът ми сме си направили сметката, че можем да се справим сами с детето, и двамата смятаме, че това е наше задължение. И двамата направихме много компромиси за да е възможно, но отговорността си е наша.
Имаме баба на разположение, но детето до година и половина не е оставяно само при нея. Сега се случва да го оставим в събота, за да си изграждат връзка и да се забавляват заедно. Става въпрос за свекърва ми и мъжът ми смята, че тя е направила достатъчно и е време да си работи на спокойствие,  да се вижда с приятелки, да ходи по екскурзии, а аз съм съгласна с него.
 Двамата не излизаме, излизаме по отделно, а другия гледа детето. Първото ми излизане беше, когато бебето нямаше и два месеца, но грам не съм се притеснявала, че няма да се справи. Той си смени работата, за да имам аз възможност да се преквалифицирам и да започна да поработвам от вкъщи.
Не ни тежат особено компромисите, защото е било осъзнато и сме го очаквали. Просто нов и различен етап от живота.
Тес, все едно описваш ситуацията при мен и мъжа ми. Когато бащите си гледат децата, положението е доста добре. Но ако не си ги гледат, бабите нямат работа да се правят на бащи.
Традиционното българско семейство – мама, баба и аз. Вместо нормалното – мама, татко и аз.

# 266
  • София
Много тетки - хилаво дете стана темата.

# 267
Постът ми беше към бутането на количката и смяната на памперси
Не си правя далечни планове,не знам ще има ли училище,карате и цигулка след шест години.

Шест години са на едно мигане разстояние. Ако не дойде краят на света, всичко ще си е пак както е било откакто свят светува.....И винаги е по-добре да си млад, здрав, богат, с партньор и помагащи родители, отколкото сам на всички фронтове.

# 268
  • София
Бобчита, за твоето. Сега прочетох следващия ти пост, явно имаш. На каква възраст е?

# 269
  • София
На 45-50 + г. като си е добре вече наследниците да са си хванали пътя и хляба в ръцете,а ти да си гледаш спокойствието и живота...А не тепърва да се занимаваш в тинейджъри,а още по-малко с бебета.
Тя природата си знае работата,ама ние нали винаги искаме да ѝ се доказваме,че не е баш така.....

А какво точно се разбира под гледане на спокойствието и живота?
Ми на мен лично ми е приятно да се занимавам с бебета, малки деца и тийнове. Само дето животът не ми е спрял, а децата у дома намаляха като бройка.
На мен не ми е спокойно да не правя нищо по цял ден. Децата не са ни пречили нито на забавлението, нито на почивките, нито на пътуванията. Даже в чужбина сме живяли с 2 от децата. Каквото искахме, сме го постигнали.
Тъкмо идеално време за ново бебе, пък внуци още няма на хоризонта. Най-малкият вкъщи е на 6 и ми е страшно приятно с него, на баща му също.
За внуците, колкото и да помагат възрастните, не може да отнемат ролята на родителите. Дупета на внуците надали ще мия, затова и децата ни след гимназията ги отделяме. За събота и неделя и за почивка някъде с кеф ще взимам, че даже може (ако ме помолят) и по уроци да развеждам. Но да си ги гледат родителите им. Това разбирам под помощ и така ни помагат на нас нашите родители.

Общи условия

Активация на акаунт