Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 008
  • 714
  •   1
Отговори
# 615
Като за начало напълняване, което много трудно контролирам, различни малки болежки тук и там, които като се обединят стават много. Ставни проблеми, хормонални и какво ли още не. Не че е гаранция, че такива няма да има и в по-млада възраст, но тогава организма се справя по-лесно.
Аз родих на 25 и сега на 42 г. имам същите болежки. От ЕГН-то е Simple Smile

# 616
"Несериозно е на ПА и свързаните проблеми да се отговаря с "Порасни".
Разбирам я, и майка ми ми казва така.Казва ми,че нищо не съм видяла в живота, че те с баща ми са претърпели сърдечни операции и не са се отчаяли и искали да гледат внуче.Може би простo ги е страх,че като си отидат от този свят ще остана сама, нямам братя и сестри и много роднини , на които да разчитам, а видиш ли било друго да си имаш дете.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 14:11 от sladuranata_f

# 617
Andariel, разбира се, че тя трябва да се вземе в ръце и да си помогне. Съгласна съм, че човек ако сам не иска да си помогне, няма кой да го направи. Но това трябва да стане преди да забременее. Не разбирам идеята да имаш проблеми, да забременееш и да се надяваш, че ще се решат от самосебе си. Да не говорим, че тя пие лекарства със зелена рецепта. Колко е добра идеята бременна да пие такива неща? Те съвместими ли са изобщо с бременност? Въпросите са много. Но да забременее и да се оплаква цяла бременност на мъжа си, а после някоя баба да гледа бебето за да й пестят психиката, не ми се вижда добра идея. Затова казвам, че едно дете има нужда от здравомислеща майка. А ако не иска дете и си търси оправдание да няма, това е друг въпрос. Но децата не са задължителни, особено в днешно време, така че няма нужда да се правят насила.

Vesela_veli, а защо си мислиш, че болежките са свързани с раждането? Както ги описваш, едва ли имат общо. Хормонални нарушения наистина могат да се проявят в даден момент. Отделно и метаболизмът се забавя, така че може уж да не ядеш много, но всъщност да пълнееш.

П.П. Сладураната, с репликата ти "видиш ли било друго да си имаш дете", ми се изясни. Ти не искаш дете, но явно семейството ти насажда, че така е правилно, а ти търсиш оправдания да не го направиш. Но детето ще си е твое и на мъжа ти, така че вашето желание е важно, а не това на родата.

# 618
  • София
Недей да правиш препратки постоянно към родителите си и някакви външни обстоятелства. Ако искаш дете, изпитанието е да направиш реални стъпки, за да го имаш. Като в детските книжки е - главният герой трябва да се изправи срещу нещата, от които го е страх, за да покаже на себе си, че страхът е вътре в него и само от него зависи да го преодолее.  Майка ти и баща ти нямат нищо общо. Това е между теб и теб.

Мария, проблемите й са от естество, което може да оправи сама. Виж, че все някой друг е намесен - първо беше страхът от игли, после дойде желанието на родителите й за внуци. Чакаме третото от списъка. Тя така ще си измисля още сто причини. Ако иска деца, както се казва, презерватива ще надупчи, и пак ще забременее. А ако не иска - ще си намери сто и една причини, за да няма деца.

# 619
Аз имах полза от късното раждане, защото уж бях в менопауза, пък след раждането ми се появи редовен цикъл цели 2 години Simple Smile Сега пак идва отвреме навреме. Според моя лекар съм се подмладила хормонално покрай бебето Simple Smile

# 620
Специално първите месеци бяха толкова лежерни, че често съм се чудила каква пък чак помощ трябва.
“Лежерни” са като си имаш баби да са до тях, дори и да не правят нищо особено. Ако нямаш с кого да оставиш бебето и за 5 минутки да отидеш някъде и си до него 24/7, хич няма да ти се сторят лежерни. Не можеш да оставиш едно бебе само вкъщи. Късметлийка си без са го осъзнаваш.
Майка ми живее в чужбина и беше тук само за раждането, на свекърва ми го оставихме за пръв път като беше на година и половина. Не сме имали баби около нас, от изписването си го гледаме сами. Детето има двама родители все пак, аз не бих родила дете от мъж, който смята, че бебтата са женска работа и няма нужда да се включва.
 На 28 също имах доста болежки - стави, кръст, крампи, последните два месеца не можех да спя от болки в гърба. Пълнеех въпреки диетата, назначена от АГ и се докарах до високо кръвно и прееклампсия.

# 621
sladuranata_f, аз съм същата страхливка като теб. Да ти кажа, единственият начин е да "скочиш" без да мислиш. Колкото повече го мислиш, толкова повече ще се разколебаваш. Действай от раз още на следващата овулация и проблемът ти сам ще се разреши Simple Smile
Ако искаш дете, разбира се. Ако не искаш, не го правиш.

# 622
Няма да е от следващия месец, но се подготвям. Ще вкарам малко вит. Д и Б12 във форма, инсулина да спадне и да разкараm зелената рецепта напълно(сега пия четвъртинка вечер Клонарекс)
Взех си и някакви витамини преди бременност

# 623
Всеки носи в себе си резервоара, от който черпи. Аз също бях няколко години с Паническо разстройство. Е, осъзнах, че нищо лошо няма да ми се случи и с много търпение и желание да се справя - се справих без лекарства. Пораженческото мислене не помага.

# 624
  • София
Много добре. Консултираш се с лекуващия си лекар за лекарствата, ако искаш бебе. Той е лекар, това му е работата и ще прецени кое как да пиеш или да не пиеш. Като пациент казваш какво искаш и той дава препоръка как да стане.

# 625
Защото се появиха след бременността, затова смятам, че са свързани. Не смятам за необходимо да изброявам какво не ми е наред. Разбира се те съвсем не са задължителни за всички на тази възраст които са решили да забременеят. Съветвам от личния си опит да се ражда по-рано. Не за всеки това е възможно.

# 626
Хора, грип карам по-тежко на 40, отколкото на 20, а ние обсъждаме бременност.
Статистически може и 5% родилки да умират в наши дни, но ако аз влизам да раждам, процента е точно 50/50.

# 627
Никой не знае, докато не мине по този път Simple Smile
Скрит текст:
Аз пък сега въобще не боледувам от настинки/грипове, да чукам на глава. Бодра съм след 6 часа сън, значително по-спокойна при вземането на каквито и да е решения и т.н.
На 25 бях като пружина, всичко ме дразнеше, защото ми трябваха минимум 12 ч. сън, боледувах си редовно, нямах сегашното хладнокръвие, което ми помага да вземам правилни решения в екстремни ситуации.
Иначе и тогава, и сега си имам хронични болести.

# 628
Да обобщим - 40 е още едно 20. Ама таман същото, че даже и по-добре.  Здравен статус, фертилност, остатък от живота, трудоспособност и като период занапред, всичко е шест.

# 629
Да обобщим - 40 е още едно 20. Ама таман същото, че даже и по-добре.  Здравен статус, фертилност, остатък от живота, трудоспособност и като период занапред, всичко е шест.
[/quote
Може би 40 е последен шанс за тези, които не са се решили на 20.

Общи условия

Активация на акаунт