Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 27 970
  • 715
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря на всички дами за споделените изживявания от раждането.
Факт е, че имаме още време и че не винаги нещата се случват по план, но все пак искам да имам нагласа от сега 😉
За кг аз съм 9+2 и съм около 2 кг отгоре. Макар да не съм почнала да ям кой знае колко по-различно от преди, го очаквах. Преди пушех и пиех. Вечерта можех да изкарам само на 2 чаши вино и много цигари. Не закусвах, нямах нужда. И ежедневието ми беше работа, работа, работа....а сега съм си вкъщи. Но ме е яд, понеже преди да забременея бях качила вече 2-3 кг. И сега никак не се чувствам добре. Надявам се поне да си задържа тези кг повечко време.

# 541
И двете ми раждания са секцио.. първото беше по спешност защото се заклещи челно и беше 4.200кг а втория път нямах избор в нашия град след секцио нормално раждане не предлагат изобщо.. за мамите, които ще родят секцио за първи път ще дам съвет след упойката да внимават с кихане и кашляне ( много е болезнено) 
Килограмите се вдигат доста според дрехите ми,  не съм се теглила скоро..

# 542
  • София
Аз съм -1 кг. В началото не можех нищо да ям почти, освен по 1 плод на ден и солети и сухари. Свалих 2 кг, сега съм възстановила 1. Изобщо не ми личи още че съм бременна,чак малко се притеснявам, защото съм 11+2. Имам позната, която не се свени да качва снимки от своята бременност във фб, и гледам нейният корем какъв е грамаден (в сравнение с моя) в 11-12 седмица. Та се чудя вече дали имам повод за притеснение.
Гаденето ми е намаляло като цяло, повръщането се измести вече да е основно вечер, докато преди беше до обяд. В общи линии чакам да ми мине, стискам палци в близките две седмици изобщо да изчезне гаденето и да започна да се храня нормално. Още не мога да си представя как ще кача каквито и да е кг, защото от години вървя само надолу. Това ми е повод малко за притеснение впрочем, дали изобщо тялото ми ще е способно да износи здраво бебе при това положение, защото по начало съм екстремно слаба.

И последно относно раждането, ще ми е първо, надявам се на естествено, но за упойка не съм мислила. Все още ми се струва и рано да го мисля. Рибата е още в морето дето се вика,а аз да слагам тигана не върви... Ще го мисля след 20 седмица. В тази връзка още и имена не сме мислили с мъжа ми, нито сме оглеждали бебешки неща в магазините, нито никаква подготовка в никаква посока... А по принцип съм супер организирана и правя списъци, които спазвам, за всичко, което можете да се сетите.

# 543
Аз като първескиня много искам да родя нормално, без упойка и усложнения Simple Smile Ако може и във вода да е ще е супер, но за съжаление тук е доста скъпо и застраховката няма да го поеме. Още преди да забременея съм чела и гледала много клипове на тема раждане, беше ми любопитно и не ме беше страх като знаех че не ми предстои скоро. Сега гледам по-избирателно. Има няколко американски медицински сестри в ютуб които пускат много полезни клипчета и лекции за раждането. За кърмене и отглеждане на бебета също гледам, не мисля че е рано, помагат ми и мисля че научавам много. Много харесвам Ася Демирева, интересни са и лекциите и има интересен изказ и готино чувство за хумор.
Днес доста се изплаших. Сутринта, малко след като станах ми тече ужасно много кръв от носа. Седях навдесена над мивката  капките гореща кръв капеха толкова бързо, имах чувството че ще остана съвсем без. ММ още спеше и не го събудих, добре че спря след 7-8 минути. Бях леко замаяна, но сега съм добре. На вас случвало ли ви се е такова нещо? При мен е за втори път, първия беше в 6та седмица и пак беше много, ММ беше до мен и щеше да припадне. В този ред на мисли, бих искала той да е до мен ако е секцио, но ако раждам нормално, предпочитам да съм сама. Не се знае дали изобщо ще имаме избор.

При мен няколко пъти в началото имаше също кръв от носа, но не толкова обилно. Проверявах след това и се оказа, че се среща при много бременни. Може би при теб е повече, заради слаби капиляри или не знам? Консултирай се, ако те притеснява, пиеш ли някакви разреждащи кръвта лекарства (аспирин и тн.)?

# 544
А някой знае ли дали може да се прави лека гимнастика/упражнения по време на бременност? Ча така ако карам, сигурно ще стана и 100 скоро, голямо и ядене и обездвижване

# 545
Аз съм -2кг. Коремът ми е подут и ми стягат леко дрехите, понеже най-често съм с клинчета и ластиците ми стискат на корема, на прегледа се очудих, че съм надолу. С това гадене не ям много, но пък ям главно сладки неща и солети, сандвичи и картофи и мислех, че ще се отразят на килограмите.
Нямам търпение да ми се върне апетита и да се храня нормално, нито месо,нито яйца мога да погледна в момента. Иска ми се и да спазвам някакъв режим, най-вече относно въглехидратите, с които прекалявам, някой беше споменал в темата за кръвната захар, моята винаги е била около или малко над 5,а нали при бременност е по-ниска границата и се притеснявам да нямам проблем с нея.

# 546
Аз по принцип много обичам сладко, всеки ден не минавах без да хапна нещо, а сега изобщо не ми се яде, направо като погледна шоколад и ми се гади.

# 547
Аз за сега нищо не съм качила - 9 седмица +2, въпреки че напоследък прекалявам с въглехидратите, но така или иначе ми е кофти почти постоянно и гледам да ям по-засищащи неща. Аз за щастие проблем с месото нямам, ям си го и салати и плодове.
Боряна и аз съм така към сладкото, въпреки, че има моменти, в които мога да опитам нещо малко.
Пия много течност, днес сигурно вече над 3 литра вода, сокове, фрешове и т.н. Ще се пръсна просто, но знам че е добре и няма да ми навреди. Относно раждането не знам как ще бъде. При последното ми абразио лекарката ми каза, че отвътре костта ми е доста тясна и малка (каквото и да значи това) и може би един ден, като трябва да раждам може и да не успея нормално да родя. Но каквото е. Рано е за мислене за това. Не ме е страх нито от операции, нито от упойки, нито от болка. Каквото трябва да преживея, за да дам живот на детето си, бих го направила на всяка цена. А и има една приказка: "Лесно майка не се става!"

# 548
За кръвотечението от носа, с първата бременност вдигах кръвно и ми се пукаха капиляри, с втората нямах този проблем.
За упражненията, естествено че може, ако бременността върви нормално и без усложнения. Аз ходих през цялото време на йога за бременни. Понеже след втората бременност започнах да тренирам активно 3 пъти седмично, сега искам да продължа. Планът ми е като мине третия мецес да ходя веднъж седмично на йога и два пъти да тренирам със собствено тегло. В инстаграм има много упражнения за бременни.

# 549
Ще ходиме на йога,ако ни отворят залите иначе ще си хапваме,то ние желание имаме ма няма къде 😂😂😂😂😂

# 550
Аз стартирах с тегло 48, в момента съм в 9гс+5 и съм 49 кг.
Ям повечко въглехидрати откакто забременях, защото ми се ядат, но повечко за мен,защото преди това заради захарта тотално ги бях окастрила.Истината е, че постоянно ми се яде само тесто и боклуци, но за жалост, не мога да си позволя този лукс, че после ще ми излезе през носа.Другата седмица съм на ендокриног и отсега ми настръхва косата, да не ми излязат кофти изследванията и да ми орежат тотално всичко за ядене.
В тази връзка, вчера  обикалях около витрината с тестените в Кауфланд, като бездомно кученце .Потекоха ми лигите хубаво и си тръгнах само с мирисането 🤣
А относно движението стига да нямате изрично препоръки от лекар да лежите, то е абсолютно задължително.Аз с ритници се занасям вечер до пътеката и правя по минимум 5 километра.

# 551
Че как да не може?! Ако бременността не е рискова, може да поддържате същите спортове като преди бременността, т.к. тялото Ви е свикнало с конкретните движения. С времето и тежестта сама ще намалите интензитета. С първото ходих на скуош до 6 месец, а до деня на раждането тренирах подходящи спортове и йога за бременни. Сега пак си тренирам.

Не знам, колко съм качила, защото не се тегля. Нито знам, колко съм била преди, нито сега. Като почне ЖК ще ме теглят, аз интерес от кантари нямам.

А някой знае ли дали може да се прави лека гимнастика/упражнения по време на бременност? Ча така ако карам, сигурно ще стана и 100 скоро, голямо и ядене и обездвижване

# 552
  • САЩ
При мен няколко пъти в началото имаше също кръв от носа, но не толкова обилно. Проверявах след това и се оказа, че се среща при много бременни. Може би при теб е повече, заради слаби капиляри или не знам? Консултирай се, ако те притеснява, пиеш ли някакви разреждащи кръвта лекарства (аспирин и тн.)?
Благодаря ти, да и аз четох че било нормално, по-скоро ме притесни количеството. Забравих да спомена че като дете често имах кръвоизливи от носа, брат ми също. Все слаби капиляри казваха, но не са ни ги горили. Уж съм свикнала, а се уплаших. Не пия нищо и не мисля че е от високо кръвно. Ще питам док в сряда като отида.
Аз не съм качила килограми, но в 12та седмица вече имам малко коремче. Вчера си поръчах 2 панталона за бременни (дано поне единия ми стане) и сутиен за кърмене, изглежда доста удобен. Хапвам доста въглехидрати, но не мисля че прекалявам, а и съм по цял ден на крак. И на мен не ми се яде сладко, но на солено и кисело налитам Simple Smile

# 553
За килограмите ....доста се бях обездвижила предната карантина и з съжаление си тръгнах от +5-6 Sad по принцип съм мнгоо слаба и с първата бременност си виках "Абе аз няма как да кача много кг" да, ама не, качих над 30, много задържане на вода и т.н., после ги свалих за 6 месеца де, но тогава бях на 26 😂, с втората внимавах ....пак качих не 30 ама почти и вече на 30+ не се свалят толкова лесно, чак след 3  години успях, тоест миналото лято и зимата .....с тази карантина и седенето у нас с децата ми се разказа играта, така че на края на тази бременност явно ще се таркалям 🙄🙄🙄и двамата доктори казаха, че малко или много е до ген и каквото и да правя ще кача, аз задържам доста течност по време на бременност, сега вече съм +3 и имам доста корем, което вероятно е нормално за 3та бременност + това диастазата от втората не се беше затворила и ням как да нямам корем .
За раждането ...май наистина е още рано, два пъти естествено съм раждала първия без упойка...оревах света, доста болеше, труд и излезе и мааалко ме натисна лекаря по корема, но всичко е наред, втория си казах, че няма как без упойка този път...тя пък изобщо само дето ми я сложиха, изобщо не болеше, те я сложиха непосредствено преди да родя, а този път контракциите грам не ме боляха, седях си най-спокойно на телефона през цялото време, раждането беше предизвикано с хапче, родих за час, буквално от приема до излизането на бебето, даже акушерката ме помоли да Ане напъвам, че не била се качила още неонатоложката 😂, та в момента, в който се отвори вратата, я изстрелях, първия път ме цепнаха, А да не се разцепя сама..., Втория ме цепнаха, където първия, защото явно мястото е по-крехко и почна да продава, сега предполагам, живот и здраве, че ако мога пак нормално да родя, чак ще ме цепнат там ...за упойка, май все пак ще си взема за всеки случай Simple Smile

# 554
  • София/Севлиево
Аз се изтеглих в деня на трансфера-66 кг и после още няколко пъти,все толкова бях,но скоро не съм.От стимулацията си сложих 2-3 килограма отгоре и нямаше кога да ги сваля.Решила съм при влизане в 4 месец да се изтегля,т.е.някъде около 16.04...От карантината не съм качвала килограми,но ние бяхме от тези дето ходеха тайно на Витоша,дори един път ни гониха полицаи.После си наехме една вила край София за петък, събота и неделя и там нямаше проблем-целият април изкарахме ходейки на това място.Като цяло много ходим из планините.Последно 15км до хижа Яворов в Пирин през септември ходихме.Много ми се искаше да се кача сега на Витоша в снега,но ми е забранено...

Общи условия

Активация на акаунт