Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 034
  • 715
  •   1
Отговори
# 420
Ох, момичета, видях нещо между зацапване и...не знам...сопол. Съжалявам за описанието. Едно жълтеникаво-бежово и се притесних рязко Disappointed Relieved Не ми се иска да истерясвам от нищо, но не съм сигурна дали е нищо Pensive

Bobby_g, може да погледнеш тук: https://www.synevo.bg/preeklampsiya/

Аз имам абсолютно същото, описано от теб. Ту се появява, ту изчезва. Нямам болки, нито странен мирис. Честно казано забравих да попитам последния път АГ. Бях чела, че много от бременните го имат заради образуване тапата на матката и т.н.
Следващия път ще попитам и аз, но не бих казала, че се тревожа. Все пак се случват доста промени в организма.

# 421
Аз да ви успокоя,и моето е като аопол,понякога го има понякога не, понякога е по тъмно жълто понякога бледо и бледо жълто кафяво, понякога става и наа твърдо,док каза,че шийката на матката в момента има досъа секрети и те предпазват от инфекции и спомагат за ,,затапване" така ми каза

# 422
И аз имах подобно, АГ каза, че е нормално.
Благодаря ти за линка, ще разгледам 🤗

Ох, момичета, видях нещо между зацапване и...не знам...сопол. Съжалявам за описанието. Едно жълтеникаво-бежово и се притесних рязко Disappointed Relieved Не ми се иска да истерясвам от нищо, но не съм сигурна дали е нищо Pensive

Bobby_g, може да погледнеш тук: https://www.synevo.bg/preeklampsiya/

# 423
Аз днес звънях в CELL Genetics, и ми обявиха за Тест MaterniT 21 PLUS (Разширен) цена от 1250лв, а в сайта им е 1850лв. Някой друг интересувал ли се е за тях, сега ми стана странно, защото разминаването си е голямо.

И аз се спрях на тоя тест, само че няма да го правя в България де. Може разликата в цената да идва от това, че са няколко варианта. Има Матернит основен пакет, Матернит21 Plus и Матернит21Genom като последния вариант тества за най-много неща и съответно е най-скъп. Аз за него си запазих час за след 2 седм, да видим. Дано всичко да ни е Ок 😊🤞

# 424
Благодаря, момичета Flowers Tulip Не знаете колко добре ми действате на психиката!

# 425
Нормално е , както момичетата по нагори са казали -образува се тапа и за това. Като се образува тапата ще е много по нормално течението

# 426
Момичета,имам огромна молба и въпрос някоя може ли да ми препоръча в Надежда фетален морфолог от когото сте доволни.Благодаря!

# 427
Ейй, благодаря ви момичета, че отворихте темата за “сополестото” течение. Моето е същото както Хариом го описа. И естествено забравих да питам вчера на прегледа докторката за това.

Също да попитам някой знае ли какво точно представлява скрининга за прееклампсия? Вчера ми правиха такъв, но то беше такава хамалогия вчерашната регистрация, че честно ви казвам чак на края разбрах за какво точно ме пратиха в конкретния кабинет. Гледа ме на ехограф доктора, Мери кръвоносни съдове доколкото разбрах, измери ми кръвното, въведе данните в някакъв алгоритъм и каза, че засега всичко изглежда наред остава да нанесе данните от кръвните изследвания. Та въпроса ми е кой кръвен показател влиза в този скрининг?

# 428
д-р Патрикова. На късмет ме записаха при нея  първото и съм много доволна. Точно днес записах БХС при нея пак за 15.04. Не е известна или подобно, но е млада, внимателно оглежда, говори уважително и подробно и вдъхва спокойствие.

Момичета,имам огромна молба и въпрос някоя може ли да ми препоръча в Надежда фетален морфолог от когото сте доволни.Благодаря!

# 429
Доктор Чачева. Предстои ми скрининг при нея на 29ти,но от изчетеното в нета си я избрах. Освен това е завеждаща отделението по прентална диагностика в Надежда и никъде не срещнах негативен отзив за нея. Успех 🤗

# 430
Аз измислих, понеже поше в сайта им че първото е само скрининг а сега има между 16-18,но има още време искам да запиша от по-рано

# 431
  • омъжена
Sunshine, при кой доктор записа час? За ФМ или обикновен преглед. Аз съм много задремала, на последния преглед не питах сега тоя дето е на 30 дали ще е ФМ, ама предполагам, че да.. защото смяташе в коя седмица ще съм.. ще звънна другата седмица да питам за цената на прегледа и малко повече инфо. За пръв път ми е и се чувствам изключително глупаво като задавам въпроси. Добре че сте вие да понауча нещо..

Здрасти чак сега видях . При Др Цолова така се паднах,но днес питах личната лекарка каза,че е много добра, е то лекарите така ще кажат един за друг аз сама си преценявам кой е добър.по отношение и. т.н а иначе прегледа ФМ с БХС е 140 лв общо, в Шейново БХС-50лв,ФМ-90. В майчин дом е пак толкова а в Надежда е 200  двата прегледа. казвам ти аз къде съм разучила, бих отишла в Надежда но не можах да запиша час два дена подред ми даваше заето тел и няма друг начин да се запише час. 🙂

# 432
Първвия скрининг там си е така нареченото БХС - включва кръвни изследвания + обстоен ехографски преглед.
Аз измислих, понеже поше в сайта им че първото е само скрининг а сега има между 16-18,но има още време искам да запиша от по-рано

# 433
При Чачева вечно бяха някакви луди опашки, някакви хора пропътували по 200+км да дойдат при нея на скрининг. Това вероятно говори за професионализма й, тъй че получава глас и от мен само от каквото съм чула на пейката за чакане.

Но пък аз не обичам и хайпнати доктори, направо да не кажа избягвам. Патрикова ми е супер на мен Sunglasses Rolling Eyes

# 434
  • Bарна, морето, сините вълни
Днес кашлицата ми стана ужасна и не мога да поемам дълбоко въздух. Извиках линейка, заведоха ме в болницата. Имах 37,5°. Сатурацията на кислород ми е 95, което е добре. Кръвните изследвания са добри, на слушалката нищо не чуват, но ми е зверска кашлицата. Изписаха ми Аугментин, нещо за отхрачване и аналгин. Казаха, ако до 2 дни не се подобря да вляза в болницата.
Момичета, не искам да ви плаша! Просто се пазете много. Там просто е тъжно. Докторите бяха много мили, но са много изморени.
Аз също се пазех, де...нямах контакт с много хора. Но на свекърва ми малко шега ѝ се струваше, ходеше насам-натам, голямата ѝ внучка също има много контакти, а те сега живеят заедно. И свеки вече е 4-ти ден в болницата, нея също я мисля.
Момиченцето ми преди да замина с линйеката вика мама плаче. Направо да ти се скъса сърцето.
Съжалявам, ако ви натоварвам, наистина. Просто ми олеква, когато има с кого да споделя.

Общи условия

Активация на акаунт