Прахосмукачка робот -21

• 72 579
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
Cvete7575,  къде е намалено?
Благодаря

# 451
Аз съм с втория. Доволна съм.

В крайна сметка заложихме на irobot, та въпроса ми е. Разбрах, че може да се регулира шума, 3 режима имало или 2, от къде точно се регулират защото нищо не намирам ?
С двe Roomb-и съм и за първи път чувам да се регулира нивото на шума.

# 452
  • Русе
Регулирането на шума идва по-скоро от избора на режим. Колкото е по-силен толкова по е шумна прахосмукачката.

В Емаг има вчера и днес намаления.

# 453
  • Русе
В Емаг,  да....дано излезе сполучливо решение.

# 454
Признавам, въпреки че следя темата, все ми се губят разликите.
Може ли съвет коя е по-добър избор, имайки предвид бюджета ми да 400лв.?

Уточнение: около 70 кв.м, един късокосмест килим, всички стаи са на едно ниво, нямаме дом. любимец.

# 455
  • Русе
Полин, в първият пост има линк към таблица на Шаоми. Поне да ги сравниш двата или да видиш разликите.

# 456
Регулирането на шума идва по-скоро от избора на режим. Колкото е по-силен толкова по е шумна прахосмукачката.

Да, но проблема е че в приложението никъде не намирам избор на различен режим.

# 457

При моята е всмукахелната мощност като се увеличи или намали(друг модел).Тогава и децибелите на уреда се променят

# 458

Режимите се променят автоматично според вида на настилката - паркет, плочки/килим, мокет.

# 459
  • София-Младост
Спряла съм се на два модела :
Xiomi Mi Robot Vacum Mop Cleaner  и IRobot Roomba 676 предлагани на промоция в е маг.Моля, за вашето мнение!
Имам първия, но нямам база за сравнение с други модели (освен един в офиса на Xiomi). Аз съм доволна. Навсякъде съм с плочки или паркет, килими нямам. Веднъж бях забравила да прибера кантара от хола и при чистенето явно се е опитал да мине през него  и му беше откачена отдолу четката дето чисти, нашия обаче бодро беше продължил да "чисти"...а всъщност беше изсипал част от събрания боклук.
Минус ми беше, че ми трябваше доста време да го свържа с телефона...накрая гледах разни клипчета и стана.
И другото е , че аз нещо не се оправям с приложението. Искам да въведа всички стаи поотделно, това със сканирането не знам вижда ли се в приложението...малко ми е излишно сякаш, макар, че от там може да се смени езика на робота, да се увеличи или намали "гласа", който говори. Да се сменя реим на почистване и да се вижда нивото на изразходване на батерията и консумативите...май се оказа, че хич не е излишно:)))
Не мога да схвана като го сложа в дадена стая, на какъв принцип започва да чисти...поне да знам посоката в която го поставям правилната ли е.

# 460
  • София
FBID1829798500366538, мисля че Roomba 976 няма Carpet Boost. При следващите модели при засичане на килим, робота удвоява смукателната си мощност и става леко по-шумен. Тази опция може да е автоматична, може да е изключена и може да е постоянно включена, т.е да е на макс, дори и чисти твърди настилки, а не килим. Ако не греша, това е опция на моделите започващи с 98…и следващите. Ето така изглеждат в приложението, в Irobot Settings->Cleaning preferences:

# 461
FBID1829798500366538, мисля че Roomba 976 няма Carpet Boost. При следващите модели при засичане на килим, робота удвоява смукателната си мощност и става леко по-шумен. Тази опция може да е автоматична, може да е изключена и може да е постоянно включена, т.е да е на макс, дори и чисти твърди настилки, а не килим. Ако не греша, това е опция на моделите започващи с 98…и следващите. Ето така изглеждат в приложението, в Irobot Settings->Cleaning preferences:

Моето приложение я няма тази функции. Като цяло явно продавачите в Зора си ги говорят ей така нещата. 3 пъти ходих до там защото бях в голяма чуденка дали да е Xiaomi или Irobot. Едно и също нещо ми обясниха различни продавачи за функциите на Irobot, които в последствие се оказа, че ги няма. Ама здраве да е, да чисти хубаво пък с другото се свиква.

# 462
  • София
Като се зареди Xiomi Mi Robot Vacuum Mop Р, не трябва ли да гаснат лампите? Сега забелязвам, че си мигат, преди не съм забелязала.

# 463
  • София-Младост
Моят гасне.

# 464
  • София
До сега не се бях вглеждала. И сега е зареден на 100% и свети, но в бяла светлина.

Общи условия

Активация на акаунт