Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 489
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Yum Аз май се замислям да купувам на зелено обаче като видя обява и те са се раззели апартаментите и няма избор. Знаете ли къде може да се види по квартали къде започва строеж, за да се хванат нещата по навреме Rolling Eyes
Като пасти ги разграбват тия апартаменти на зелено Dizzy Face, толкоз забогатя народа от тая пандемия. Не знам само от къде се пръкнаха ония 37 000 обяви за продажби на жилища в София град в Имот БГ Weary

# 376
  • София

Като пасти ги разграбват тия апартаменти на зелено Dizzy Face, толкоз забогатя народа от тая пандемия. Не знам само от къде се пръкнаха ония 37 000 обяви за продажби на жилища в София град в Имот БГ Weary

Като махнете фалшивите, пуснатите N брой пъти от различни брокери, катакомбите, абсурдните, гетата, надценените до небето и ще останат трицифрено число, вероятно.

# 377
А къщата и апартамента са несравними неща? Нима? Аз все си мислех, че и двете се ползват да живеят хората в тях. Явно съм се объркал.
Манипулативно е да се сравняват само апартаменти, говорейки за различни класи. Само това ще ти кажа.
Твоята статистика изглежда малко като "само тия дето не могат да си позволят да живеят в апартамент центъра отиват да живеят в някой краен квартал", ама в същото време от статистиката изключваш заможните хора, които пък не живеят в центъра, защото живеят в къща в някой краен квартал. Малко като да вкарваш в критерии за търсене в сайтовете за имоти "апартамент, на 10-ти етаж в Бояна" и да казваш "еми да, ето, в София няма високи сгради".
Хаха, те и велосипедът и самолетът  се използват за едно и също, да се придвижват хората с тях, ама разлика между тях има доста съществена и не могат да бъдат сравнявани. Това ти изказване ясно говори колко разбираш от статистика и сравнения. За мен при това положение е безсмислено да дискутирам с теб, остани си със здраве.
Използвайки твоите примери ще кажа, че ти се опитваш да правиш статистика за това кой с какво превозно средство се придвижва, изключвайки самолетния превоз, както и този с автомобил, автобус, трамвай, оставяйки единствена възможност придвижването с велосипед. Евала ти казвам на статистиките. Grinning
Браво на нашия форумен статистик!

# 378
Yum Аз май се замислям да купувам на зелено обаче като видя обява и те са се раззели апартаментите и няма избор. Знаете ли къде може да се види по квартали къде започва строеж, за да се хванат нещата по навреме Rolling Eyes

Ти лично пробва ли да си купиш апартамент на зелено? На кое толкова не ти се вярва, тука поне пет човека обясняват как докато се усетят и на зелено е разграбено всичко. Имам приятел, работи по проекта в Зона Б5, май тоя същия дето му се чудехме че е 1800Е на зелено - каза, че нищо не е останало почти.

Пандемията каква връзка има? Не всички са останали без работа, а надали тези точно жилища да ги купуват сервитьори и бармани.

# 379
В моята пощенска кутия за последните две седмици намирам листовки(5-6 броя), от различни лица, дали и тел. номер с едно и също съобщение-"купувам жилище в района, плащам веднага, спешно"... Каква е тази работа. Района е около  БНТ... Да не е дошъл дългоочаквания срив, и да не съм разбрала?

# 380
  • София
Скрит текст:
Единствено за Герман се сещам като район, който да не си споменала. Там има интересни места и извън местност Терасите (която, като цяло, зимата е проходима само с джипове; или поне така беше преди 4 години). Но пак са без инфраструктура. Сещам се за едно хубаво местенце м/у Цариградско и Околовръстното - районът м/у Жандармерията и Спортна зона. Живяла съм там на квартира и ми беше добре, но отдавна не съм ходила, а и цените не знам. Чисто като локация според мен е добре - имаше редовен и точен автобус, както и маршрутка. Но нямаше водопровод и канализация.
Може би, ако ти е в топ приоритетие да има водопровод/канализация (ток почти навсякъде ще ти пуснат), може да огледаш селата около София. Но с тях аз не съм запозната. Или виж от северната и западната част как е.
Ние като търсихме, обиколихме уикендите да разгледаме южната дъга, попаднахме в Косанин дол и повече не търсихме другаде. Преди това бяхме набелязали едни 2 улици  край Герман, но не се продаваше нищо на тях тогава (един собственик с еобади на ММ в деня преди да изповядаме сделката за Косанин дол). Търсихме парцел около половин година само, така че не се считам за особено детайлно зпаозната с всички вилни зони.
Миналото лято обикаляхме с приятели 1-2 местности край Панчарево, цените не бяха по-ниски от тези в Косанин дол, а на мен тук ми харесва повече (но то си е лично предпочитание).
Доста хора се ориентират към Долни Лозен, но и там не е никак евтино (но пък хубавото е, че сега, с ремонта на Околовръстното, се стига много по-бързо и се предполага, че ще се развива района).
И ние се загледахме по тези места, които си споменала. Вие парцел ли купихте или готова къща? И постоянно ли живеете там или ползвате къщата за вила? Населено ли е целогодишно?

# 381

Защото паднаха лихвите по кредитите и дори тези, които нямат трънка в гъза купуват. Също и тези със спеставания като няма лихва по депозитите за какво им е да ги държат в банката да ги яде инфлацията.

# 382
  • София
Българинът все още вижда в имота сигурна инвестиция. Лихвените % са ниски, много хОра виждат в това шанс за собствен дом. Друга група са тези със спестяванията, които не виждам смисъл да ги държат на влог.

# 383
  • София
В моята пощенска кутия за последните две седмици намирам листовки(5-6 броя), от различни лица, дали и тел. номер с едно и също съобщение-"купувам жилище в района, плащам веднага, спешно"... Каква е тази работа. Района е около  БНТ... Да не е дошъл дългоочаквания срив, и да не съм разбрала?
Брокери, обикновено живеещи в района- отдавна измислен номер за набиране на клиенти.

# 384
Попадна ми една статия, отново писана от Георги Павлов (Бончев)

Инвестициите в имоти са почти без алтернатива
https://www.capital.bg/biznes/imoti/2021/01/27/4132952_investici … _bez_alternativa/

Общо взето, всичко, което и тук сме писали.

Това което и аз казвам постоянно:
Цените на имотите в България се определят от банките - колко ипотечни кредита ще дадат и на каква лихва. На този етап няма как да се понижат.

# 385
  • София
И ние се загледахме по тези места, които си споменала. Вие парцел ли купихте или готова къща? И постоянно ли живеете там или ползвате къщата за вила? Населено ли е целогодишно?
Купихме парцел 2017-та, къщата беше готова началото на 2020-та и живеем тук от март минлата година. Целогодишно обитаван район е, в зависимост от улицата може и водопровод да имаш (има по улица Попов извор, но не знам дали вече е с Акт16 - до 2019-та беше без и се разбираше всеки включващ се самостоятелно със собственика; миналото лято правиха доста отклонения, така че и по околни улички трябва да има, но вероятно не на всяка). Доста се застроява квартала, по-скоро проблемът е да не се пренасели, не дали е населено Wink Засега все още има диви животинки и не е лудница.
Строят доста комплекси (ако идваш от града, преди Бяла Черква вдясно поляните), даже една сграда с апартаменти. Сега гледам, че напредват с поредните няколко къщи, строени с цел продажба (точно на хълмчето срещу Бяла Черква се падат).

fatalina, добре, че не съм се и надявала общината да свърши нещо за хората... Не знам защо криво съм разбрала, че има отпуснати пари вече (не ми се търси пак статията, но от статия беше - не като твоя тип инфрмация). Останалото не ме изненадва, уви Sad

# 386
# 387

"Спонсорирано съдържание" - това казва всичко ..

Ето друга статия в тази медия - "Знаете ли коя е единствената дума, която европейските правителства наистина не искат да чуят в момента? Инфлация." ..

https://m.investor.bg/analizi/91/a/inflaciiata-sledvashtiiat-kos … za-evropa-324930/

# 388
  • София
Скрит текст:
Купихме парцел 2017-та, къщата беше готова началото на 2020-та и живеем тук от март минлата година. Целогодишно обитаван район е, в зависимост от улицата може и водопровод да имаш (има по улица Попов извор, но не знам дали вече е с Акт16 - до 2019-та беше без и се разбираше всеки включващ се самостоятелно със собственика; миналото лято правиха доста отклонения, така че и по околни улички трябва да има, но вероятно не на всяка). Доста се застроява квартала, по-скоро проблемът е да не се пренасели, не дали е населено Wink Засега все още има диви животинки и не е лудница.
Строят доста комплекси (ако идваш от града, преди Бяла Черква вдясно поляните), даже една сграда с апартаменти. Сега гледам, че напредват с поредните няколко къщи, строени с цел продажба (точно на хълмчето срещу Бяла Черква се падат).

fatalina, добре, че не съм се и надявала общината да свърши нещо за хората... Не знам защо криво съм разбрала, че има отпуснати пари вече (не ми се търси пак статията, но от статия беше - не като твоя тип инфрмация). Останалото не ме изненадва, уви Sad

Благодаря ти много за информацията, ще поразгледаме района.

# 389
Здравейте какво мислите за тези две възможности:
https://address.bg/tristaen-apartament-offer461285,
https://www.stonehard.bg/imot/687?ctype=r&ch=3&gclid=EAI … EYASACEgIxx_D_BwE

Заслужават ли си инвестиция за първо жилище?

Общи условия

Активация на акаунт