Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 314
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Аз платих така или иначе агентската комисионна, но на втория агент. Видя, че сериозно се интересувам от първия имот, че има по-ниски цени и се съгласиха на офертата ми за техния. Морално ли е да разкарваш и лъжеш потенциални купувачи?!? И преди финалния оглед да крадеш от имуществото в жилището..

# 76
  • София
Това с втория агент е много тъпо - първо е неморално,второ показва фалшив интерес към явно неапетитен имот и ще вдигне "акциите" на продавачите,че има интерес от много хора,трето и новият брокер и той ще иска комисионна, която чак купувачът трябва да плати

Ти, пък- какъв комисион, какви 5 лева?
Андрешко договори не подписва.
Андрешко пари на брокери не дава- какво толкова са направили, че да им пълни гушите?
Ако пък успее няколко души да преметне и накрая да стигне до собственика, че да му извие ръцете, предлагайки 50% на ПД, ако му намали още от цената, на цялата рода ще разкаже и това ще е удара на живота му.

И после- защо брокерите гледали само да си вземат комисиона и не им пукало за финала на сделката.

# 77
Това с втория агент е много тъпо - първо е неморално,второ показва фалшив интерес към явно неапетитен имот и ще вдигне "акциите" на продавачите,че има интерес от много хора,трето и новият брокер и той ще иска комисионна, която чак купувачът трябва да плати

Разговорът ще е на много високо ниво - Здравейте, Х. Харесахме си едно жилище, работи с брокер, но цената не ни харесва - ние смятаме, че трябва още 15% надолу. Искате ли да се пазарите със собственика, че сегашният брокер нещо нищо не върши? Мерси, лек ден. А, и от 3%, може да ни вземете 0,8% - не мислим, че заслужавате 3% комисионна.

# 78
Пух ти по колко огледа правиш на апартамент? 3-4 ми се струват ненужни.

# 79
Само на този, който купих - 3. И пак ме излъгаха.. Пред нас агентката каза на собствениците по телефона "още не са разбрали..". При това положение на мен пък 3% комисион ми се струват крайно ненужни и незаслужени!

Не поставям всички под общ знаменател, но ми се струва, че коректните в бранша трябва да вземат някакви мерки. Иначе няма как да има доверие и почтенност, а така стабилен бизнес не се прави..

# 80
Ми, пред вас са казали, че има нещо нередно. Що подписахте? Да си бяхте тръгнали.

# 81
Пух, няма логика в това,което е направил първият брокер. Би бил на по-голяма далавера да остане единствен брокер в сделката и да вземе комисионна от двете страни. А когато е получил оферта от колега с по-ниска цена,пак е било логично да Ви се обади,най-малкото за да ви попита дали имате интерес при по-ниската цена.
Да не би при вас да е имало една обява от много брокери? Това се случва,когато частно лице си пусне обявата и после 10 брокера му крадат снимките. Ако сте попаднали на такава обява и сте ходили на оглед с рандъм брокер, тогава разбирам да е бил зле.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 20:34 от HappyHeartbeat

# 82
Защото плюсовете бяха повече от минусите. Но когато някой тук твърди, че всичко при брокерите е цвятя и рози, аз не му вярвам - вече споделих защо и няма нужда да изпадам в подробности.

Брокера беше "ексклузивен" - само той работи за едрата риба. Но това не му попречи да шикалкави, а обявата стоя още месеци при все този целия интерес. Не е частен случай - направил съм доста огледи.

# 83
  • София
Само на този, който купих - 3. И пак ме излъгаха.. Пред нас агентката каза на собствениците по телефона "още не са разбрали..". При това положение на мен пък 3% комисион ми се струват крайно ненужни и незаслужени!

Не поставям всички под общ знаменател, но ми се струва, че коректните в бранша трябва да вземат някакви мерки. Иначе няма как да има доверие и почтенност, а така стабилен бизнес не се прави..
Коректните трябва да са от двете страни на барикадата.
Само че, "матряла" е кофти- каквото повикало, такова се обадило.

ПП. В момента се надава вой до небесата, как държавата била ограбвала нещастните собственици, въвеждайки паспортизацията на жилищата.

# 84
И това го прогнозирах преди година - държавата всячески ще се опитва да облага по-заможните с данъци. Няма как да се издържа тази система от на босия цървулите. Предполагам е очевидно?

# 85
  • София
И това го прогнозирах преди година - държавата всячески ще се опитва да облага по-заможните с данъци. Няма как да се издържа тази система от на босия цървулите. Предполагам е очевидно?

Защо ли не се учудвам на прогнозите ти?
Имаш ли идея какво представлява паспортизацията на жилищата и защо от 2014г., ако не се лъжа, се опитват да обърнат порочната практика, която не дава никаква представа за състоянието на имота, за дефектите му, за ремонтите, които са правени?
Нямаш, явно.

# 86

Защо ли не се учудвам на прогнозите ти?
Имаш ли идея какво представлява паспортизацията на жилищата и защо от 2014г., ако не се лъжа, се опитват да обърнат порочната практика, която не дава никаква представа за състоянието на имота, за дефектите му, за ремонтите, които са правени?
Нямаш, явно.

А ти мислиш, че това е истинската цел? И защо чакат от 2014.. или доста преди това да си свършат работата? Май си се заблудила - има цяла тема във форума посветена на този въпрос.

# 87
  • София
Аз съм се заблудила, ама теб те излъгаха, нали?

# 88
Тая паспортизация не е ли пак едни фирми да вземат едни пари? Като си я плащам аз, ще пишат,че всичко е наред. Само дето всеки ще олекне по 200-500 лв.

# 89
Иначе при сериозен интерес втори и трети оглед задължително!

Аз не съм съгласна - даже, обратното е в сила при мен.
Аз от пръв поглед мога да преценя дали ме устройва, или не. Аз обикновено знам точно какво търся и като го видя, го разпознавам.
Като направиш 100 пъти огледи, иди после да се пазариш за отстъпка. Да бееее Wink)))) Точно нищо няма да ти смъкнат, а най-вероятно да ти вдигнат цената.

... Вие ако знаете как си купихме цеха, ум ще ви зайде Wink)

Беше преди години, но и сега да беше, пак така щяхме да направим. Понеже беше сложно с взаимоотношенията между тогавашните собственици, ММ отиде с едната собственичка до оградата, и видя колко е голямо, къде се намира и как изглежда отвън. Тя му обясни как изглежда отвътре и какви са му проблемите.  И така го купихме. Защото ако бяхме се навъртали и оглеждали и прочие - 1000% гаранция, че другите собственици щяха да развалят сделката.
Но, ние и тогава знаехме какво търсим.

Общи условия

Активация на акаунт