Крем за около очи - тема 11

• 112 040
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Имам силно изразени кръгове под очите.
Пий вода!
Аз на твоята възраст ( преди 20г) също имах тъмни кръгове. Поставих си за цел да се науча да пия вода и с времето успях. То си става навик. Постепенно, но не много бързо кръговете изчезнаха.
Много отдавна нямам сенки, но пък сега вече имам торбички и все още не съм открила начин да се отърва от тях🤨 Понякога сутрин изглеждам на 1 шише ракия от снощи🥴
Напоследък се мажа с lancome visionnaire yeyx. Торбите не изчезват, но някак става по-светла кожата там. Ако има ефект ще е за тъмните кръгове , а не за подпухването.

# 121
Все още търся крем за справяне с торбичките/ отоци/подпухналост
Не е до сън, не е и до алкохол и газирано, сладко.

# 122
Най-добрият околоочен крем, който някога съм ползвала е този на Teoxane(изобщо всичко на тази марка е страхотно), бижу е. Ползвах и така хваленият крем на Estee Lauder advanced night repair ey cream, но не ми хареса. Подхрана, но никакъв друг ефект не видях. На 33 години съм, с доста изразени фини линии под очите.

# 123
  • някъде под слънцето...
Изразени фини линии на 33, говорят за неадекватна грижа  за контура

# 124
  • Варна
Или ген. Аз съм на 31 и до сега не съм използвала нищо специално, а нямам бръчки.

# 125
Мерси 😀 Даа, почнах много късно да ползвам грижа за околоочната зона, но и другото което е аз съм почти винаги усмихната, когато се срещам с хора,усмивката веднага е на лицето ми, та и това е причина също.

# 126
Може ли да споделите линк или снимка на този околоочен крем 🤗bububu_

# 127
Разбира се. Марката,  има и филъри, разработени специално за околоочната област. Сестра ми ползва само тяхната козметика, и така ме подтикна да го пробвам.

Може ли да споделите линк или снимка на този околоочен крем 🤗bububu_

# 128
За дамите със много суха кожа да имат предвид , че не е достатъчно хидратиращ. Купих го по препоръка на моя козметик, най-вече като разбрах, че е и с лек телесен цвят ( с надежда да прикрива тъмни кръгове, че с коректорите не се разбирам ) и ми дойде доста лек. Оставих го за грим продукт, и се запасих с тежка артилерия Simple Smile

Но бих пробвала отново друг такъв тип тониран продукт за околоочната област.

# 129
Започнах напоследък повече да гледам съставки, вместо марки, и както и в предната тема мисля беше писано, ретинол е съставката за бръчки. Започнах седмични домашни процедури с ретинол за превенция. А наскоро попаднах на материал за хиалуроновата киселина, вложена отвън като крем, че всъщност хидратира краткотрайно, но в дългосрочен план изсушава, защото си привлича водата към себе си, а седи на повърхността, понеже е голяма молекула. За торбичките, понеже и аз генетично имам такъв проблем, ако са причинени от херниирана мастна тъкан, всички дерматолози казват, че няма крем, само хирургична намеса. Така и направих, след като един козметик ме огледа и каза, че процедури и кремове няма да ми помогнат. А ако са торбички от задържане на вода, просто студени компреси или кремове с кофеин, но аз не бях от тези случаи.

# 130
  • някъде под слънцето...
Или ген. Аз съм на 31 и до сега не съм използвала нищо специално, а нямам бръчки.
Изразени фини линии на 33, говорят за неадекватна грижа  за контура
То оставаше и на 31 да имаш бръчки.
Има една такава приказака , на 20 изглеждаме според генетиката, на 40+ спред грижите, които сме положили.
Има огромна разлика между "адекватно" и "нещо специално".
Не винаги специалното е адекватно.
Казвам го от личен опит.
bububu, казах хо като факт, а не за да те обиждам.
Понякога е добре , човек поне пред себе си да приемем истината , за да можем да намери правилното решение.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 22:21 от sl

# 131
  • София
За дамите със много суха кожа да имат предвид , че не е достатъчно хидратиращ.

И аз имам същите впечатления от околоочния на Теоксан. При мен не действаше добре. Нито откъм хидратация, нито откъм заглаждане. Серумът за лице и флуида харесах много, но околоочния - не. Още се търкаля някъде в запасите.

# 132
Кой Ви каза, че съм се обидила? Напълно съм осъзнала и знам къде са ми грешките. Но за това са грешки, да се учим от тях.

Изразени фини линии на 33, говорят за неадекватна грижа  за контура
То оставаше и на 31 да имаш бръчки.
Има една такава пеуказака , на 20 изглеждаме според генетиката, на 40+ соред грижите, които сме положили.
Има огромна разлика между "адекватно" и "нещо специално".
Не винаги специалното е адекватно.
Казвам го от личен опит.
bububu, казах хо като факт, а не за да те обиждам.
Помякога е добре , човек поне пред себе си да приеме истината , за да може да намери правилното решение.

# 133
Аз какво да кажа, като от 25+ насам започна едно велико свличане на лицето ми след повечко отслабване. Сега съм на 29 и имам такива назолабиални, които хора на 40 още нямат 🤷‍♀️
Да не е съвсем спам, в момента към с филорга time filler eyes и ми харесва.

# 134
  • някъде под слънцето...
Свличане?
На 25 не би трябвало да е проблем възстановяването на еластичността на кожата.
На 36 години след раждане (проблемна  рискова  бременност предшествана от спонтанни аборти , целта беше  някак да не ьагубя отново бебето  и едвам изчакаха да вляза в 36 седмица за да провокират раждането)свалих от 95(претеглиха ме, за да са наясно с дозата за упойките) преди да вляза в родилна зала , до 52  5 месеца след раждането.
Като изкллючим бебе 4 кг, 1 кг плацента и 1 кг околоплодни води, останалите си бяха мои .
Тоест някакви си 38 кг за 5 месеца.
Нямах свличания нито по лицето , нито по тялото.Увиснала кожа също.
А да забравих да спомена, че беше само с диети, защото получих масивна инфекция (сепсис)  на секциото , наложи се да ме отворят отново да ме почистят и да чакаме само да се затвори, така, че физичеако натоварване 0

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 12:01 от sl

Общи условия

Активация на акаунт