Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 380
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
Въпрос за коридор. Все още всичко е мираж, но днес се опитвам да разсъждавам. Моля за вашите мнения (с тях ще ми е по- лесно да отбележа плюсовете и минусите, и да избера подходящата). Как избирате постелката? Да бъде от край до край и значително по- малка? При условие, че ще се влиза с обувки (естествено) и ще се цапа дали да е от по- лесна за почистване материя? Друго?

# 736
Покрай темата за цвета на стените да питам и аз нещо отново😁
Първоначално избрахме за детската много бледо жълто, може би нещо от типа на бяло с оттенък на жълто по-скоро. Още не сме стигнали до там така,че има време да го сменим. Пода ще е дъб класик, за мебелите сме се спряли на кремаво и уж жълто. Детето обаче иска зелена стая 😄 предложиха ми вместо жълто зелен цвят, води се киви. Чудя се обаче за стените дали да останем на жълтия оттенък или да го сменим с нещо друго🤔🙄

Бяло с жълт отенък не е никак удачно решение - така изглежда некачественият бял латекс като се замърси и поостарее. Или бяло, или жълто, А най-добре зелено, както е казало детето, но не киви, а нещо маслиново-сивкаво, сега е актуален цвят. Жълти стени с кремави мебели може да стане много бозаво.

mariat, каква постелка имаш предвид? Пътеки в коридор сега никой не слага.

# 737
  • Sofia
Притеснява ме да не стане много, в обзавеждането ще е само като акцент така или иначе..
Направете една стена в зелено, така няма да е повече.

# 738
  • Mediterraneo
Въпрос за коридор. Все още всичко е мираж, но днес се опитвам да разсъждавам. Моля за вашите мнения (с тях ще ми е по- лесно да отбележа плюсовете и минусите, и да избера подходящата). Как избирате постелката? Да бъде от край до край и значително по- малка? При условие, че ще се влиза с обувки (естествено) и ще се цапа дали да е от по- лесна за почистване материя? Друго?

Нямам постелка в коридора. И не бих сложила.

# 739
Аз също нямам. Изобщо не ми е хрумвало да слагам и не мисля, че има нужда. За протокола-на ламинат .

# 740
Леле, от 9 години бленувам за антре и съм зациклила в някоя стара мода. Сега съм на циментова плоча и ми е писнало от голотата, но наистина без постелка е много по- практично. Благодаря.

# 741
Само подовата настилка била паркет или гранитогрес, без килими/пътеки.

# 742
Мандаринка, Община Бургас е Simple Smile!
В коридора сме с гранитогрес, само пред вратата на банята имам едно малко килимче.
Моника, най добре да покажеш снимка на мебелите, защото всеки си представя различен цвят само по описание.

# 743
На мебелите нямам, но имам на цветовете към които се стремим. Това са зеленото, кремавото и дървесното, съжалявам, че не мога да сложа снимката в скрит текст.

# 744
Нат, значи имате късмет Laughing с вашата община.

За цветовете в детската - на мен комбинацията киви-жълто (зависи от жълтото, де) ми харесва. Ако останете на вариант само киви, ако са всички стени в този цвят ще стане много силно, според мен. Писала съм и преди - когато децата вече са по-осъзнати, нека да могат да си изберат цвета. Като им омръзне - и те са на периоди, като възрастните, но периодите се сменят по-бързо, ще пребоядисате.

За детска стая жизнерадостни цветове много ми харесват, ако и на детето му харесват, естествено. Специално за детска стая, но и за любителите на по-цветни интериори, препоръчвам да погледат някой детски канал за идеи, не за директно копиране. Цветовете в детските анимационни филми са много и са жизнерадостни, може да видите някоя цветова комбинация, за която дори не сте подозирали, че ще ви хареса и ще стои добре във вашия дом - като цвят на стените, цвят на мебелите, цвят на възглавничките...

# 745
Моника, супер е стаята, много ми харесва и в този вид със тези стени!
Една зелена стена като акцент е добре, но всички зелени мисля, че ще е натоварващо. Много харесвам зеления цвят, имаме много зелени неща в къщи, но за да е хубаво трябва да  е умерено.

# 746
  • Бургас
GG_BG, не са пренареждали паркета. Нямаше нужда. Тук-там запълниха фуги.
В друго жилище имам лакиран паркет. Точно там зейнаха фугите, защото лакът запечатва дървото и не му дава да "живее", да диша. И като падне влажността, фугите се отварят. Освен това се драска много лесно. Четох много за омасляването, използва се много в помещения с интензивно натоварване, не запечатва дървото и то може да се "намества", когато пада и се вдига влажността в помещенията. Много повече ми допада от лакирания под, но всеки сам си решава.

# 747
  • Sofia
Сложи една зелена стена като акцент, всички други нещо много светло или бяло и ще е супер.

# 748
  • Варна
Зелени щори/перде и зелено шалте правят стая  с бели стени да изглежда зелена - личен опит

# 749
Зелени щори/перде и зелено шалте правят стая  с бели стени да изглежда зелена - личен опит
Май това е най-удачно.. Поне след година като поиска нещо друго да няма ядове.

Общи условия

Активация на акаунт