Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 44 024
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
Има ли някакъв стандарт/изискване на къде трябва да се отваря външна интериорна врата?

# 91
Навътре трябва да се отваря външната врата. Иначе може да удариш някой преминаващ по коридора.

# 92
  • Варна
Навътре трябва да се отваря външната врата. Иначе може да удариш някой преминаващ по коридора.
Всички апартаменти си бяха с врати навътре, докато не им сложиха втора желязна врата Simple Smile

# 93
Едни познати си бяха поръчали външна врата, не метална, основната, ама масивна. И чак като я инсталираха се оказа че се отваря наопаки, навън. Така си остана. Иначе е хубава.

# 94
  • Варна
Едни познати си бяха поръчали външна врата, не метална, основната, ама масивна. И чак като я инсталираха се оказа че се отваря наопаки, навън. Така си остана. Иначе е хубава.

Мисля е трябвало да уточнят при поръчката накъде да се отваря.

# 95
Това предизвика усмивка, като го зърнах днес (допадна ми). И както пише в сайта "пролетта е във въздуха и нека домовете Ви (на всички Вас във форума) да разцъфтят":

https://houseandhome.com/gallery/50-of-house-homes-best-spring-d … ng-ideas/#image-1

# 96
В крайна сметка детето си хареса и поръчахме този :

# 97
В крайна сметка детето си хареса и поръчахме този :
И на мен ми харесва

# 98
Добавям към предложенията на Zizini.

Гардероб с плъзгащи се врати в коридора.

Синьото е плъзгаща врата към спалнята. Вратата на кухнята, обаче, също трябва да е плъзгаща, или да се отваря на ляво, защото ще е много кофти да удариш някой, докато вади торта от хладилника.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:13 от amy_nka

# 99

Гардероб с плъзгащи се врати в коридора.

Много ми харесва това, че се влиза в холната част. За да не разнасям торби с продукти, ще си оставя скрита зад вратичка дупка в стената към кухнята.

аmy_nka, във вариант 2 гардеробът може да е ъглов:

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:35 от Zizini

# 100
А, защо не и две врати - едната плъзгаща? Така ще има вход и към холната част и към кухнята бърз достъп. Иначе дупка в стената тип прозорец ли имаш предвид? И под прозореца маса за продуктите? Или?

аmy_nka, във вариант 2 гардеробът може да е ъглов:

Скрит текст:
Вярно! И тогава плъзгащата врата на спалнята ще се отваря в посока входната врата.

# 101
а, защо не и две врати - едната плъзгаща? Така ще има вход и към холната част и към кухнята бърз достъп. Иначе дупка в стената тип прозорец ли имаш предвид? И под прозореца маса за продуктите? Или?

Най-добре би било с две врати... Но в кухнята мисля, че трябва място за повече шкафове (или изместване на хладилника и шкаф); предграждането на вратата към кухнята ще осигури стена за това. Долната част на един от тези шкафове бих оставила без гръб и на същото място дупка в стена, върху която да има една вратичка откъм коридора, започваща ниско до земята, за да не се вдигат торбите с продукти и да не се пренасят през хола и трапезарията... не че е чак толкова голямо разстоянието, улеснение ще е... така си мисля... Но зависи от навиците на собствениците най-вече, както и кое е по-важно за тях: повече гардероби в коридора или повече място за шкафове в кухнята, или две врати. Всяка възможност си има предимства. (За мен мястото в кухнята би било на първо място; освен това много ми харесва, че гостите ми биха влизали направи в хола - за вратичката за продукти може и да размисля Simple Smile

# 102
  • София
Вторият вариант, който Zizini предложи най-много ми допадна.
Определено в този си вид кухнята няма работна площ, а без такава просто не виждам как може да е удобна.
Врата от страната на хола няма да е удобно точно заради пазарските чанти, трябва пътя до кухнята (хладилник, шкафове) да е по-кратък, без препятствия.

Качвам това, което аз направих.
Скрит текст:
Добавила съм в коридора шкаф за обувки-портманто с дълбочина 40см. Все пак и за обувките трябва да помислим Wink
Гардероба е с дълбочина 60см. като за външен според мен може и повече (ако е по поръчка) отделно може да се направи до тавана, за да се използва пълноценно пространството.
Кухнята може да се направи на формата Г и да завършва до колоната като частта, която е с лице към хола може да е с открити полици с декорация Simple Smile
Успех с реализацията Simple Smile

Едит: Преместих дивана и ТВ шкафа една идея надолу Wink

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 00:36 от MaryLand

# 103

Добавила съм в коридора шкаф за обувки-портманто с дълбочина 40см. Все пак и за обувките трябва да помислим Wink
Гардероба е с дълбочина 60см. като за външен според мен може и повече (ако е по поръчка) отделно може да се направи до тавана, за да се използва пълноценно пространството.

Кухнята е станала страхотна!

Шкафът за обувки-портманто е важен и е супер - и размерът ми харесва!

За гардероба бих го направила с максималната дълбочина, мисля, че е около 1 м. Трудно ще е използването, но все ще се намерят някакви изтеглящи се механизми за надстройката и оптимално/удобно разпределение за долната част (няма да ми се иска да не оползотворя тези 40 см.)

# 104
Хора, страхотни сте.
Не сме и подозирали, че може да се измислят толкова варианти.
Приятелят ми е измислил това (синия контур), при което се получава приличен гардероб (представям си го с плъзгащи врати)
Но така се губи площ от кухнята ( за сметка на хола), а той иска хладилник 90 на 75 см, който би трябвало да е на гърба на новосъздадения гардероб и съвсем не остава място.

Ще го мислил още...
Благодаря ви, мили хора за времето което отделяте за да помогнете на непознат човек.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 23:52 от payla777

Общи условия

Активация на акаунт