Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 44 168
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
Купол шатри

# 121
На стената срещу кухнята наистина ми липсва нещо. Колебая се между две рамки с принтирани с висока резолюция тематични снимки или правоъгълно огледало, поставено хоризонтално. Все още обмислям варианти.

Ох, много е трудно да се даде съвет за декорации - за мен това са обикновено неща, които са свързани със семейството, много са ми харесали и съм си ги купила или са ми подарък - изобщо неща, които искам да си ги гледам.. Плюс харесвам да имам часовник на стената, за да го виждам лесно колко е часът - и още по-добре, ако може да мине за декорация Simple Smile

Огледала за декорация по стените не харесвам (по принцип)  - обаче съм си запазила няколко идеи от интернет, които са ме впечатлили. Снимки в рамките - съм "за".

Като гледам кухнята, сигурна съм, че ще вземете отлично решение за декорациите и ние само ще цъкаме Simple Smile.

За илюстрация ето разни неща, които са на мен са ми харесали:

Скрит текст:
Витринка с чаши:

Огледало и растения:

Поличка с разни неща:

# 122
Качвам това, което аз направих.
Скрит текст:

Харесва ми този open space вариант на MaryLand, заради комфорта и въздуха около кухненската част и бих го предпочела.
Може би заради локдауна, моето хрумване отиде в посока потенциално отделяне на хола от кухнята, но доста се стеснява помещението. Представям си го като преградна секция от пода до тавана, на едната страна гардероб, на другата тв и др.
Кухнята по същия начин на Г за сметка на още една врата. Но тази маса вече идва прекалено голяма... кръгла за 4ма или бар-плот за хранене си мисля, че ще стане.
Успех и от мен.
Скрит текст:

# 123
  • Варна
Здравейте! Качвам малко снимки от моята кухня и трапезария.

Много ми харесва цветовото съчетание! Със здраве да си я ползвате!

# 124
Само на мен ли ми се струва, че помещението от 29 квадрата, което и без това събира хол, кухня и трапезария, е недостатъчно голямо да понесе прегради и гардероби? Все пак трябва да има и простор..

# 125
# 126
Отначало и аз имах идея за отделяне на хола от кухнята, някак визуално, но колкото и да имаме прозорци и да има светлина - става тясно.
За сега май се отказахме от идеята за гардероб.
Ще обърнем входната врата да се отваря на другата страна или ако е възможно да се направи да се отваря навън....
Ще вземем малко от детската, за да може да сложим подобно на това (поне половината като размер и до тавана)

Само не съм начератала вратата от антрето към хола (слапнята не искаме да е преходна)

# 127
Банда, с кеф си ви чета, но сега имам много скучен, бърз... и откровено тъп въпрос:
Искам да окача 3 рамкирани принта, 30х40, на бивш комин, който теоритично не би трябвало да се ползва по предназначение (6-етажна жилищна сграда).
На какво обикновено окачвате средно големи рамки? Какво е най-цивилизованото решение? И основният въпрос - добра идея ли е изобщо да дупча точно там?

# 128
Хора, страхотни сте.
Не сме и подозирали, че може да се измислят толкова варианти.
Приятелят ми е измислил това (синия контур), при което се получава приличен гардероб (представям си го с плъзгащи врати)
Но така се губи площ от кухнята ( за сметка на хола), а той иска хладилник 90 на 75 см, който би трябвало да е на гърба на новосъздадения гардероб и съвсем не остава място.

Ще го мислил още...
Благодаря ви, мили хора за времето което отделяте за да помогнете на непознат човек.

Интересен вариант... Предлагам към него решение за хладилника. Местите котлона върху появилия се полуостров и на негово място си слагате хладилника в ъгъла. Аспираторната тръба може да се скрие с греда от гипсокартон или някаква друга схема на окачен таван над кухненската част, да върви по тавана (ако имате конкретно място за връзване на аспиратор). Друго предложение - купувате си индукционен котлон (в момента в Лидл продават двойка) и го местите колкото си и където си пожелаете. Може да го сложите под прозореца дори и да ползвате натурална вентилация.

Вариантът на MaryLand, обаче за Г-образната кухня, и според мен е най-идеален! Така и колоната остава в доста добра позиция.

Грешка голяма е входна врата да се отваря на вън! Това, дето сте измислили да вземете от детската, няма да ви свърши работа, защото имате 1 м разстояние там. Показаното на снимката иска поне 2 метра.

Manique, първото нещо, което ми направи впечатление като видях снимките на прекрасната ти кухня е голата сива стена зад трапезната маса. За там трябва нещо (картина) с тюркоаз. Огледало в кухнята не върви.

https://www.vivre.bg/p-1359585/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0 … x100_%D1%81%D0%BC

https://www.coradi.bg/bg/kartina-atlas-zemja.html

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 12:56 от amy_nka

# 129
Отначало и аз имах идея за отделяне на хола от кухнята, някак визуално, но колкото и да имаме прозорци и да има светлина - става тясно.
За сега май се отказахме от идеята за гардероб.
Ще обърнем входната врата да се отваря на другата страна или ако е възможно да се направи да се отваря навън....
Ще вземем малко от детската, за да може да сложим подобно на това (поне половината като размер и до тавана)
Не виждам проблем с обръщането на вратата, защото няма съседна врата в близост на площадката (поне от това, което се вижда на скицата).

Няма и проблем с отнемането на малко от детската - и без това така ще изправите стената.

Щом за Вас е важно помещението да е максимално просторно - така го оставете! Тук си казваме мнението според собствените си съображения... Късметлии сте, че имате подобно разположение на кухня, трапезария и дневна с много варианти. За илюстрация в долния апартамент никакви подобни промени не са възможни за холокухнята.
Скрит текст:

Да се похвалите, когато се нанесете! Simple Smile

Който се интересува от декорации, открих тази зашеметяваща тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1292167

evenfall, не знам за комина - някой по-разбиращ трябва да каже; може и да няма проблем - все пак тухлите има известна дебелина на стените.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 13:29 от Zizini

# 130
  • София
Банда, с кеф си ви чета, но сега имам много скучен, бърз... и откровено тъп въпрос:
Искам да окача 3 рамкирани принта, 30х40, на бивш комин, който теоритично не би трябвало да се ползва по предназначение (6-етажна жилищна сграда).
На какво обикновено окачвате средно големи рамки? Какво е най-цивилизованото решение? И основният въпрос - добра идея ли е изобщо да дупча точно там?

Вкъщи съм решила въпроса с окачването на картините чрез двойнолепящи ленти, за да не дупча. 30х40 не е голям формат и вероятно принтовете ви са лекички, така че това е най-лесното.
А най-доброто решение за големи и тежки картини, е с релса и корди, но като ми подари някой голяма картина масло с резбована рамка, тогава ще я мисля. Smirk

# 131
Коминът е иззидан с минимум една единична плътна (най-вероятно) тухла, така че малък дюбел за закачане на не оособено тежка картина е малко вероятно да успее да пробие цялата тухла.

# 132
  • София
А,  щом е в 6-етажен блок, е напълно възможно коминът да е от бетонните, не тухла.

# 133
Една тънка бургия за проба и ще стане ясно какво е, ако нямат чертеж. След това запълват дупчицата внимателно. Ако е стара тухла, примерно до края на 60-те гг. на миналия век, по-вероятно е комините да са зидани с плътни единични тухли, дори да е 6-етажна. Ако е по-ново соц-строителство, тогава не е ясно и с пробанай-лесно може да се разбере.

# 134
Искам да окача 3 рамкирани принта
На тежина как са? Едно 2см пиронче би трябвало да свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт