Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 480
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Илит, много хубаво и практично. С каква дълбочина е?
36 светла дълбочина. Достатъчно за голям номер мъжки обувки. Закачалките за палта стърчат малко навън, но не ме дразни, ползваме плъзгащата врата за скриване на хаоса, който неизбежно се получава в тая ниша.

# 466
  • Sofia
Нашият ще е широк около 1.30 см и за съжаление май ще го затуля, ако сложа гардероб до горе Sad
Накрая ще вземе нещо, което да е максимум 40 см, за да остане място да се влиза, излиза и място за бебешка количка🙄 Надявам се, че дълбочина 40 ще успява да поема малко якета.
Погледни назад, показала съм моя  в същия тесен коридор и как са лостовете за якета.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 13:18 от Vesana

# 467
Без шкаф за обувки в антрето наистина е ад, пък ако има намесени и деца е малък ужас.
На мен ми е интересно да дойде някое момиче от онези дето си купуват апартаментите без коридор въобще, да каже къде си държат обувките като влязат отвън в някой дъжд. Thinking

# 468
Наши познати наскоро си избиха стената към коридора и в момента се влиза директно в хола. Твърдят, че си оставят мокрите обувки на площадката пред вратата и не им пречи, за мен лично е доста компромисно подобно решение, но... якетата щели да си ги прибират директно в гардероба, не съм ги питала сега покрай дъждовете как реално е сработило.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 13:31 от Alyssa

# 469
10+год. живях така
нищо сложно От дъжда, докато мина през коридора , кача 5 етажа и стигна до входната си врата. Събувам се до! вратата и обувките или в шкафа за обувки който е до нея или ги нося в банята да се поизсушат.
Демек драма е, ако си на приземния етаж и от дъжда директно влизаш през входната си врата ..и си в хола хахах чаткаш ли Wink

# 470
Вратите ви ли са по-високи или таваните ви са по-ниски? На снимката се вижда, че вратата е до тавана.

# 471
Ами има вариант и вратите да са до тавана. https://bg.acumeninterior.com/7867439-nowoczesne-drzwi-wewn-trzne

# 472
Вратите ви ли са по-високи или таваните ви са по-ниски? На снимката се вижда, че вратата е до тавана.
Всички врати са до тавана на височина 2,50м

# 473

На мен ми е интересно да дойде някое момиче от онези дето си купуват апартаментите без коридор въобще, да каже къде си държат обувките като влязат отвън в някой дъжд. Thinking

Част от тези, които си купуват апартамент без коридор, го правят поради липса на избор - т.е. това е компромисът, който правят, за сметка на другите критерии.
Друга част, която харесва такова разпределение, няма мокри обувки - от сухия офис слизат с токчетата до сухия подземен паркинг, с колата до сухия подземен паркинг на кооперацията и с асансьор -цък-цък-цък до апартамента.

За мен обувки в общия коридор (на стълбищната площадка) е много провинциално. Извинявам се предварително, ако с това изказване обидя някого. Има резон (а и традиция) в стара къща да си оставяш галошите/ботушите/обувките, с които щъкаш из градината (и са по презумпция кални или прашни) пред вратата (на стълбите) на къщата и вътре да влизаш бос или с домашни чехли. Повечето стари селски къщи и дворове са така.

# 474
Mandarinka, много меко го каза това за обувките на стълбищната площадка...направо е кошмарно, където съм виждала подобни изцепки.

# 475
Колкото и да е странно, само от един апартамент в моята кооперация има обувки на стълбищната площадка, и те са пред жилище, в което живее младо семейство. В останалите жилища е микс от и по-възрастни, и на средна възраст (примерно 30-ина - 40 годишни), но няма обувки пред тях.

# 476
Всички врати са до тавана на височина 2,50м

Заинтригувах се. Това май е най-модерният дом, който до сега някой е споделял в темата. Интересно ми е в хола какво имаш. Коридорът е супер изискан, изчистен, с тези картини и черни ключове... Дали можеш да ни покажеш хола? Simple Smile

# 477
Amy_nka, благодаря!  Апартамента го правихме с помощта на дизайнер. Няма да крия, че много си го харесвам:), ахаха. Липсват ни картини в хола.
Тези от коридора са дело на ММ

# 478
  • София

Абе отдавна не съм момиче, но съм от тези, дето сами си премахват коридора, като си купуват апартамент, та да си призная - и със, и без антре, обикновено си бършем обувките, преди да влезем вкъщи, особено ако вали. Simple Smile
Иначе имам закачалка до входната врата и поставка за обувки под нея. Нямам естетически проблем с две висящи палта и два чифта обувки под тях. На част от бившия коридор си построихме мокро помещение, в което стоят другите сезонни обувки.

# 479
Огледалната стена ми пречи да преценя - масата е плот ли? 🤔
Дано се разбира какво питам. 😜 😁

Общи условия

Активация на акаунт