С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 42 879
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Аз го меря от време на време, но аз съм си с ниско по принцип, а сега още повече спадна. Дори на преглед (когато го усещам, че се е повишило) не е повече от 110/70.
Миналата бременност бях с по-висок риск за прееклапсия и ме караха всеки ден да го меря, пак беше ниско. Но въпреки това ми беше ограничила солта, особено след 30г.с., че и трябваше д а лежа много тогава.
Декември ми беше страшно ниско и ми беше лошо непрекъснато, казах на док, според док това е по-добрия вариант от високото. А и като вдигнах малко хемоглобина се пооправи.

# 556
Имам апарат, но не го меря. Може би само ако усетя някакъв дискомфорт.
Ти защо го мериш, не се чувстваш добре? Прави го всеки ден по едно и също време, да не е след храна, душ или физическа активност.
Чувствам се добре,меря го защото се презастраховам, много ме е страх от прееклампсия. И точно защото нищо не чувствам когато е повишено, затова се притесних. Моето също преди бременността беше 110 горна граница,а вече няколко пъти го засичам 145 горна граница. Не знам дали през деня не се вдига без да разбера. Доплера на бебо е добре,отговаря си на седмицата.

# 557
Ако повишаването е инцидентно, не е проблем - при силно вълнение, физическо натоварване, може да се случи, но ако е често, по-добре отиди на лекар за всеки случай. Аз също много се страхувам, затова по-добре да се разходиш напразно и всичко да е наред, отколкото другия вариант.
Другото, което се сетих - кардиоложката ми каза, че ако има вече трайно повишаване, ще ми сложи едно устройство, холтер май се казваше. Носиш го 24 часа, за да се види как варира кръвното в рамките на 1 денонощие и вече лекарят си прави заключения.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 21:19 от dimi_

# 558
Аз взех едно голямо,едно малко и една залъгалка(за всеки случай) на НУК.
Взех шишетата със силиконови накрайници,но ще взема и два резервни-каучукови ,за да видя кой ще му допадне.
Смятах да взема стъклени,но много ми похвалиха тези-полипропиленови с термоконтрол и се доверих .Дано не съм сгрешила.

Ех , момичета чета вече за 45 дневния си пишеме и не мога да повярвам колко малко остана .... , все едно вчера беше когато си пишехме тук за първи път ....! Много трудна бременност имам - все Пи болници , на легло - но това е наистина един вълнуващ момент .... ОФ , почнах и глупости да пиша , но вие сте ми свикнали 😂😂😂
За диабета няма нищо страшно - ограничаваш въглехидратите и сладкото и всичко ще е наред !
Момичета да ви попитам какви шишета взехте ?

# 559
Ние взехме две стъклени на dr. Browns 120 и 270мл с някаква антиколик система и едно на Филипс Авент 120мл пак стъклено за проба. Ще видим дали бебето ще ги хареса.

# 560
Ех , момичета чета вече за 45 дневния си пишеме и не мога да повярвам колко малко остана .... , все едно вчера беше когато си пишехме тук за първи път ....! Много трудна бременност имам - все Пи болници , на легло - но това е наистина един вълнуващ момент .... ОФ , почнах и глупости да пиша , но вие сте ми свикнали 😂😂😂
За диабета няма нищо страшно - ограничаваш въглехидратите и сладкото и всичко ще е наред !
Момичета да ви попитам какви шишета взехте ?

Аз взех един комплект на Авент, беше намален на 50 лв в Емаг и с безплатна доставка ... ще видим бебчо дали ще го хареса😂♥

# 561
Като казахме шишета, ние взехме и стерилизатор за микровълнова пак на Авент. Съфорумка сподели, че не успяла да го пъхне в микровълновата.. Беше голям смях вчера като ММ се опита да го сложи и той едвам едвам влиза Joy как ще го ползваме не знам. Изобщо не се върти вътре, защото няма никакво място Joy Та не го препоръчвам ако имате малка микровълнова.

# 562
  • София
Привет Simple Smile)
Уикенда ме хвана някакъв еднодневен вирус с разстройство, температура, главоболие и отпадналост, слава Богу мина за един ден и вече съм във форма, че не знаех къде се намирам. Представях си вече как си взимам болничен цялат седмица. Останат ми още 8 работни дни до болничния по майчинство.
Вчера бях на нефролог и женска консултация. Антибиотикът е подействал и бъбреците са чисти Simple Smile Бебка е 1.820, завъртяла се е в правилната поза!!!! Както се надявах и аз, сега остава да не се върти повече и да мога да родя нормално Simple Smile Контрякции почти нямам, но до 36 ще пия магнезий за всеки случай. Някои от кръвните са извън норма, както обикновено - желязо, хемоглобин, фибриноген, протромбиново време, АПТТ е в норма. Ще пуснем пак след две седмици и ще мислим дали дозата фракси е добра или не.
Чудя се кога да отида пак на преглед - болничния ми се пада от 24 април(събота), а ми се иска да минат повечко дни от прегледа вчера преди да взема болничния, но пък в работата после ще ми изплатят целия работен месец и не ми е ясно как ще си върнат парите после, като няма да имам друга заплата. Някоя запозната?
Ако става въпрос за 45 дневния болничен, няма как да почне от събота, начален ще е първият работен ден след 24ти. Какви пари да си връщат не разбрах? Заплатата ти ще бъде изчислена и изплатена само за отработените дни до началото на болничния.
Заплатата ще ми дадат другата седмица на 20-то число за целия месец до 30 април. А аз реално няма да работя от 26-30 април, а ще съм болничен. Само че като им го представя на 27/28 и обикновено на следващата заплата ми дават по-малко пари, защото нали те изплащат само първите три дни, другите вече са НОИ. А аз реално няма да имам заплата при тях май месец. Затова съм в чуденка. Не знам дали ми е правилна логиката 🤷🏻♀

Аз мисля да взема само едно шише този път, евентуално за вода, надявам се да св кърмим успешно, а ако нещо се обърка, навсякъде мога да купя.

Меря кръвно г/д всвки ден. АГ и нвфроложката ми казаха да се следя. Попринцип съм с ниско 90/60, сега държа 120/70 и ми е малко криво и още свиквам с новото кръвно. Но аз и се подувам по-малко.

# 563
  • Германия
Аз също не мисля да се зареждам със шишета, едно или две по-малки ще взема. Вода също моите не са пили, докато не ги захраних. Надявам се с кърменето да се справим.
Още и биберони не съм взела...
Вие кога мислите да перете? Извадила съм количката и коша, искам.да ги изпера, че стоят от 4-5 години в килера, но си викам рано е още. Дрехите само ги трупам, не съм сортирала нищо, то тук до вчера сняг валя, дали ще има лято в началото на юни?! И така все отлагам, а времето си тече.

# 564
Виким, при 45 дневния болничен няма дни от работодателя.
Отделно нещо бъркаш, огледай си фишовете. Заплата се изчислява върху реален брой отработени дни, като се отразяват болнични, отпуски, ако има такива в периода.
Примерно, аз получавам заплата на 5-то число от текущия месец, за всички отработени дни през предходния.
Виж си предходния изплатен период и предупреди, че ти предстои 45 дневен болничен.

Ще пера съвсем накрая, имам сушилня и реално не съм зависима от външни условия и съхнене. След сушилнята не гладя.
Вие сте напред момичета, моя термин е края на юни и още ми е рано за такива приготовления.
Може би втората седмица на юни ще се ориентирам към действие.

# 565
Аз мисля от началото или средата на май да почна да се приготвям по-активно. Коша на количката ще го извадя да го изоера скоро, като се пооправи пак времето, че с тоя дъжд...
Имам и да до купувам малко неща. Но шишета и биберон няма да взимам. Най-много 1 шише за помпата в началото, ако ми потрябва.

# 566
Аз съм с термин 1ви Юни и мисля сега като изляза 45 дневния от другата седмица да почна да оправям. Да изпера дрешките да изсъхнат, че нашата сушилня е ветеран и не ми се иска да ги свие. Да изпера нещата за количката, спалното бельо също и най-вече да си подготвя багаж за болницата и да докупя каквото ми трябва. Притеснявам се да не стане така, че да тръгне по-рано и да не съм готова. Въпреки, че свеки казва момченцата се преносвали, ама да не лежа на това уше както се казва Grinning И най ме притеснява ако тръгна да раждам и ММ е на работа как ще го дочакам Grinning Ама нали ми е първо та сигурно нещата няма да станат толкова бързо като по филмите Grinning

# 567
Момичета, имам много глупав въпрос, ама като ми е първо дете и като нямам около мен приятелки, които са минали по този път, няма как да знам. Та... за в количката какво се взима за отдолу? Има ли специални комплекти, одеало ли, гнездо ли... нямам представа.
И друго - може ли да ми помогнете с нещата, които ми трябват от аптеката? Първите седмици бебето само с водичка ли се къпе или се използват някакви шампоани, бебешко олио и т.н тоест ако споделите вие какво сте взели от аптеката ще съм много благодарна!

# 568
Момичета, привет.
Тези, които питаха за 45-дневния болничен - може да вземете и за по- малко. Просто се снабдете с документ от предприятието за датата, до която сте работили.
От седмица вдигам температура 37 след обяд или вечер. Без болка никъде. Свалям я след час сама. Вчера ходихме на доктор - беба е добре, пуснахме кръв и урина няма нищо по тях. Доки каза, че за него няма нищо притеснително. Иначе ни измери близо 2 килограма, в 32 г.с. + 5д.
Аз да попитам тези със сушилните на какви градуси пускате бебешките дрешки ?

# 569
Аз се връщам от ФМ- в 32 момата е 2кг без 2гр Joy. Ама водите на Горна граница, тя едрипка и ми спряха сладкото и тестото, което аз така или иначе се опитвам да огранича. Шийката е горе-долу добре, 30-32мм, с малко лежане още мислят че избутаме.

Аз в началото на 60градуса прах първия път и на макс сушене. След това на 40 вече започнах и пак мисля, на максимално сушене. Не съм гладила. Само първия път гладих (преди да се е родило бебето) и 1 път свека карах, че се беше домъкна ла и трябваше да ѝ намеря работа.

От аптеката:
-спирт 90 градуса за пъпчето
-стерилни марли или памук (но памука оставя власинки)
- душ гелче
-мляко за тяло
- крем за подсичане

Това са най-основните неща. Може отделно олио за тяло, сапун и т. Н. Вече зависи какво искате.

За количката, аз слагах една пелена под бебето. Която си сменям всеки ден. За завиване лятото не мисля да слагам нищо.

Общи условия

Активация на акаунт