С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 42 871
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм от ранните юнчета,обаче нещо много се мухаря Joy
Все още нищо не съм прегледала откъм дрехи,да знам какво още трябва да допълня.Хубавото е ,че имам сушилня и няма да ми се налага да гладя.
За шишета ще взема няколко,но този път стъклени,за марка отново ще заложа на Нук и задължително с каучукови биберони  и залъгалки.
Тъй като си подарих предишния стелизатор и не смятам да купувам нов,ще ползвам пликовете на Авент които бях купила при едно пътуване и прецених ,че вършат работа.
Аз ще ви "дръпна" още малко по-напред,понеже при нас коликите бяха голям проблем и мисля още от сега да проуча нещата,та мислили ли сте какви пробиотици ще купувате за малките стомахчета.

# 571
Момичета, аз се снабдих с продукти на Alteya Organics за началото -  бебешки сапун (за тяло и коса), крем против подсичане и някакво кремче за тяло. По принцип съм фен на натуралната козметика, макар че бебето може и да не ги хареса Simple Smile Ще видим.
Иначе да ви питам, ние сме с едно голдънче вкъщи, което е горд член на семейството. Моята половинка иска да вземе пречиствател за въздух за стаята, комбиниран с овлажнител, обаче аз не знам дали не правим прекалено стерилна среда. Най-много ни притеснява да не получи бебето някаква алергия от космите на кучето, тъй като хич не са малко и са доста дълги и навсякъде. Като цяло какво ви е мнението за въпросния уред и вие как бихте подходили?
ПС. Едно време не е имало такива неща и си мисля, че благодарение на въпросното "каляване" от родителите ми в момента съм с добър имунитет и рядко боледувам. Една такава стерилна среда би го изнежило до степен, в която като се сблъска организма му с някоя бактерия, непременно ще боледува :/

# 572
Това последното и мен много ме интересува, вкъщи сме с котка Simple Smile Поддържам нормална хигиена с парочистачка един път седмично и робот няколко пъти седмично, но все пак - котка е, спи ми в леглото, хвърля косми, нищо вкъщи не минава без нейното компетентно присъствие. Нямам идея до колко новороденото се нуждае от стерилна среда и какво ниво на хигиена изисква. Понякога имам чувството, че за първо дете майките винаги прекаляват с хигиената и понякога правят ненужни неща, които костват усилия и време - може ли това да се избегне и на кои дейности не е нужно толкова да наблягаме?
Примерно в една тема четох, че много майки не гладят дрешките.
Иначе аз шишета взех 2 малки и 2 големи на Авент - пластмасови защото ми казаха, че стъклените лесно се чупят. Бяха комплект намалени, все ще ми влязат в употреба ако не сега то когато започна да захранвам - за сокчета, вода и т.н.

# 573
Моята сушилня няма градуси, а програми, ще я ползвам на програмата, която използвам за дрехите на детето, за памучни дрехи. Не знам като градуси какво е, но е от новия тип, които не сушат на високи температури, така се избягва свиване на дрехите.
За колики пробиотик няма да давам, защото първото ми дете имаше алергия към пробиотоци и няма да рискувам. Надявам се да кърмя, така бактерии за взима от кърмата. Ще купя капки Абоколикен, ако не понесат добре, някакви други.
За козметика писах малко по-рано. Биодерма, душ гел ABC derm и судокрем. Аз съм от тези, които не ползват сапуни, шампоани, олио, даже ако няма коса (както кака си), едва ли и мокря често главата. Отново заради горчив предходен опит (атопичен дерматит).
За колипките има комплекти, имах такъв, беше ми излишен. За завиване - пеленка според сезона, отдолу бебешкия кош си има перяемо чаршафче на матрачвто. Следващия кош, е който се сяда, не съм слагала нищо отдолу, самата материя на количката.
Космите на кучето в началото няма да са ви проблем, бебето стои на едно място, в кошарата, шезлонг. Ако искате да го сложите да диван напрамер, постилате пелена/чаршафче и готово. Аз съм против овлажнители, освен при някакъв брутално сух въздух, защото именно с тях може да стане беля. За пречиствател, имайте предвид, че издават шум, който аз лично не понасям 😃

# 574
Ние сме с френско булдоче вкъщи. Нищо не мисля да правя по-различно- спазване на хигиена, повечко чистене (за моя радост и удоволствие 😂) и в началото няма да го пускаме в стаята на бебето.

# 575
  • Германия
Много искам сушилня, но нямам място. Особено зимата като сменя чаршафите и вън е влажно.

Мисля да гладя първия месец само, то с 3 деца, едва ли ще издържа много.

Тук не ги къпят в началото, само се забърсват. Къпане всеки ден не препоръчват, в началото само с вода. Не знам сега с лятно бебе как ще е, ще го решавам в движение. Ползвам предимно на Хип или Пенатен. Судокрем си поръчах от Бг, едно олио за масаж след баня в началото е достатъчно.

Колики дано нямаме 😄 Иначе тук масово препоръчват Лефакс.

# 576
И аз се надявам,този път да се разминем с коликите,но синковеца го бях превърнала в опитно зайче.Кой каквото ми каже аз купувам и давам.Накрая поръчах от Германия омни биотик панда и не знам дали от тях или просто вече беше дошло времето,но спряха.
Сега искам да се запася с нещо от началото пък ако не ми се налага да ги ползвам ще съм повече от щастлива.

# 577
  • София
Моят син имаше брутални колики първия месец, изкупих аптеките, нито лефакса, нито пробиотици, нищо не помогна. Навърши един месец и лека полека отшумяха. Не съм проучвала още пандата, много я хвалят.
Козметика аз ползвах себамед бейби и много бях доволна, сега мисля пак да взема от тях. Отделно судокрем, спирт, антибиотична пудра , риванол.
Почти нищо не съм купила , предполагам че май месец, ще се активирам.
Относно гладенето, с баткото издържах 3 месеца, сега не си давам повече от месец.

Иначе днес минах консултация малчо е 1500гр в 29+1 г.с.

# 578
Здравейте,как мога да се включа в фейсбук групата?

# 579
  • София
Ние сме с котка, не съм правила нищо по-различно с каката. Чистене веднъж седмично, котката си влизаше в стаята и спеше в нейното легло. Не съм я къпала всяка вечер, тъй като нито се поти толкова малко бебе, нито се цапа с нещо. А като сме вкъщи си я миех под мивката всеки път, така или иначе. Смея да твърдя, че засега няма алергии и е доста здрава, Пу Пу.

Ние понеже ще взимаме количка без, бебешкия кош, ще взема някакво дюшече за отдолу, че коланите ще пречат на бебка. И едно чаршафче отгоре.

За колики, не искам да си помислям. Каката имаше до 4 месец. Беше нон-стоп на ръце/гърда и ревеше постоянно. Нищо не й помагаше - пробиотици, черешови костилки, масажи, бабини измишльотини. Както дойде Sad

Дрехите ще пера края на май, за да подредя тези на каката на ново място и да слагам бебешките в нейния скрин. Няма да гладя, не съм фен и няма сила, която да ме накара.

Кандидата си стои, още не е минала Sad след Полижинакс и Гиназол, сега ми изписа Залаин Sad(( много се надявах да е минало, ама уви. Сексът си остава мираж Sad

# 580
И аз съм много скарана с ютията и не знам как ще се разберем с нея 🙄🙄.
Даже нямам такава вкъщи и трябва да купувам,но до колко ще се използва е друг въпрос.
Смятам до края на април да съм стегнала всичко,включително и моя багаж-на 07.май влизам в 9ия и ще ми е по-спокойно.За накрая оставяме само покупката на количката.

# 581
Може ли някой да ми помогне с линк на конкретно одеало, което ще ми трябва за изписването? Началото на юни нямам представа какво трябва да бъде 🙄🙏🏻 Благодаря, момичета!

# 582
Мама сита, аз съм взела комплект з а изписване на ейндъл бей и и там имаше тази пелена, струва ми се подходяща. Особено ако не е няква жега.
https://angel-baby.eu/133-peleni

Варианти много, каквото си избереш ти.

# 583
Аз съм приготвила пелена, но за всеки случай, по принцип мисля да е по дрешки.
Ето такава е: https://kosara.bg/28053/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0% … 8590-%D1%81%D0%BC

Днес ходих по много задачи и сега си плащам. Имам контракции 😒

# 584
Аз такова памучно одеялце ще поръчам, не съм решила за цвета още: https://gush.bg/produkt/pleteno-detsko-odeyalo/?utm_source=faceb … gxkreIxPiu7kv5DFA
От Angel baby мисля хавлийки с качулка да взема, много хубави и имат кауза за недосени бебета 💕

Общи условия

Активация на акаунт