С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 42 750
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
А това одеяло според вас дали ще е много дебело за изписването? https://babylifemalechko.com/blankets/Doomoo-Dream-Cotton-blanke … rey-75x100cm-DS32
Малко се чудя с това шашаво време, защото миналата година до юли беше студено и както валя сняг преди дни, още не мога да реша по-тънко или по-дебело.

# 586
Аз мисля, че са супер и двете одеялца. И аз имам опасения, че няма да е особено топло и освен пелената от коплекта ще накарам таткото да донесе одеялцето, което майка ми оплете. То хем топли, хем е леко на дупки, мисля че ще свърши работа. Да имаме за всеки случай.

# 587
Аз си взех едно памучно от тук:
https://www.odeala.bg/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b8/interblanket--ibchb002
и две мерино - едното пак от тук, другото от друг магазин. Мисля ако е по-хладно да го облека по-добре и с памучното предполагам ще му е добре. За количката мисля да взема непромокаема пелена за отдолу, отгоре - това памучното или пелени. В големите жеги - само пелени или само спален чувал

# 588
Момичета, ако е студено ще сложите на бебето едно боди с дълго ръкав че, отгоре там каквото сте си избрали з а изписването и пелена та. То на изписването няма да следите 3 часа на вън, реално ще прекара на вън не много време, после в колата и у дома. А ако вали пък изобщо няма да следите на вън, а бързо ще сте в колата.
Пригответе си нещо по-тънко и нещо по-плътно и което потрябва, таткото ще го вземе в деня на изписване.
Аз съм се настроила за топло време и това си е. Миналия път като раждах октомври беше много хубав, в деня като родих един дъжд и стана студено. А аз исках да ме изписват с една рокля с презрамки Joy е размина ми се, но сега вече съм се настроила да съм с нея и дано времето да сътрудничи, че иначе ще трябва 3то да раждам Grinning

# 589
Момичета,

А възглавничка за леглото задължително ли е да се купува?
Чувала съм от мои познати, че не винаги бебетата ги приемат добре.

# 590
Момичета,

А възглавничка за леглото задължително ли е да се купува?
Чувала съм от мои познати, че не винаги бебетата ги приемат добре.
Не, за малки е бебета не се слага нищо под главата. Най-много кърпички или пелена, та ако по върне да не сменяте целия чаршаф, но не е с цел възглавница де.
Има едни антирефлуксни, но те са големи и смисълът е друг.

# 591
Аз също знам,че възглавница не се слага,моето момче е на 3г. и едва преди около месец му купих първата възглавница,но и тя е доста ниска.

# 592
А какъв прах за пране сте купили или смятате да закупите? Омекотител ще използвате ли, ако да какъв ?

# 593
Аз пак ще заложа на Сано Максима, със сина ми много ми хареса и даже още пера негоните дрехи с този прах. ето такъв е, като гел:
https://visvitalisbg.com/product/sano-maxima-bebeshki-koncentrir … ane-sensitive-2-l

# 594
Пробвала съм всичките бебешки прахове - Тео, Бочко, Персил сензитив, Ариел бейби, Сано Максима, дори съм прала и с не бебешки Савекс гел. Разлика не намирам, аромата ми омръзва.
Мисля да почна с Ариел бейби за начало. Омекотител не използвам. Така че въпрос на вкус спрямо аромата. Като изпиране, пусне ли памперса, без пране на ръчичка не излиза 😃

Възглавница не съм ползвала, сега също няма да купувам. Поза жабка, по гръб, директно на матрака препоръчват ортопеди и пеадиатри. Ако има проблем, примерно рефлукс, там вече си има препоръки за възглавници, повдигнати матраци, но това е при необходимост.

# 595
Включвам се и аз.
Днес бях на ехограф, почти се бях отказала, но ме викнаха в крайна сметка.
Всичко изглежда супер, плацентата продължи да е ниска и да достига ръба на канала, но не е Превиа тоталис.
Бебето го измериха малко малко за периода и искат след 2 седмици да ме гледат пак. Получих си и часа за секцио - единствената дата, която смятах да изключа, ако си правим лотария вкъщи 😆.
Видяло се е, че за рожденият си ден родителите ми ще получават внучета. 😅😅
Ако и на следващия скан върви под очакваната линия на растеж ще мислят да го вадят по-рано.
Мен това не ме притеснява, мисля, че просто си го мерят дребен. Кръвотока е супер, амниотичната течност също.
Убедих ги да ми тестват Б12, чакам си резултатите сега. Дадох урина, бях на колани за 15мин. и така. Пълен пакет в 31г.с.

Накупих милиони дрешки, доста нови и доста втора употреба.
Почти всичко друго вече набавих.
Чантата за болницата започвам да стягам тези дни.

Прах купих още в 12г.с. 😆 Хванах няква промоция на 0.20p кутията и взех до годинка да има 😅😅😅 Не помня каква марка е, бебешки и без аромат само гледам да е.

# 596
  • Варна
Хеййй, момичета от къде да си купя големи гащи за след раждането, не държа на нищо особено, че ако се нацапат да ги хвърля, плюс ще е ако са безшевни, че с такива съм свикнала?

# 597
Хеййй, момичета от къде да си купя големи гащи за след раждането, не държа на нищо особено, че ако се нацапат да ги хвърля, плюс ще е ако са безшевни, че с такива съм свикнала?
Аз взех от ХМ, 3 чифта за 18лв и така или иначе, гащи не нося по принцип, после не ми дреми дали ще го хвърля ако се наложи. Ще ми дадат и такива еднократни, ама миналия път не ми харесаха и не се разбрахме, та просто правя услуга на приятелка,като я отървавам от тях. Но на някой сигурно са им удобни.

# 598
Гащи взех от Пепко. Има всякакви за смешни пари. Също и подходящи за болница чехли, които после да изхвърля.

# 599
Здравейте, момичета. Връщам се от ФМ. На беба всичко ѝ е наред, д-р Чачева каза, че е доста охранена - в 29 + 2 съм, а тя е 1590 г. На мен ми се струва доста, но тя не се притесни по никакъв начин. Това, което мен ме притесняваше тези дни е, че много ниско я усещам да ме побутва - там, където започва срамното окосмяване. Тя каза, че е главично разположена и че наистина е доста ниско. Няколко пъти повтори "абе къде се е завряло това бебе толкова ниско толкова рано". Шийката е добре според нея - 3,2 см. Да се притеснявам ли според вас?

Общи условия

Активация на акаунт