С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 46 366
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Да ви питам нещо - ще ходите ли на трета фетална морфология? На мен на втората д-р Марков ми каза, че всичко е наред и няма нужда. Попринцип имам час при д-р Велев, който каза, че може да я направи, но се чудя има ли нужда...Неее се уморих от ходене по лекари. Сега пак ще съм на терапия с желязо, чакам обратна връзка от ендокриноложката и не мога да си намеря нефролог. Освен това имам трети път гъбички за 2 месеца и съм силно притеснена, че не минават и че може да са пречка за естествено раждане. Много ми е сдухано тези дни Sad

Здравей , и аз имах проблема с гъбичките ликарката ми изписа някакъв гел за миене понеже не знаеше какво 2 дена се чуди ( от лабораторията бяха написали лечение пре устата , а сега като съм бременна няма как )  .... накрая се сетих , че предната бременост др Сигридов ми беше казал да пия пробиотик за бременни от zdravis го поръчах пих го 1 месец сега пуснах и всичко е Ок мисля да го пия и през 9 месец !
Ще ми кажеш ли какъв гел ти изписа и какъв пробиотик пиеш? Аз също мислех да си купя пробиотик, ама само ги разгледах. Мерси много!!!

# 136
monika_k, абсолютно адекватно е само базирано на кръвотока да се изпише терапия, защото е важно да се действа. При повечето жени е така. Хората които са си правили изследвания за тромбофилия предварително или са при много добър лекар или са със загуби, така че лекарите се ориентират главно по плацента, кръвоток и бебе.
Аз съм на клексан от началото на бременността.
Гледай да ги слагаш в един и същи час и се надявам скоро да има подобрение!

# 137
Здравейте, момичета и аз да си включа по темета с короновируса. Покрай мен всички се разболяха изведнъж - приятелят ми, майка ми, баща ми и колежката ми по бюро, като всички работим заедно (работихме, допреди 3 дни). Аз все още държа фронта и се чувствам добре, имам само лека хрема, но нямам температура.
Тези, които сте го прекарали, имахте ли температура и какво ви посъветваха вашите лекари? 🤔
Бързо оздравяване на всички болни мамчета и леко бременеене на всички! 🥰

# 138
Здравейте, момичета и аз да си включа по темета с короновируса. Покрай мен всички се разболяха изведнъж - приятелят ми, майка ми, баща ми и колежката ми по бюро, като всички работим заедно (работихме, допреди 3 дни). Аз все още държа фронта и се чувствам добре, имам само лека хрема, но нямам температура.
Тези, които сте го прекарали, имахте ли температура и какво ви посъветваха вашите лекари? 🤔

Аз имам хрема и кашлях, но всичко започна с много остри мускулни болки по цялото тяло.

# 139
elfinaa

Явно на всички симптомите ни са различни, но нали нямало как да е COVID без температура, това ме озадачава.
Дано ти се размине само с тези неразположения и да минава и това! ☺

Аз имам хрема и кашлях, но всичко започна с много остри мускулни болки по цялото тяло.

# 140
elfinaa

Явно на всички симптомите ни са различни, но нали нямало как да е COVID без температура, това ме озадачава.
Дано ти се размине само с тези неразположения и да минава и това! ☺

Благодаря, забравих да кажа, че нямам вкус и обоняние. За съжаление е корона, правих тест в лабораторията преди 10-11 дни😁

# 141
Точно ковид може да е без температура. Аз като го карах в началото на бременността,нямах никаква температура,нито загубих вкус и обоняние. Карах го на лимон с много мед, ежедневно разтриване и не помня още какви бабини лекове. Защото аз пък заради имунологичен проблем  не мога да пия имуностимуланти - пия кортикостероиди за подтискане на имунитета. Според мен при всички симптомите са различни,може би зависи как самия организъм се бори с вируса.

# 142
Аз изкарах ковид през ноември и нямах температура. За около 2 дена имах леко дразнене на гърлото (много по-леко от обичайните настинки), след това за ден и половина лека хрема и накрая се усетих, че нямам обоняние. Не съм пила нищо. ММ имаше различни симптоми всеки ден - една вечер лека температура, един ден болки в очите, един ден главоболие... Та явно при всеки протича различно. Пускахме антитела през януари - и двамата имаме.

Tedy666 - поздравеления за щастливото събитие Simple Smile

Radeva-87 и Stephanie.a - дано да ви размине, а ако не, да го изкарате леко като мен.

elfinaa - бързо възстановяване.

На всички - бъдете здрави!

# 143
monika_k,  и моят кръвоток само вдясно работи, на втората ФМ (края на 5ти месец) се установи и до миналата седмица на третата ФМ (почти накрая на 7ми месец) няма промяна. Док на ФМ каза, че плацентата ми е отдясно и си се храни бебето, в норма е, но е по-дребно. Не ми спомена, че едната артерия само няма да смогне да го изхрани, притесних се сега Sad каза, че е важно да се развива нормално до 32гс., след това вече си е готов човек и дори да изостане няма да е фатално. Иначе от месец и нещо и аз съм на клексан 0,4 и няма подобрение с кръвотока. Стискам палци всичко да е ок при теб 🌻

# 144
Vanchest,
Има много бебета с едноартериална пъпна връв, родени живи и здрави. Средната ми дъщеря имаше само една артерия и вена.  Грешка при сформирането на пъпната връв. Без никаква терапия се роди в 38 г.с. 3080г. Сега е 7 годишна фурия. Не се притеснявай, щом сте взели мерки всичко ще е ок.
Аз също изкарах Ковид и не бях хич добре. От самото начало бях на лекарства и въпреки това отключих аритмия и черният ми дроб се влоши. Сега всичко и с мен и с бебето е наред.
Ще видим дали ще се отрази на плацента и води. Но не съм имала температура, освен една нощ 37.5.
Бързо оздравяване на всички болни!

# 145
Момичета здравейте! Направо на въпроса - в неделя ще подпишем с мъжа ми и съответно ще си сменя фамилията. В момента съм в болничен до 16ти април, знаете ли дали ще ми бъде прекъснат или невалиден, ако подпишем на 28.03?

Пращам ви цялата ми подкрепа в борбата с този вирус, вярвам че ще отмине всичко и скоро ще живеем един по-нормален живот❤😘
Здравейте, ние на 21.03.21г подписахме с моето момче. Също смених фамилията. Но специално попитах в клиниката, където вземам болничен, как да процедирам и ми казаха, че тогава когато получа новата лична карта ще ги уведомя и няма да има проблем. ❤️. Бъдете много щастливи ❤️❤️❤️

# 146
Vanchest, няма от какво да се притесняваш, щом всичко върви добре и лекаря това казва. Нали затова са тези лекари, да им се доверяваме и да ни водят. Моята лекарка се чудеше дали да ми включва Клексан, но както казах, думите ѝ бяха "да се презастраховаме". Така че можеше да се мине и без него и да се следи, тъй като бебето в момента си отговаря точно на периода, в който съм.

Vanchest, Jessito, когато слагате клексана, "изгонвате" ли въздуха от спринцовката? Питам, защото днес ми беше първата инжекция, никой не ми обясни как да слагам, а четох в листовката и следвах указанията. Въздуха не го "изгоних" и накрая видях, че остава доста такъв в спринцовката и просто я махнах по-рано. Вие как процедирате?

monika_k,  и моят кръвоток само вдясно работи, на втората ФМ (края на 5ти месец) се установи и до миналата седмица на третата ФМ (почти накрая на 7ми месец) няма промяна. Док на ФМ каза, че плацентата ми е отдясно и си се храни бебето, в норма е, но е по-дребно. Не ми спомена, че едната артерия само няма да смогне да го изхрани, притесних се сега Sad каза, че е важно да се развива нормално до 32гс., след това вече си е готов човек и дори да изостане няма да е фатално. Иначе от месец и нещо и аз съм на клексан 0,4 и няма подобрение с кръвотока. Стискам палци всичко да е ок при теб 🌻

# 147
Не трябва да се маха въздуха. Той помага да се избута цялото лекарство. При 0.4 е малко трудно да го вдигнеш до буталото, но при 0.6 съвсем лесно си се качва.

# 148
Привет дами. Днес рано рано бях на преглед. Малката се счупи да рита, корема ми подскачаше като батут, направо отместваше на доктора скенерчето и той я обяви за нинджа бебе. 27 седмица и няколко дни бебоната е 1033гр. Няма забележки към нея. Само към мен 😂 Продължавам си диетата, почвам и ампули Тотема заради ниския хемоглобин. Днес пуснах отново стерилна урина, надявам се този път да не ми объркат резултатите и дано нямам някаква инфекция. Хубав ден на всички 😘

# 149
Благодаря за пожеланията на всички!❤🥰

Общи условия

Активация на акаунт