С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 46 480
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Jessito, малко ме е страх от тоя въздух да не влезе в мен и да направи беля, знам ли, доста ми се видя, но днес видях на листовката, че пише да не се премахва.

Момичета, относно стриите, аз не ползвам мазила специални за стрии, ами се мажа с разни натурални масла, като редувам. Тези дни разгледах най-добрите масла против стрии и взех, че си поръчах масло от шипка (било мнооого подходящо), ОБАЧЕ не мога да търпя миризмата му, мирише на развалено зеле, без да преувеличавам. Някакви идеи с какво да го смеся, за да мога да го ползвам все пак?
Хей , аз от доста време се занимавам с ръчна козметика. За себе си приготвих масло от какао, карите, кокос, бадемово масло, невен, жълт кантарион, шипка, семки от малина. Може само и с кокосово или какаово да смесиш, няма да мирише.
Момичета, някоя мисли ли за естествено без упойка... ако всичко е наред разбира се. Ще се радвам някоя ако е имала такова раждане да сподели Simple Smile. Иначе понеделник съм на преглед при Атанасова в Токуда. Мисля при нея да раждам и реших по - рано да се запознаем и да ми допроследи бременността.

# 166
Моника, и аз като Джесито не изкарвам въздух. Директно убождам и плавно натискам, защото ако по-бързо натисна и  изпразня спринцовката бързо, ми се появяват синки. А иначе това с въздуха май е опасно ако се бие във вена инжекцията.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 20:01 от Vanchest

# 167
Първото ми раждане беше естествено, без упойка. Предварително бях питала лекарката кога трябва да тръгна за болницата, тя ми каза когато контракциите са на 5 минути или веднага ако ти изтекат водите или има кръвотечение. Контракциите почнаха в 16:40 на доста големи интервали, които с с времето се смаляваха, в 01:25 през нощта станаха на 5 минути и тръгнахме за болницата. Приеха ме и ме сложиха на монитор, за да следят тоновете на бебето, въпреки че контракциите бяха на 3 минути, разкритието беше 4 см. Като стана 9 см ме вкараха в родилна зала. Беше 06:00 сутринта. След 15 минути се роди дъщеря ми. Болка има само при контракция, между тях не. Аз ги усещах като силни менструални болки. По време на самото раждане болка не е имало. Това е и причината сега да не искам епидурална. Реално, не съм го решила на 100%, защото лекарката ми е за, но сякаш клоня на без. ✌️

# 168
Първото ми раждане беше естествено, без упойка. Предварително бях питала лекарката кога трябва да тръгна за болницата, тя ми каза когато контракциите са на 5 минути или веднага ако ти изтекат водите или има кръвотечение. Контракциите почнаха в 16:40 на доста големи интервали, които с с времето се смаляваха, в 01:25 през нощта станаха на 5 минути и тръгнахме за болницата. Приеха ме и ме сложиха на монитор, за да следят тоновете на бебето, въпреки че контракциите бяха на 3 минути, разкритието беше 4 см. Като стана 9 см ме вкараха в родилна зала. Беше 06:00 сутринта. След 15 минути се роди дъщеря ми. Болка има само при контракция, между тях не. Аз ги усещах като силни менструални болки. По време на самото раждане болка не е имало. Това е и причината сега да не искам епидурална. Реално, не съм го решила на 100%, защото лекарката ми е за, но сякаш клоня на без. ✌️
Благодаря много. На 25 години съм, първа бременност. Майка ми като разбра, че искам естествено без упойка и каза, че й се струва много тежко...но все пак всяко раждане е различно. Когато бях  с цикъл имах ужасни болки до припадък ( от ендометриоза ). Не казвам, че по това съдя, че ще издържа раждането, но ми се иска ако всичко е наред да опитам естествено без упойка. Отделно годинш наред правя йога, спортувам,  наблягам сега на упражнения за тазовото дъно и общо взето всичко, което се сетя, за да улесня процеса...

# 169
#teditgt, благодаря! Направо не мога да повярвам, че има нещо, което би замаскирало тази миризма. Ще пробвам с кокосово, но явно то ще е в по-голямо количество, отколкото шипковото, за да се получат нещата. Иначе карите и арган ползвам отделно, взех си ги готов продукт заедно.

Аз също съм ЗА естественото раждане и без упойка, но ако много ме хване шубето, ще си искам упойка, стига да не се прави цезарово по медицински показания. Иначе най-големият ми страх е вакуум и форцепс, които най-често се прилагат, когато е сложена упойка. Като че ли всичко друго бих преживяла.
Също се следя в Токуда от самото начало на бременността и доколкото съм запозната там правят обстановката доста приятна при самото раждане. Намалена светлина, приятна музика и разни такива Simple Smile

# 170
Аз по принцип имам висок праг на болка, но нямам идея какво ме чака и как ще се развие самото раждане. Притеснявам се, че мога да се изтощя много от контракциите(които не се знае колко ще продължат и нямам идея колко ще са силни) и да не ми остане енергия за самото раждане, а тогава вече няма за кога да ми слагат упойка. Та това ми е основното притеснение, да не съм тотално изтощена за самото раждане и да съм неадекватна и да не мога да слушам акушерката.
Иначе доколкото знам и в Шейново в родилното намаляват светлината и има музика.

# 171
Аз също мисля да съм без упойка. Миналия път си отидох с контракции на 3мин и 5см (ама заради тежката бременност си ходих 2 седмици с 3 см разкритие), та доста бързо стана всичко. Когато ме питаха за упойка още се чудех и като питах много ли ше се засили билката, отговора беше " ама ти и сега си с много силни контракции, как ги усещаш? Изглежда добре ги понася, няма да стане много повече от това болката" и отказах. Има един момент на последните сантиметри, когато и зачестят контракции те и са с по-голяма продължителност който малко по- трудно се изтърпява, но той е по-кратък от предишната фаза. Тогава нещо се оплаках, че ме боли и ми сложиха в системата малко обезболяващи (но-шпа и бускулизин), които не мисля че имаха особен ефект. Сега мисля да ги пропусна и тях. Но при мен се опитаха и трябваше да забавят малко нещата, защото  от бързия процес бебето нещо се травмираше. Не помня кво точно беше, ама му паднаха тоновете и док беше събрала екипа за секцио. Ама с нейна помощ го избегнахме.

# 172
  • София
Аз родих първото си дете естествено без упойка. Контракциите ми продължиха 13/14 часа, бяха поносими, докато не ми сложиха окситоцин. При мен проблемът беше, че шийката не ми се беше изгладила и бебето беше по-високо и съответно трябваше да подпомогнат процеса ръчно и мисля, че това забави и раждането. Сложиха ми спазмалгон и нз още какво, от което единствено ми се зави свят и не знаех къде съм, друго не притъпи. Самото раждане(контракциите) не болят, даже са много освобождаващи. Отново бих пробвала по този начин, но сега искам да съм си вкъщи за по-голямата част от процеса и ако има как да отида направо за раждането, за да избегна пукането на води, катетъра, окситоцина и прочие. С дъщеря ми ме приеха предния ден понеже задържах и тоновете бяха високи и обикалях Шейново от 00.30, до 14.50, когато родих. Друга моя грешка беше, че от изтощение, безсъние и това, че не бях яла предната вечер, бях толкова изморена, че се съгласих да ме зашият с пълна упойка, а и казаха, че има доста работа там долу. Уж щях да спя 15 Мин, а се събудих час и половина по-късно!!! През това време мъжът ми беше видял и гушкал дъщеря му преди мен, че чак снимки ми беше пратил, а тя е имала проблеми с дишането, заради тежкото раждане и е била малко на кислород. Обаче аз съм проспала всичко като Майка на годината...а после още половин час виждах тройно и размазано, добре че ми пуснаха система да се свестя...така че
Този път мисля да изтърпя всичко в будно състояние, макар че от шиенето имам най-голям страх, понеже като малка не ме е хващала местна упойка...

# 173
Единствената причина да искам упойка е евентуалното шиене след раждането.Не мисля,че ще понеса да ме шият на "живо месо".Колкото и да ми разказват как всичко ти е изтръпнало и не се усеща,просто не си го представям!Даже ,бих искала ако се наложат шевове да ме приспят...

# 174
Единствената причина да искам упойка е евентуалното шиене след раждането.Не мисля,че ще понеса да ме шият на "живо месо".Колкото и да ми разказват как всичко ти е изтръпнало и не се усеща,просто не си го представям!Даже ,бих искала ако се наложат шевове да ме приспят...
Епидуралната упойка няма общо с упойката при шиене. Никой в съвременния свят не шие без упойка.
Дори да се ползва епидурална, ако се налага шиене, се слага друга упойка. Шиенето е след като приключи раждане на бебе и плацента. Някои лекари ползват пълна упойка, уж и при мен щеше да е така, но анестезиолога (за мой късмет явно) беше повикан за спешно секцио. Ползваха някаква местна упойка, болка нямаше. Единственото неприятно е, когато, както при мен продължи дълго и не ми беше много комфортно 40 минути да стоя във въпросната поза, но се изтърпява.
Да раждаш без упойка е едно. Шиенето не е естествен процес, там си се ползва.

# 175
Аз също съм се насочила да раждам без упойка Simple Smile. Болницата, която съм избрала дори не практикува раждане с епидурална/спинална при нормално раждане. Предпочитам да съм в кондиция и да знам кога, какво се случва, да си усетя естествено процеса и според мен така ще се получат нещата по-лесно (надявам се да не се налага спешно секцио или да има някакви усложнения). На мен също ми е първо раждане, на 23 години ще съм, но честно казано не се притеснявам 😄 просто съм в очакване на самия процес

# 176
Аз говорех конкретно за упойка при шиене,защото знам за не един случай на пропускане на такава.Правя разликата между двете ,🙂
Що се отнася до епидуралната-вече съм говорила с АГ,предстои ми среща с анестезиолог (поради алергии),макар че знам че при мен няма особен ефект-няма да ми е за първи път.

Епидуралната упойка няма общо с упойката при шиене. Никой в съвременния свят не шие без упойка.
Дори да се ползва епидурална, ако се налага шиене, се слага друга упойка. Шиенето е след като приключи раждане на бебе и плацента. Някои лекари ползват пълна упойка, уж и при мен щеше да е така, но анестезиолога (за мой късмет явно) беше повикан за спешно секцио. Ползваха някаква местна упойка, болка нямаше. Единственото неприятно е, когато, както при мен продължи дълго и не ми беше много комфортно 40 минути да стоя във въпросната поза, но се изтърпява.
Да раждаш без упойка е едно. Шиенето не е естествен процес, там си се ползва.

# 177
Привет, момичета! Някоя от вас ползвала ли е вода за уста Елудрил? Тези дни съм с доста възпалени венци, знам, че Елудрила е доста ефикасен, но на опаковката на водата пише, че не е подходяща за бременни и кърмачки. Преди два месеца бях на зъболекар и той спомена, че мога да я използвам , но сега съм малко объркана.

# 178
Ех, момичета, като ви чета разказите ми се струва не чак такава драма това раждане. Особено за жените с по-висок праг на болка звучи доста поносимо. Аз имам страшно болезнен цикъл, обилен, с причерняване пред очите, припадъци. Майка ми и тя е така и ме е родила сравнително лесно и бързо. Не че и това е някаква гаранция. Обаче вчера си го мислих как бебето си стои в перфектната позиция вече 4 месеца, аз нямам някакви сериозни оплаквания, но тези мои очи ще прецакат работата най-вероятно.. Както казва ММ, по-добре да можеш да си видиш детето и да можеш да му се радваш, отколкото да останеш без очи. Та стискайте ми палци в събота ще разбера дали има опасност от отлепяне на ретината при естествено раждане и дали ще се наложи секцио по медицински причини при мен Persevere

# 179
Здравейте момичета, чета коментарите и се радвам че сме накрая. Остава малко Simple Smile Вече мислим за финала Simple Smile стискам палци всички да се справим без усложнения.

monika_k може ли да споделиш какъв е този крем, който мирише гадно. Аз редувам кремовете Палмерс и Матерна. Доволна съм и от двата.

От моето естествено раждане, мога да споделя, че стигнах дотам да поискам епид. упойка. Болките и контракциите за мен бяха прекалено чести и изтощаващи - . Започнаха към 23 часа и родих към 06:00 ч. Като не даваха да пия вода съвсем бях останала без сили и се страхувах да нямам енергия за финала. След упойката бях по-спокойна и събрах малко силички дори дремвах за 30-40 мин. След това много по-бързо стигнах до 9см разкритие и вече имах сили да напъвам. Само за 20 мин напъване се роди бебчето. Накрая сложиха и локална упойка за шиенето.

Общи условия

Активация на акаунт