Минават бързо есенните дни, през МАЙ се сбъдват нашите мечти!

• 13 911
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
az sym za krychnichka Grinning v sladkarnichkite e po-zapusheno.. a sym stanala kato kyche- ciala sofia mi smyrdi ili na cigari, ili na razvalen bokluk.. izhvyrlih vsi4ki silni sapuni ot nas i si ostavh edin bebeshki, deto ne mirishe:) a inache v Ugo praviat nai-ubiistvenoto tiramisu na sveta:D
Az pyk sym nai-kriva kto ne sym iala:D ve4er moito pate vse neshto bachka po apartamenta- remontirame, dori i parket si niamame oshte:(
i vecheriata idva kym 22.30.. a az sym veche mega gladna, kisela i polu-zaspala..Sutrin predi zakuska pak sym takava, ama kato hapna e ok:) Napylniah 2+ kg - ama vse pak spriah cigarite predi 2 mes., pih hormoni i se typcha dva pyti poveche ot predi Simple Smile

# 196
Добро утро и от мен! Леле не съм спала толкова много отдоста време. Жалко, че другата седмица съм вече на работа, а как неми се ходи. Така ми суе прокрадва идейката за някой и друг болничен, но пък от друга страна е хубаво да се разкарам малко от къщи , че да не мисля само забебчо  Laughing и сватба и колко дебела ще съм на сватбата Laughing. Само ме притеснява ,че в работата правят ремонт и вони на лакиран паркет и бои,  та може да се разходя до там и ако видя, че не ми понася - обратновкъщи.

за секса - и на мен ми казаха първите месецида се въздържаме.

За дрехите - днес отивам на пазар за някой панталон, че тези от костюмите вече ме стягат  Laughing

# 197
  • София
Хелоу!

Да се включа и аз Simple Smile За срещата - идвам където кажете!
Аз твърдо съм решила да отида и при друг гинеколог за второ мнение, но най-вероятно ще е в началото на другата седмица. Утре ще се разходя до работата, че имаме една важна среща и малко ще се разнообразя, честно казано аз от 3 седмици съм си вкъщи и вече ми се ходи на работа малко...
Ние също имаме сексуално ембарго ама това май си е нормално... Не знам при вас как е, но аз ходя по 100 пъти до тоалетна... Даже ставам през нощта и много гадно така, ама и с първата бременност беше същото.
Айде лек ден и по-малко ядове  Mr. Green

# 198
Това със секса ще се преживее, важното е бебетата да са оки.
За кръчма може, каквото кажете, аз ям всичко!За УГО съм съгласна, там и салатаките са страшни...ох май съм гладна:)

# 199
сексуалното ембарго явно е задължително, ама ние снощи не издържахме Embarassed

# 200
За УГО съм съгласна, там и салатаките са страшни...
а спагети корлеоне с ядки и морковена салатка, а?
и като стана дума за моркови, да си кажа, че на мен морковите сега ми действат много добре. непрекъснато хрупам и от тях не ми се повдига и за сега не предизвикват киселини. даже сомаха не ми дразнят.

# 201
а спагети корлеоне с ядки и морковена салатка, а?

аааааааааа извинявай, ама тва ми звучи гадно... ша свърна да повърна Laughing

# 202
  • София
Аааа при нас няма сексуално ембарго, ама на мен желанието ми е паднало под нулата... Ако няма проблеми (такива за заддържане и т.н.) що да има ембарго?

Не съм ви забравила, както и всички новички. Ще ви добавя списъка, но може би довечера че сега нямам много време. Кой иска да поеме следващата тема?

# 203
ох, салатки, моркови, казвам ви аз ще стана огромна, защото сутрин като стана, първата ми мисъл е "баничкааа", на обяд - дюнер или бургер, а вечер, чайче, филийка с домат или чубрица. Такива работи ми се ядата- не месо, не плодове, не зеленчуци, даже не и манджи:((((/нагъвам огромен бургер в момента/, а и по принцип не съм от слабичките....

# 204
  • София
сексуалното ембарго явно е задължително, ама ние снощи не издържахме Embarassed

Btw, аз изобщо не мисля, че е задължително ако няма проблеми... С Йоанна изобщо не сме се ембаргвали, а и докторите изобщо не споменаха нищо по въпроса тогава...
Julie, ама това с комара беше много яко  Joy

# 205
миленка, като потърсих в гугъл за феталната морфология, се появяват доста мнения от форуми, където се казва, че е изключително полезно, диагностициране, за да се види как се развива плода в детайли, продължавало около половин час, може и повече с високотехнологичен ехограф.Говори се много за д-р Томова, но от къде е тя не знам.Правело се между 18 и 22 г.с.

# 206
феталната морфология всъщност е ехографски преглед. внимателно се оглеждат всички органи на плода и би трябвало ехографистът да види, ако има физ. увреждания, дори да са от сорта на проблеми с небцето. по време на прегледа виждате бебето триизмерно, а в по-напреднал стадий на бременността дори се вижда дали бебето е чипоносо и долу-горе чертите на лицето са ясни. за мен снимките от 3д ехографите са зловещи, но повечето родители пък се умиляват. препоръчва се такъв преглед да се направи поне 2 пъти през бременността - при приключване на органогенезата, т.е. ок. 20-та г.с. и към 30-та - т.е. ок. 7-я месец. в софия се спрягат 2 имена - мазнейкова (прегледът е ок. 70 лв.) и томова (преглед=50 лв.). за много повече информация, използвайте търсачката на форума (вижте горе вдясно). просто напишете "фетална морфология", "3д преглед", "мазнейкова", "томова" и натиснете лупата и ще се заринете от разни и разнообразни теми, мнения и акъли.
джули - сори, не съобразих, че може да ви стане лошо. аз пък превъртам от мисълта за банички и бургери. и всичко червено е забранено у дома, като се започне от домати, чушки и се мине през червено месо. пилешкото също ми е омразно тия дни  Sick

# 207
  • България
Момичета, като стана въпрос за секс да да се включа и аз. Ние нямаме забрана и не  ет ам проблема. Проблема е , че аз съм изгубила всякакво сексуално желание. Кажете ми това нормално ли е в началото на бременността, защото започвам да се притеснявам, а и на бъдещия татко изобщо не му е приятно и се чуди какво става, а аз не знам какво да му кажа Thinking

# 208
Момичета, то че и аз не обръщам внимание на нашия татко - така си е! Нещо хич ми го няма ищаха. Или ми се спи, или ме понаболява корема, или съм кисела. А пък той е такава душичка, чудя се как търпи такъв киликандзер като мен. От хормоните ще да е!
Иначе мнението на докитата е от изцяло "да", до абсолютно "не". Ходи ги разбери. Може би истината е някъде посредата:)

Т.

# 209
здравейте  Laughing
с удоволствие успях да изчета всииичко изпуснато  Peace
аз щото съм в отпуск и все намирам кво да правя вкъщи и не влизам хи4 4есто в нета, и така не мога да съм в крак с дискусиите  Rolling Eyes
но не изпускам и няма да изпусна от поглед форум4ето  Flutter
добре дошли на новите бъдещи май-чета  Hug
мен нещо откъм една седмица ме наболява ниско долу корема, като схващане или боцкане, съъъвсем леко обаче почти постоянно - много ми е неудобно от докторката, щото преди 2 седмици се разбрахме да отида след месец и вчера като се  чухме за резултатите от изследванията (които са що годе добре) пак така се разбрахме, но вечерта след това реших, че вместо да се притеснявам, по-добре да отида да ме види: дори си мислех по телефона да я питам има ли смисъл, но реших с направо да отида - така било възпитано, пък и по ме сутройва, щото няма накъде и ще ме види / аз ходя в ДКЦ към новата частна болница с д-р Мазнейкова / при нея лично ходих преди 3 седмици за първия път и тя ми каза, че вече работят с касата в ДКЦ-то... та там ме записаха на ЖК при една друга докторка... и щото е безплатно, затуй ми е неудобно... нали само 2 ехографа се полагали през цялата бременност... ама дето се вика, ако иска, ще й платя... щото сега хубу си лежуркам по цял ден, ама като тръгна на работа другата седмица, а продължава да ме наболява, съвсем ще ми е притеснено... да не говорим, че по принцип ми се ще по на често да наглеждам бебенцето  Heart Eyes
иначе и аз съм с надут корем още едва ли не от 4г.с.: като ме питат ти дали не си бременна, ме хваща яд и отговарям "не, дебела съм"  Crazy щото и без туй съм малко напълняла, ама коремът наистина много ми е голям... по повод на което тъжа, щото явно няма да разбера кога ще порасне от бебе, а не от себе си  Crazy
за сватбите: аз хем се изкушавам да направим едно "подписване", хем май предпочитам, ако щее сватба, да е истинска: що да се женя, ако няма да имам рокля, сълзи в гражданското, подаръци, купон  Crazy та ние сме от групата на "нема да се женим скоро или въобще" / мъжчо нещо по принцип мрази браковете так или иначе и неща да го насилвам  Naughty и няма никакви затруднения за двойки без брак - да знаете  Sunglasses между другото скоро про4етох, 4е Джони Деп щял да се жени и  Shocked - той не бил женен а си имат 2 деца с Ванеса Паради  Peace
иначе, аз също съм от не Sick - става ми често лошо на стомаха и повдигащо, но до момента не се е материализирало за щастие (да 4укна на дърво) щото МНОГО МРАЗЯ - прекалено го свързвам с болестно състояние и незнам, ако ми се случи, ще е ужас  Confused
ааа, снимките са супер: и аз ще сложа некой ден  Peace
много  Hug за всички  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт