За Пирогов...

• 3 236
  • 20
  •   1
Отговори
...или нивото на българското здравеопазване.

Не харесвам БТВ, но интервюто с този лекар ме остави безмълвна:

http://btvnews.bg/video/tazi-sutrin/d-r-atanas-katsarov-usloviyata-na-trud-v-pirogov-sa-koshmarni.html

Още повече, след изнесената информация от здравния министър- Атанасова за огромни суми, давани за безумни услуги:

http://btvnews.bg/video/tazi-sutrin/kakvo-pokaza-proverkata-v-bolnitsite.html

Протести на еколози за горите има. Протести на пушачите за новия закон- също.
Кой ще протестира срещу, случващото се от години в българските болници?

# 1
Гледах го тази сутрин.
Извода, който си направих, е че са решили да сменят ръководството на болницата.

# 2
Едва ли това е само в Пирогов.
Но мащаба е друг.

# 3
  • при късмета
Не е само Пирогов, всички болници така практикуват.Описала съм в "Черния списък" случка с детето ми вкарано в болница за парите от клинични пътеки.Здраво.Даже личната ни каза, че не сме за там.Изписах го срещу подпис и ме накараха да си платя престоя за това, че не изпълнявам клиничната пътека, а се опитаха и от касата да си вземат парите само, че подадох сигнал и не успяха.
Преди 5 години леля ми си счупи ръката и я гипсираха в Пирогов.Като отиде да й махнат гипса я накараха да подпише, че е стояла в болницата 3 дни и й казаха, че само така щяло да й е безплатно и щяло да се поеме от касата.Жена пенсионерка, върза се и подписа.
Ето така им помагат и хората да си прибират пари за неизвършени дейности, а дори не го знаят.
Преди седмица бях в Пирогов, в спешното, детето се беше ударило.В "спешния" кабинет никой не влезе 35мин., доктора само се разхождаше по коридорите и говореше по телефона.Някой си Банчев.След реплики от моя страна, защото се събраха доста хора и то с малки деца(не знам защо не бяха отделно децата а в общия спешен кабинет), каза, че имало още 23 болници в София какво сме правели там Shocked
Като успяхме да се вредим ни инструктира да вземем за детето еди каква си яка, но от точно определено масто.Докато чакахме да разгледа снимката в кабинета влезе санитар, да каже, че другите неща от същия магазин за други пациенти са ги донесли.Провете си вие изводитите дали този доктор е взел "комисионна" от въпросния магазин, за мен няма съмнение.

# 4
Честно казано, изобщо не ме интересува, каква е била първоначалната идея на извънредната проверка.
Факт е, че Пирогов е дупка. Мръсна, стара и износена, както  и много други болници в страната.
Едва ли има човек, който да е попадал някога там и да не е останал със същото впечатление.
И на фона на цялата тази мизерия, едни хора прибират едни големи суми, седейки в удобните си кресла. А лекарите, които лекуват нас, децата и родителите ни не могат да работят и получават по 50 ст./ч. за нощния си труд.

# 5
Въпросът е ще ли се промени нещо?

# 6
Не.Няма причина.
Никой не му пука.
Днес е новина,утре...и после нищо.

# 7
Два пъти съм лежала в Пирогов, втория път сравнително скоро, когато разпадът беше започнал. Имах късмета да попадна на чудесни професионалисти, но базата беше трагична. Преди няколко години чух от приятелка, че тече кампания за сриване на Пирогов, част от която бил отливът на качествени лекари към други болници, особено ВМА. Не зная доколко това е слух, но ми стана страшно мъчно. Едно време се знаеше - за травма в Пирогов. Сега честно казано, не бих отишла там.

# 8
Не.Няма причина.
Никой не му пука.
Днес е новина,утре...и после нищо.

Това е нашата трагедия.

# 9
Темите за уличните помияри са километрични, тези за малоумните еколози също, темите за пушаческите несгоди пък съвсем, а тези за здравеопазването и състоянието на болниците у нас, очевидно и две странички не могат да натрупат. 
Това говори много. За съжаление все лошо.

# 10
Гледах го тази сутрин.
Извода, който си направих, е че са решили да сменят ръководството на болницата.
Аз не съм го гледала и не съм запозната в подробности, но и до мен стигна тази информация, която споделяш.

# 11
 #Crazy
Леле, докъде са я докарали! ooooh!

# 12
  • София
Това говори много. За съжаление все лошо.
За мен говори, че не съумяваш да противопоставиш групи потребители, които да пишат до припадък.

# 13
Честно казано, изобщо не ме интересува, каква е била първоначалната идея на извънредната проверка.

Напротив, това е от голямо значение. Ако целта е да се сменят едни хора- те ще се сменят и след това- по старому. Няма да е за първи път.

# 14
Хем ми се иска да защитя хората работещи там, сестра ми и кръстницата на малката работят там. Хем знам каква е мизерия и как когато ми се наложи да опра до тази болница, винаги излизам с позиви за повръщане от глупостта, безхаберието и нехайството на хората с които съм се сблъсквала.
Смятате ли, че човек на които в ръцете му буквално почиват, поне един двама на седмица, заслужава 400 лева???? Това е професия избрана с любов и работена с любов над 20 години. Лично знам колко терзания ИМАШЕ моята сестра. Колко усилия и любов е вложила, но за презрението и неблагодарността, също знам. Съжалявам я! Не искам да работи там, но тя въпреки всичко остава.
Обаче знам как и едно 5 годишно дете е затворено в една стая 4 на 4 метра с още 3 други, а аз трябва да спя на табуретка ,за да съм до нея и мизерията знам. Знам как хора от администрацията пробутват свои фирми, а простия чиновник и копче не може да каже, защото от мижавата му заплата - 350 лева, зависят двете му деца.
Знам и за това как се чака 4 часа със счупен крак и още 15 други пациенти пред кабинета, доктора да благоволи да се появи. Знам как отлично обучени сестри, след абсурда Пирогов, сега работят с отличната си квалификация на хиляди километри от тук и не са разбити, като моята сестричка.
Сега предпочитам въпреки така наречените ми връзки, да отида в друга болница, било то частна и да си платя, там поне ми/ни обръщат внимание.
Самата аз съм била чест посетител на Пирогов, по име ме знаеха като малка. Когато голямата ми дъщеря си счупи крака и беше настанена в същата стая се отчаях, че всичко е така както го помня опреди 20 и кусур години.
Много искам да се променят нещата, аз съм пълноценен човек, благодарение на някогашните доктори на Пирогов, но тази болница заплашва да направи сестра ми непълноценна и със всяко посещение добавя кошмар на мен, на мъжа ми и на децата ми.
Трябва да се спре тази шуробаджанащина, трябва да се спре черната дупка която е тази така наречена "здравна каса" и да се даде шанс на обучените и квалифицирани кадри наистина да работят, а не да се превръщат в писари и да ги спъват някакви поставени лица.

Общи условия

Активация на акаунт