Минават бързо есенните дни, през МАЙ се сбъдват нашите мечти!

• 13 910
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета!   bouquet

Добре дошли на новичките! 

Аз както казах миналата седмица, тази съм много заета в работата и почти нямам време да пиша, но ви чета редовно. Аз от тази сутрин си слагам глобули в ду**то, за да не повръщам и съм доста по-добре. Докторката вчера ми ги даде и съм много доволна.
От понеделник почнах да пия витамини и минерали (пак моята докторка ми ги даде) за бременни, но нивото на енергията ми  грам не се е покачило...  Tired

Като говорим за секс, и при нас няма сексуално ембарго, но моето желание също е на нула...  Confused Но то и как да е друго като постоянно съм  Sick ... за един месец 2 пъти се "жертвах", че мъжлето ми му е трудничко. Аз само да се почувствам малко по-добре и той веднага ме подпитва... ама не. Дано скоро да отмине това неразположение, че и на мен ми е трудно... на няколко пъти дори имах розови сънища  Blush

За спането, аз съм се превърнала в спяща девойка... прибера ли се вечер от работа и особено ако повърна, веднага заспивам. Вчера си легнах в 20 часа и тази сутрин станах в 8... никога не съм спала толкова много. И по цял ден се прозявам...  Tired

Вчера като бях на преглед ми източиха 2 епруветки кръв от вената... и след 5 седмици на следващия преглед, ще ми пуснат пълните изследвания. На вас взимаха ли ви кръв?

Лек и усмихнат ден момичета!
  Hug

# 211
сексуалното ембарго явно е задължително, ама ние снощи не издържахме Embarassed

Btw, аз изобщо не мисля, че е задължително ако няма проблеми... С Йоанна изобщо не сме се ембаргвали, а и докторите изобщо не споменаха нищо по въпроса тогава...
Julie, ама това с комара беше много яко  Joy

ми и аз първата бременност не съм се пазила, ама сега съм баси и паниката. освен това нали и раничка ми намериха....

# 212
majceto, няма за какво да се извиняваш:) то може ли да знаеш от кво може да се погнуси една бременна жена:) а колкото до доматите - и аз не ща да ги виждам. основен причинител на киселините ми са.

# 213
Ninochka, ами ти като ходиш в поликлиниката към частната клиника на д-р Мазнейкова, там ли мислиш да раждаш? Защото си мисля, че няма начин да не те поканят да е при тях. Бях чела, че през здравната каса секциото било 1400 лева, а обикновеното раждане да речем с 200 лева по-евтино.
А какви са ти впечатленията от поликлиниката им??
Аз, по дяволите, съм зодия близнаци и винаги, когато имам право на избор се оплитам като пате в кълчища и незнам какво да правя. Искам да кажа, че сега още ходя в районното ДКЦ, но все си мисля, че е по-добре да си набележа лекар, при който ще раждам, за да ходя на визити и при него чат-пат.

Поздрави
Т.

# 214
  • София
Привет и от мен  Simple Smile
През обедната почивка направих един неуспешен опит да се включа и сега пробвам пак  Embarassed
Аз съм на 32 и това ми е втора бременност. За разлика от първата, тази започна малко обезпокояващо. Имах зацапване в шестата седмица, но засега всичко е наред. Лекаря каза, че най-вероятно се дължи на втория плоден сак, който е спрял да се развива. Сега трябва или да се изхвърли или да се резорбира. Другата седмица ще отида да видят как се развиват нещата. То и през първата бременност имах два плодни сака, но тогава нямаше проблеми.
Сега се наливам със содичка, че имам киселини  Sad.
Та, пишете ме и мен в списъка  Simple Smile
Ще се оборудвам с лентички после, че много станаха маймунките около мен  Wink

# 215
и аз много се чудя къде, при кого, какво да правя.Моята приятелка ходи на женска консултация на едно място, при нейната гинеколожка - на друго, в тина киркова където иска да ражда пък при трета.....ужас.
Наистина ли са такива цените през здравната каса? 1400 и 1200??Е извинявайте ама къде ни отиват тогава осигуровките дето плащаме с години, в 2 прегледа с ехограф?Както и да е...ще се плаща, какво да се прави.

# 216
Здравейте маминки,искам да ви попитам има ли все още такива които се борят с цигарите?И ако да как успявате?Че бебо расте,и знам че го трова но ми е адски трудно и искам час по-скоро да ги спра!

# 217
ах, ах, ах, колко писах и как се изгуби, ахххххх  Close  Close  Close  и досега обикновено му давам копи преди да "публикувам", а сега  Close

та...

една моя приятелка близнаци ме научи и мен да се чудя постоянно за всичко и сега съм по-зле и от нея, макар и да съм телец  Crazy

бях решила (след дъъъъъълги размисли) да съм в "Шейново" и от време на време на частно при Мазнейкова... която обаче ми каза, че предпочитала да ме следят нейните докторки... през касата, без НИКАКВО ЗАПЛАЩАНЕ, докато в Ш си е към 200лв, пък и Мазнейкова си е Мазнейкова, макар и да не ходя лично при нея, пък и не познавах никой в Ш... та РЕШИХ и се записах там...
1во - малко ме дразни, че е толкоз далеч: аз пътувам от младост до там към час и половина с градския транспорт, а да го правя зимата в сняг с корем направо ужас  ooooh! и да - казаха ми огромна сходна на предположената от теб сума за раждане (макар че би следвало да е без пари, щом е през касата) и ако към 6ия месец примерно още си държат на тази цифра, просто ще родя в Ш - чувствам се свободна да избирам през цялото време, така или иначе / освен това в Ш не раждат само жени с ЖК към тях, пък и няма да избирам лекар - имам еднакво малко/много доверие на всички там  Crazy

а другите май-чета къде при кого ходите или при няколко, къде планирате да раждате  newsm78

Hug

# 218
Като започне да ти става много лошо и да ти се гади..сама ще спреш да пушиш. Аз пуша от години, е не по една кутия на ден ,но....като забременях ги отказах без проблем. Дай си малко воля.

# 219
  • София
magina - добре си ни дошла и леко бременеене!

Stanella - това с докторите и мен постоянно ме терзае. Първо една седмица се чудех къде точно да отида. Изглежда не направих най-добрия избор, но поне ми пуснаха изследвания и ми дадоха полезни съвети (лекарства, болнични и тнт.). Но сега постоянно имам чувството, че трябва да отида и при друг лекар и даже вече си избрах... Колкото за колосалните суми за раждане (секцио/нормално) - не е вярно. Цялото раждане се покрива от касата, най-много да се наложи да си купуваме консумативи. В това съм сигурна. Естествено, лекарите очакват да им се даде някой лев, но това е различно!!!

Майче, ти поне си минала през този път скоро - кажи, че през касата не се плаща за раждането...

Chela_84 - и на мен ми се пуши зверски и от време на време си запалвам по една цигара... Знам, че никак не е хубаво, но поне се успокоявам, че е много малко и рядко.

# 220
все се каня да посъветвам  Embarassed
има няколко май-чета, които ми прави впечатления, че влизат като "гост" и все съответно с 0бр. публикации: та, ако е така не нарочно, а щото не са забелязали, да има кажа, че ще е много по-полезно, лесно и нормално, да си направят име и парола и да си влизат като тях си със запазен прякор всеки път  Peace

и спирай тези цигари, еййй. аз ги спрях доста постепенно, а да не говорим, че сега не им понасям миризмата - но ако теб все така те кефи, просто ще трябва да се помъчиш малко - струва си, защото вярвам, че наистина вредят на плавното развитие на бебенцата   bouquet ще се справиш - мисли си, че след година пак ще си пушиш  Crazy

# 221
Уф, днес ми е многооооооо смотонооооо и даже успях тази сутрин да предърна гаденето в по- голяма акция Rolling Eyes

# 222
раждане - ако раждането минава през касата (т.е. раждаш в държавно заведение, а не в частна клиника, която няма договор с касата - напр. такава е "св. лазар"), то значи е безплатно. това касае и здравно-осигурените и не-здравно-осигурените (иначе ромките ще раждат пред болницата, а не вътре в нея). аз раждах в св. софия. самото раждане е безплатно, както казах, но ние платихме доста пари - 500 лв. е изборът на лекар, който ще те изражда + 100 лв, за да присъства таткото на секциото (вип родилна зала=още 100 кинта) + х 70 лв./нощ за единична вип стая. т.е. безплатното ми раждане ми струваше ок. 1000 лв. но това беше мой избор. да обяснява някой как раждане в св. софия всъщност струва 1000 лв., би било тъпо, защото не е така. 
не знам как са регулирали нещата в тази клиника на мазнейкова, но предполагам, че тези 1400/1200 лв. имат подобно обяснение.
във вита преди година, когато аз раждах, цифрата беше 1600 лв. за секцио и май 1200 за нормално раждане.
ниночка - публикациите не се отчитат в отчетните теми, в клюкарника и в под-форуми продавам/купувам.
аг лекар - аз ходя при савова. тя и ще ме изражда, живот и здраве. жената работи и в св. софия, има и частен кабинет. аз избрах да ходя в частния й кабинет. там също се възползвам от правата си на здравно-осигурена, т.е. 2-та безплатни ехографа си ги имам, всеки месец ми пуска изследвания по касата и т.н. избрах да ходя там, а не в кабинета за жк в св. софия (въпреки че живея до св. софия, а частният кабинет е на дондуков и левски), защото на частно отношението е друго, часовете се спазват малко по-прецизно, не се блъскам в коридорите на болницата с множество други бременни, мъжът ми може да влезе с мен в кабинета, мога да поставям условия (например за болнични) и да получавам отношение не като към пациент, а като към клиент. имам и други причини, разбира се, но май основната е, че съм темерут и предпочитам да стоя в позиция, в която мога да изисквам. не че се налага със савова, де.
оф, пак се улях. аре спирам, филков таман се прибра и сега ще ме изведе на разходка.

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 16:23 от majceto

# 223
Здравейте! Днес ми взеха кръв.До 10 стоях гладна и умърлу6ена Cryне ме боля докато ми взиамаха(три пъти нервната бременна лаборантка се мъ4и накрая извика стар6ата и тя ми намери вената #2gunfire) Но сега ме боли ръката карай Joy
За секса не сме го правили от както забременях така каза ДОК:) ние слу6аме, мойто пате стиска зъби и се оправя както може поне до 4 месец.
На мен съ6то НЕ ми е ясно к'ви пари 6те се дават к'во 6те става но бабите и дядовците са готови Hugда са живи и здрави Praynig Heart Eyes Аз ходя при лекарка която не се намира в моя град а съседен просто за6тото при нея си ходя от както бях на 13:)мама ме воде6е за болезнена менструация.Тя не работи със здравната и си пла6там всеки път 15 лв.но изследванията ми ги пуска 4рез нейн колега които работи с1с здравната bowuuи така се оправяме.Все едно 4е той ми е лекаря по документи а аз даже не съм го виждала Rolling Eyes Laughing

# 224
Добре дошла на Магина,пожелавам ти лека бременност

Общи условия

Активация на акаунт