Пролетта на прага чука, нови плетки диплим тука - юбилейна тема 100

• 42 900
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
🍀HAPPY 🍀 Удачен е съветът на Хибискус; аз съм малко перде в това отношение, явно защото плета за себе си и приятели, близки, и не пера, не правя проби. Заплитам в началото и като видя, че не ми излиза като размер, разплитам и отново, втория път усещам, че влака потегля Laughing Като завърша нещото и чак тогава лъсват нещата. Интересното е, че не съм имала фалове някакви фрапиращи ... но пък и не са ми перфектни нещата, до степен да изглеждат машинно.
Ето някои неща - кучешки дрешлета - едното пуловерче е за приятелче - дакелче, другото е на моето чихи., сивото също е за подарък, моделът е аналогичен на зеленото пуловерче.
Скрит текст:

# 616
  • Варна - Черна гора
Чак пък шедьовър Grinning
След малко ще изтрия, за да не дразня аудиторията с логото си.
Ееее, много бързо сте изтрили Anguished

# 617
Аз не обичам проби и разплитане Joy единствен голям гаф е една торба за пазар от акрил. Дядо Коледа може да я ползва за чувал Joy ужас е, провисна до земята

# 618
  • Бургас
Аааааа, много бързо сте изтрили .
Скрит текст:
Човек не може и до тоалетната да отиде. Работата стана "Който успял - успял.  Пена си има мъж."

# 619
Много си облагородила израза за Пена 😀
Снимах си роклята. Два кейка котън Суфле.

# 620
Еха… днес е голяма активност! Здравейте на всички!
Тъкмо и при мен има днес детско одеялце 70х88 см стана. Прежда 100% мерино , 1500м/100гр , на 3 ката. Краища обработка с една кука.

# 621
  • Sofia
Страхотни неща показвате!
Намествам се тук да се уча!

Преди две седмици за пръв път в живота си реших да се науча да плета на една кука.
Ентусиазирах се, и с помощта на една приятелка, положих началото.
Ще ви покажа какво съм сътворила досега - идеята ми е да направя одеало тип пачуърк от различни големини квадрати.
Обаче се получават леко различни. Това как се тушира при съединяването?

# 622
Тари, не съм специалист, но ми хрумна, да ги съединиш с по-хлабава плетка, тя ще поддаде и ще се наместят.
Или по-малките да ги обрамчиш с още един-два реда накрая, така че да се изравнят с големите.

# 623
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile тя иска различни големини, не просто различни модели.

подреждаш и търсиш приемлива комбинация. Simple Smile

или наплиташ дупките

# 624
  • Sofia
Dobri, нещо такова, да.
Като гледам и тези не са много еднакви и кривят линията при снаждане… не е толкова страшно 😀

# 625
Изпираш ги и ги опъваш с карфици върху гума/матрак/foam на точните сантиметри, които искаш - едни ще се поопънат, други не.
Или някаква такава самоделка

Можеш и с гладене с ютия да ги поуеднаквиш.
И да, някои можеш да ги наплетеш с по още един ред, или на други да разплетеш ред.

# 626
  • Sofia
Тити, чудесна идея - ще взема едно парче стиропор и ще използвам шишчета.
Да стигна дотам, де…

# 627
Браво, Тари, много хубаво ти се получават. Може с карфички, вместо шишчета.
Предполага и Мравката ще се включи да ти даде съвет, тя има много опит с одеала.

Без да съм правила такива, мисля, че ако броя бримки на малките ти е 1/2 от големите, самите бримки ще се наместят при съединяването и няма да има нужда от такова сушене на отделните квадратчета.

# 628
  • Sofia
Diorela, еднакви са бримките, но имам различни моделчета и се получават разлики около 4-5 мм. Омръзва ми да плета едно и също и ги редувам
Но наистина накрая ще ги наредя в композиция и ще ги нагласям

# 629
Аз пак ще ви досаждам, ама пък не мога да не се похваля. Нали съм си начинаещ с едната кука и съм доволна от резултатите. Та ето ги моите жабурани.

Общи условия

Активация на акаунт