Пролетта на прага чука, нови плетки диплим тука - юбилейна тема 100

• 42 902
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Може ли да споделите схема откъде плетете? Моята приятелка всичко си имала и си мисля вече за уникален подарък.

# 601
А може малкото по размер одеяло да се наплита в следващите години по цялата си обиколка и така да расте заедно със собственика си - най-вече ако се търси емоционален спомен.
3 пъти наплитах одеалцето на кръщелника ми. 7-годишен е, още си го обича и ползва.

# 602

Mößbauer-Effekt, сигурно оделото е шедьовър. Не мога да достигна със сигурност твоята висота. Нещо хващащо око ми трябва, но да не много сложно.

# 603
Чак пък шедьовър Grinning
След малко ще изтрия, за да не дразня аудиторията с логото си.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 12:08 от Mößbauer-Effekt

# 604
  • София
malinkap Ето един простичък, но ефектен модел бебешко одеялце, има си и видео.

https://www.youtube.com/watch?v=DSPsv7eFYA8&t=2s
Бих предложила Ярн арт джинс, като за това време - има и хубави, ярки, цветове, бихте могли и да си направите свое съчетание и да редувате.
Скрит текст:

# 605
https://makeanddocrew.com/gender-neutral-crochet-baby-blanket-fr … tm_content=tribes това супер лесно правя аз, прежда смес  памук и мерино.
Мисля можеда се направи бордюр в случай че Малее

# 606
Много благодаря, момичета! Всички одеалца са много красиви.

Mößbauer-Effekt, прекрасно е с това бухалче. Как си го плела? И аз да имам такова одеало ще си го нося.Много добра комбинация от цветове като за момченце.

# 607
Аз мога да направя меченце,стаята ще е с такива. Евентуално ако имате  изпробвана схема за такава апликация на 1 кука, мече, ще се радвам. Ако не, на око ще я правя. Мече не е много трудно

# 608
Точно на око съм правила апликацията, както дойде. Могат да се намерят и схеми в интернет, търсете на английски, немски или руски  - има много.
Например häkelapplikationen tiere anleitung kostenlos

# 609
Хепи, покажи с каква прежда го правиш, моля. Мека ли е и как седи въпросът с прането на тая прежда? Аз аха се откажа и после пак ровя за прежди..
Пили, аз жилетка си бях правила преди време с ярн арт джинс, много бързо се степа някак от прането. Не знам и бебешко одеалце колко често ще се пере де..

# 610

Mößbauer-Effekt, прекрасно е с това бухалче. Как си го плела? И аз да имам такова одеало ще си го нося.Много добра комбинация от цветове като за момченце.
А защо не го остави поне за няколко часа.....сега и да си го представя не мога..... А може ли да бъде в скрит текст, след като някой се дразнел от лого..., вярвам че мнозинството не се дразним и не трябва да сме ощетени.... Искам да видяяяяяяяяя

# 611
Хайде да не отваряме работа на модераторите.

# 612
  • София
.......Пили, аз жилетка си бях правила преди време с ярн арт джинс, много бързо се степа някак от прането. Не знам и бебешко одеалце колко често ще се пере де..
ХибискусЧе, преди доста време го плетох одеялото на една кука и замина естествено подарък - не съм чула да се оплакват, напротив. А по него време точно Джинса си беше популярен за бебешко плетиво, заедно с  Алара, и други видове, които не помня / акрил и вълна, смеси/. В същото време имах един пуловер на две куки пак от Джинс - ами развлече се след пране. Та не е за две куки определено.
Сега има страшно богат избор на прежди, просто селектираш за бебешко плетиво и воалЯ! Аз бих се въздържала от акрил / едно, че е изкуственяк, ако и да е обработен, и второ - скърцащо усещане ми носи при плетене / и бих търсила, както по-горе писаха - памук-мерино и подобни смеси, с доколкото е възможно естествени влакна.
п.п. Понеже си имам животинка от известно време и времето за плетки, чувствително намаля, та .. само с гледане си оставам - бааавно ми вървят проектите...Обаче пуловерчета на бандитко оплетох, то се знае Laughing

# 613
Аз имам проблем с китката, та и аз не плета много. Преждата е купувана от фейсбук група. Смес суоеруош мерино и памук. Ще изпера след като оплета, ако стане на нищо...няма да го подаря.

# 614
Хепи, направи си една проба и я изпери, да не те е яд после?
Пили, покажи на Капоне премяната де Simple Smile А моята жилетка на 1 кука беше и пак стана на нищо.. та не бих купила ярн арт джинс пак. И аз не обичам изкуствени прежди, едно на ръка скърцането, ами толкова труд за изкуственяк? Такива и по магазините има, защо да се троша.. мое мнение де, който каквото го влече.

Общи условия

Активация на акаунт