АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 164
  • 706
  •   1
Отговори
# 270
И при нас съня се развали. Не сме излизали с малкия от 12 март. Каката я сложиха под карантина заради болна леличка в яслата. Миналата сесмица се разболя( пресполагам ковид). Мъжа ми пък от събота с температура и неможем да я свалим. Направиха му тест и излезе положителен, и наново 14 дни карантина.От вчера и аз не съм добре Cold Sweat. Надявам се да успея да опазя малкия да не се разболее и той .Мрън, мрън.
Оказва се че направлението за коремен ехограф немога да го ползвам. Проблем ли ще е ако го заведа на преглед когато навърши 7 месеца?

# 271
Ние не излизаме, защото има сняг, а тротоарите около вкъщи не са почистени. Днес обаче може и да излезем за малко.
Катеричка, пердетата са обикновени дебели пердета от Икеа.
https://www.ikea.bg/products/curtains/curtains-blinds/curtains/s … 2-br-k-t/40414022

Според мен буденето е свързано с регресия в 8ми месец, преминавато от 3 към 2 спанета, ученето да лазят, да се изправят и зъби. Всичко в едно. Grinning ММ ме успокоя с “период е, ще мине”.
И аз не давам вечеря. Само мляко. Вечерята май се въвежда около/след годинка? Освен ако не захранваш по ЗВБ май.

Май е така наистина. Сега точно преминава от 3 в две дрямки и всичко останало. 🙄

# 272
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Моя твърдо си има 4 дневни дрямки! Само че са по 25-35 минути максимум, така че общо са колкото две-три по-дълги дрямки 🤷

Навън вали силен сняг и никъде не мърдам с двете деца, не бих си го причинила за нищо на света,аз нямам такава смелост Bowtie

Дрехи почти не купувам, майка ми е в Англия и постоянно ми праща дрехи, затрупана съм - от Джордж и от Праймарк .

Момичета, да ви питам кога се въвеждаше рибата?

# 273
Мисля че след осмия 🤔

# 274
И при нас съня се развали. Не сме излизали с малкия от 12 март. Каката я сложиха под карантина заради болна леличка в яслата. Миналата сесмица се разболя( пресполагам ковид). Мъжа ми пък от събота с температура и неможем да я свалим. Направиха му тест и излезе положителен, и наново 14 дни карантина.От вчера и аз не съм добре Cold Sweat. Надявам се да успея да опазя малкия да не се разболее и той .Мрън, мрън.
Оказва се че направлението за коремен ехограф немога да го ползвам. Проблем ли ще е ако го заведа на преглед когато навърши 7 месеца?
Буба я гледаха на ехограф на 7 месеца, според педито изобщо не сме закъснели ( тя забрави да ми даде направление и трябваше да я подсещам).
Ние изкарахме Ковид, аз бях с 37-38 гр. температура 4 дни, но кърмя и пих само 3 парацетамола.
За сваляне на температурата пробвах кърпи с вода, помогна колкото парацетамола, но е безвредно ( може и с оцет). Пих сок от лимон с мед, много цитруси, киви и голям ефект имаше от чай с джинджифил с мед и лимон.
За кашлицата ползвах Стодал, не забелязах голям ефект. Жабурих се с вода със сол, доведе до изхрачване и немалко облекчение на кашлицата.
Разбира се, мъжът ви сигурно е на антибиотици, но не пречи да съчетаете с тях бабините методи.

# 275
Cecinka, съчувствам ти! Дано поне или да сте всички по едно време, а още по-добре повече никой да не боледува!
Бухта заспа и с батко ѝ излязохме да изчистим колите, той би снежни топки с един меч, кучето оцвети снега Wink Само дето бяхме без ръкавици и ни измръзнаха пръстите от снега. Сега си купихме козунак Simple Smile
Риба не мога да намеря на Гербер. С баткото имах спомен, че от тях взимах рибни, сега нещо не ги намирам по магазинити и сигурно ше поръчвам. А иначе ще я въведа може би след около месец.

# 276
  • Пловдив
И ние излизаме всеки ден, само да не вали силно и да няма много сняг натрупан. Последната седмица е много спокоен и се буди за мляко само веднъж около 3-4ч.
Купих килимчето, от "продавачката" на Лайка, доволна съм.
Днес става на 7м и му подарих интерактивна играчка, но той само я ближе за сега Grinning
Купих и гърнето, което препоръча Минт ( мисля, че тя го похвали във фейса). След сън чишка, един път ака....пак е нещо. Той не може да стои стабилно и се изхлузва напред и пилето излиза отвън ххахаа.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 20:52 от pepina83

# 277
Cecinka, съчувствам ти! Дано поне или да сте всички по едно време, а още по-добре повече никой да не боледува!
Бухта заспа и с батко ѝ излязохме да изчистим колите, той би снежни топки с един меч, кучето оцвети снега Wink Само дето бяхме без ръкавици и ни измръзнаха пръстите от снега. Сега си купихме козунак Simple Smile
Риба не мога да намеря на Гербер. С баткото имах спомен, че от тях взимах рибни, сега нещо не ги намирам по магазинити и сигурно ше поръчвам. А иначе ще я въведа може би след около месец.
Аз дадох вече риба. На Гербер взех от Кауфланд.
Иначе и на Плазмон съм давала риба. Хареса му.
И с мляко се оказа, че съм го захранила.
Дадох му една каша "лека нощ", която е от 4ти месец и чак после видях, че съдържа и мляко.
Пепи, страхотен малък мъж Heart Eyes

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 15:22 от Лайка

# 278
pepina83 , страхотен сладур, да е жив и здрав!

cecinka92, бързо оздравяване на цялото семейство. Ние в наше селò нямаме детски нефролог и ходихме при Д-р Станислав Стефанов (Д-р Лисичкова нямаше свободни часове). Не е проблем, че е в 7мия месец, а на направлението да ти сменят датата.

И с мляко се оказа, че съм го захранила.
Дадох му една каша "лека нощ", която е от 4ти месец и чак после видях, че съдържа и мляко.

И при мен така се получи захранването с мляко - дадох каша Сладък сън на Слънчо. А то с големи букви пише, че е мляко с ориз, ама кой да види. Grinning 

Вчера при нас времето беше меко, излязохме и се поразходихме малко, но днес има адски студен вятър. Като в момента пече слънце и вали сняг.
Пощуря това време, а искам вече да е топло, навсякъде зелено и да ухае приятно. Flowers Herb Flowers Tulip Animal Bee

# 279
И аз дадох риба, но само сьомга и треска - филе. Въвеждам рибата от началото на 7мия месец, по указания на педи, но както ви казах, задържам с яйцето. Може би има някаква зависимост тук, не знам.
Прегледът може да се осъществи и в 7ми месец, но направлението трябва да се презавери, за да не изтече 30-дневния срок.
Cecinka, бързо оздравяване!

# 280
Благодаря Blush, ще пробвам всичко. Прекрасни дечица имате , много ме кефят какви косички имат повечето. Ето го и моя плешивец с кака му, нищо че глава му е колкото нейната  Grinning

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 17:09 от cecinka92

# 281
Аз също въведох риба. На 7++ е. Предстои ни преглед при нефролог и очен. Изобщо не ми се мъкне по болници в момента- вирус и сняг.
Записах час за неделя за бебешко плуване и масаж. Води се “спа за бебета”. Сигурно ще пропусне масажа, като знам как не обича да я пипат. Grinning Поне ще е разнообразие.

# 282
Спато за бебета White Lagoon ли е?

# 283
# 284
Риба не съм давала. Чакам го да свикне с вкуса на месото и тогава ще му дам риба. Днес няма да давам пюрвта, че вчера изкара само 2-3 барабошки Joy. За тези които давате АМ и децата имат запек, казват че готовата АМ която е в бутилки действа разхлабващо. Днес дадох на обяд и ще видим дали е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт