Плюсове и минуси на кварталите в София - 11-та тема

• 66 271
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Прекарах 3 години в Изток. Кварталът е хубав, но зависи какво търсите.
Има хранителни магазини, но като цяло за повечето останали неща ще трябва да излезете от квартала. Аз предпочитам да имам малко повече избор на пешеходно разстояние.
Когато се размести плочка, веднага идват да я оправят.
Спокойно е и разбира се е близо до Борисовата.
Аз мисля че не беше кварталът за мен, защото обичам да се разхождам спокойно и дълго, а от едната страна е Цариградско, където не е подходящо да се ходи спокойно, а от другата страна е Драган Цанков и човек е затворен между огромни булеварди и коли. Паркът пък е доста обрасъл от този край и общо взето не ми бяха любимите места за разходка.
Има всякакъв транспорт, но повечето време трябваше да се качвам на метрото за да отида до центъра и да не ме ограничават всичките тези улици и 5 ресторанта/магазина на кръст.
Ресторантите са скъпички, но има и приятни.

Чувствам се много по-добре откакто не живея в Изток.
Скрит текст:
П.С.
Аз съм родена и израснала в София и въпреки всичко се намериха хора там да ми обясняват как те били каймака, пък аз едва ли не като не съм от там, да си ходя на село.

# 76
Joy Откъм Изток Борисовата градина е лесопарк, затова е "обрасла"... Масово се използва за разходки - деца, семейства, бебешки колички, колелета... Сутрин е пълно със спортуващи и тръгнали пеш на работа. Всъщност и паркът, и кварталът е чудесен за пешеходци като мен, а аз ходя доста.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 15:36 от EmmaT

# 77
Аз пък обожавам да се разхождам в обрасли паркове и Борисовата от тази част и Ловният парк са ми любими, особено поляната около ресторант Виктория....Къщичката на Баба Яга....

# 78

Аз съм родена и израснала в София и въпреки всичко се намериха хора там да ми обясняват как те били каймака, пък аз едва ли не като не съм от там, да си ходя на село.[/spoiler]

Винаги има такива, а там са "другари" от време оно все пак.

# 79
Да, там са соц величия предимно. Е, и гербаджийски вече де както се знае.

# 80
Зависи в каква среда е попаднала съфорумката. Има много музиканти, актьори, творци, журналисти, университетски преподаватели, лекари... там е трудно да им се обясни, че някой друг е отгоре им, нищо, че е роден в София Simple Smile

Относно политиката - погледнете резултатите в изборните секции.

# 81
Не ми е било приятно да се прибирам вечер пеша поради всичките тези ограничения, както и през зимата. Това че всеки път трябва да се съобразявам с тези "прегради" също ми беше досадно.
Другото е че след работа е цяло приключение да се напазарува нещо от супермаркетите, защото всички са се набутали там.
Това обаче са си някакви мои виждания. Кварталът е хубав и спокоен и повечето хора предполагам биха се чувствали добре там.

# 82
Не разбрах какви са ограниченията за прибиране пеша. И в пикови часове всички супермаркети са претъпкани, независимо от квартала.

# 83
И аз не разбрах за ограниченията. Ако е за булевардите - те имат подлези. Ако е за магазините - предполагам, че и в другите магазини в града след работно време има опашки.

# 84
За мен лично не е приятно да ходя покрай Цариградско с подлези или без и покрай мен да хвърчат коли.

Не казвам че няма опашки в другите квартали, но специално в Изток няма толкова много магазини и искаш не искаш винаги си набутан в тълпата и суматохата.
На мястото където живея сега имам Била х 2, Кауфланд, Лидл и два големи пазара наблизо, както и страшно много малки магазинчета. Влизам и излизам и въобще не ме интересува след работа ли е, петък ли е и тн.
Да си купиш само хляб и кисело мляко в Билата на Плиска е едно минимум 30 мин приключение.

# 85
Не е било необходимо да ходите покрай Цариградско, ако не искате. Може да се върви по вътрешните улици.
От над 15 години живея в Изток, не съм вървяла в локалното покрай Цариградско нито веднъж.
Има и втора Била в квартала - не че я препоръчвам, но я има. Има малко ЦБА, в което не съм влизала. Сещам се за поне по две от вид - месарници, млекарници, хлебарници и т.н. И Лидл - май вече във вски квартал го има. Виж, Кауфланд няма, но поне на мен не ми липсва.

# 86
Точно покрай Цариградско има локални и от двете страни, "вътрешните" тротоари са си доста спокойни (изключвам пред бившото кино Изток и отсреща пред самия х-л Плиска).
Но това е въпрос на лично усещане и ако на някой му е дискомфортно, това е положението, субективно е.

За магазините - за мен ДО 10 мин. пеша макс е съвсем нормално разстояние за наличието на магазини. Повече от това вече не би ми било комфортно да отида за нещо дребно, което често се случва - установяваш, че нещо ти липсва или решаваш точно тази вечер, че искаш да готвиш нещо, за което нямаш всички продукти.

# 87

На мястото където живея сега имам Била х 2, Кауфланд, Лидл и два големи пазара наблизо, както и страшно много малки магазинчета. Влизам и излизам и въобще не ме интересува след работа ли е, петък ли е и тн.
Да си купиш само хляб и кисело мляко в Билата на Плиска е едно минимум 30 мин приключение.
И кой е този квартал, който според Вас превъзхожда по удобство Изток?

# 88
Като човек с добро зрение и карал шофьорските си курсове там, познавам добре уличките и къде какво има. Кварталът е добре уреден, но изброените неща на мен просто не ми допадаха. Начин да се ходи, пресече и премине мисля че може да се намери винаги където и да е човек.
Е, беше хубаво да си казваме "добро утро" с Графа, докато води сина си на училище (или детска градина, не знам точно), а аз отивам на работа.
За всеки влак си има пътници, просто този влак не беше за мен.

Моят квартал ми допада за този период от живота ми. Няма особено значение кой е. Не е единствен и незаменим и след 5 години може да имам други приоритети, въпреки че живея в собствено жилище. Близо съм до центъра, но и достатъчно далече за да мога да го избягвам когато поискам. Имам си всичко което ми трябва, както и добър транспорт. Не се чувствам отделена от приятелите ми в Люлин или тези в Младост.
Както каза man_darin_ka, нещата са субективни.

# 89
Не съм живяла в Изток, но детските ми спомени са малки тухлени кооперации с градинки между тях. Малки улички, които сега сигурно са задръстени с паркирали коли.
Та ако можех да си купя жилище в тези малки тухлени кооперации, не бих се замислила.
Явно и Изток е като моя квартал - спокоен жилищен, без някакви особени забавления. Забавленията обикновено са свързани с повече тълпи и шум.  Мен това ме устройва за живеене.

Общи условия

Активация на акаунт