Плюсове и минуси на кварталите в София - 11-та тема

• 66 276
  • 775
  •   2
Отговори
# 60
Дианабад е под Г. М. Димитров, Студентски град - над.

# 61
Може ли да ми посочите границите на квартал Дианабад ?
Имам опасения за конкретен строеж обавен, че е в кв. Дианабад, че е по скоро в Студентски град.
Благодаря.

Бул Геме Димитров дели Дианабад и Студентски град,  аз живея в близост на 100 м от булеварда

# 62
Това че имат право само на 4ет не значи че не могат да вдигнат един покрив с още 4 ет мансарди Satisfied Или този пропуск го закърпиха вече? Thinking

# 63
Напоследък взе да ме привлича Бъкстон в частта към Красно село и изобщо този район и тези два квартала, не на булеварда точно разбира се, но по принцип какви са ви мненията? Има доста ниско строителство и предложения напоследък в Бъкстон специално, но не съм запонат, защото не беше от кварталите, които са ми били в листата, не знам защо така тази част я бях зачеркнал. Доста комуникативни ми се виждат и сега и с метрото. Цените изглеждат донри също, доста под това, което съм виждал дори и в Дружба.

# 64
Бъкстон е далеч по-естетичен и с по-добра атмосфера от Дружба, по-лесна е комуникацията с центъра, имаш и хубав пазар в Красно село. Тъпкано е с ново строителство натам.

# 65
Там има и къщи, те ще си заминават постепенно. Ни междувременно зимата може да мирише на печки.

# 66
V_90, Бъкстон се води хубав квартал, като е  доста пренаселено, задължително паркомясто, ако имате кола. Само отбелязвам, че много имоти ги рекламират като такива в Бъкстон, а дефакто са в Павлово.

# 67
Аз бях почти готов да купя в Дружба в последната сграда от комплекс "Нова Дружба" на Грийнлайф, която се строи сега, но накрая се отказах, просто не можах да видя себе си в този квартал, настройвах се покрай близки приятели, които купиха там, но не би. И случайно попаднах на разговори за Бъкстон, изобщо не ми е бил в листата, нямам книжка, няма и да изкарам поради здравословни причини, затова ми е изключително важно да е комуникативен квартала. Наистина ми допадна и без кой знае какви прични лесно си се представям там, това ниско строителство и къщурки, тихи улички, близостта на центъра в същото време, супер много ми допада. Ще изчакам да се стопли още малко и да се разлисти и ще се разходя хубаво из квартала да видя кое къде се намира, защото изглежда да има избор, само дето грам нямам представа кои са строителите там, имам наблюдения иначе над доста пректи, но не и в този квартал, там са доста малки сгради и ще трябва да се внимава повече предполагам. Определено съм си мислел, че около Красно село става доста скъпо, пък не се оказа точно така, сигурно заради това, че тези места са били къщи преди и сега има бум на нови сгради. Да речем Хиподрума е доста по-скъпо и няма почти избор. Благодаря за коментарите!

# 68
  • на земята
И аз го заглеждам отскоро Бъкстон,от около година търсим и там.
Имам близка позната,често ходим у тях,и да си призная подминавала съм го преди,но много ми допадна наистина.Ниско строителство и да има къщи,но никой не си ги дава за строителство ,и едва ли ще си ги дадат,и те не са някои схлупени,че да се събарят.Повечето са хубави големи къщи.Харесва ми ниското строителство там.

# 69
V_90, Бъкстон се води хубав квартал, като е  доста пренаселено, задължително паркомясто, ако имате кола. Само отбелязвам, че много имоти ги рекламират като такива в Бъкстон, а дефакто са в Павлово.
Това е защото вече ужким са обединени двата квартала. Но пък аз си знам, че Бъкстон е на север от ул. Вихрен от западната страна на бул. братя Бъкстон и от източната страна на бул Цар Борис III (двата булеварда са като две страни на триъгълник). На юг от ул. Вихрен е вече кв. Павлово, който стига до околовръстното.

# 70
Аз бях почти готов да купя в Дружба в последната сграда от комплекс "Нова Дружба" на Грийнлайф, която се строи сега, но накрая се отказах, просто не можах да видя себе си в този квартал, настройвах се покрай близки приятели, които купиха там, но не би.

Нищо лично, ама си плюй в пазвата и се кръсти, че си се отървал от голяма грешка!
Квартала си е квартал - и там живеят хора (от всякакви етноси), но този комплекс е уникално недоразумение.
Е, не съвсем уникално - подобна идиотия е компекса на Артекс по диагонал на "Нова Дружба".

# 71
Аз бях почти готов да купя в Дружба в последната сграда от комплекс "Нова Дружба" на Грийнлайф, която се строи сега, но накрая се отказах, просто не можах да видя себе си в този квартал, настройвах се покрай близки приятели, които купиха там, но не би.

Нищо лично, ама си плюй в пазвата и се кръсти, че си се отървал от голяма грешка!
Квартала си е квартал - и там живеят хора (от всякакви етноси), но този комплекс е уникално недоразумение.
Е, не съвсем уникално - подобна идиотия е компекса на Артекс по диагонал на "Нова Дружба".
И мен един брокер ме води там да си харесам нещо. Като мина метрото и разбрах, че не става за живеене. Дори до ЖП линия не е толкова гадно, защото влаовете минават от време на време. Метрото обаче е на 7-8 минути.

# 72
  • София
И аз да кажа за Бъкстон, като живяла там, а и едната ми прабаба живееше там. Много тих и приятен квартал беше до преди десетина години, сега не знам. Спокойно, ромамтично, живеехме точно до реката. Трамвай 5 е като метро почти, защото в голямата си част трасето му е оградено и колите не му пресичат линията и така много бързо се стига до центъра (Съдебната палата). Близо до пазар Красно село и пазар Борово. Районното ПУ също е наблизо, а специално от това РПУ имам много добри впечатления, полицаи бяха намерили портфейла на татко с пари, документи, кредитни карти и му го върнаха преди да разбере, че го е изгубил.
Дори и блоковете не дразнят, има градинки между тях с детски площадки.
Не бих казала, че е близо до центъра, но има транспорт.

# 73
Бъкстон е хубав квартал и цени под Дружба звучат доста странно. Недостатъци: трафикът е голям и трябва да се избягват жилища с локация до четирите големи улици. Паркирането е мираж, а метрото не е толкона близо всъщност. Най-близката точка е на една трамвайна спирка. Останалото е на километри.

# 74
Как е Изток, ако може от хора живели там?
Освен, че е спокойно, някакви минуси?

Общи условия

Активация на акаунт