Плюсове и минуси на кварталите в София - 11-та тема

• 66 343
  • 775
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Идеята е, че искат да вземат дългосрочна квартира и не искат да се съобразяват толкова със самата работа (тя се сменя все пак), заради нея гледат единствено 111 да им е на удобно място. Оттам нататък по-скоро ги интересува частта като удобства.

Аз съм пристрастна към Младост 2 не само, защото имам апартамент там, а и заради достатъчното магазини работещи до по-късно и повечето зеленина спрямо 3, който също познавам. 2 ми изглежда по-спокоен като цяло. Лично аз не бих им препоръчала 4, защото така и не ми харесва. Вярно, че около БП има Билла, Фантастико, Т Маркет, направиха и Лидл в края на квартала, но някак там винаги ми е било прекалено краен квартал и по-скоро за хора, на които не им се пътува до работа (говоря за хората на квартира).

За мен плюс на 1 би бил пазарът - такъв ми е липсвал и в 2, и в 3. Въпреки че от 3 стигах доста бързо пеша до него.

Поискаха ми съвет като "местна", защото в момента са на квартира в Манастирски и не познават толкова София.

# 721
Вярно, че около БП има Билла, Фантастико, Т Маркет, направиха и Лидл в края на квартала, но някак там винаги ми е било прекалено краен квартал и по-скоро за хора, на които не им се пътува до работа (говоря за хората на квартира).

Или предпочитат да имат бърз излаз на Околовръстното, за да не губят време в петък, като се изнасят от София, и в неделя, като се връщат в София.
Споделяла съм за моя позната, която избра Цариградски комплекс в Дружба точно поради тази причина. За покупка, не за квартира, но мотивите за избор на локация са същите.

# 722
  • София
Вярно, че около БП има Билла, Фантастико, Т Маркет, направиха и Лидл в края на квартала, но някак там винаги ми е било прекалено краен квартал и по-скоро за хора, на които не им се пътува до работа (говоря за хората на квартира).

Или предпочитат да имат бърз излаз на Околовръстното, за да не губят време в петък, като се изнасят от София, и в неделя, като се връщат в София.
Споделяла съм за моя позната, която избра Цариградски комплекс в Дружба точно поради тази причина. За покупка, не за квартира, но мотивите за избор на локация са същите.

Не се бях замисляла за това, доста релевантна причина.

# 723
И в допълнение - ползва метро до работа.

# 724
От спирката на метрото на Бизнес парка нямаше ли бусчета, които карат служителите до офис сградите над Околовръстното? Ако все още вървят въпреки короната, аз лично бих избрала нещо около МС Бизнес парк, за да не се влача със 111.
Има бусчета. Но според мен са само за имидж, че се грижат за служителите, на мен не са ми удобни. За 10мин. пеша чакаш бус, който минава на 20мин. Доста празни се движат.

# 725
Във всяка част на Младост има хубави и не толкова хубави места. Като цяло и на мен Младост 2 най-много ми харесва (живея тук), обаче има тихи и приятни места и в 3, и в 1, че и в 4. Просто в 1 е по-застроено, често е по-шумно и са малко по-нагъсто откъм хора и блокове. Повече зависи от квартирата, защото каква полза да си на хубаво място, ама да плащаш за някоя дупка?
В Младост 2 също има лошо презастроена част, новите блокове на места са доста наблъскани.

# 726
Ако ходи човек с метрото, после до новия БП ще върви пеша или ще чака друг автобус. Общо взето ще иде 30+ мин да се придвижи, язък че е близо до местоработата. Единствения плюс е с автомобил.

# 727
Някой има ли впечатления от квартал Яворов? Не мога да разбера с какво е толкова специален този квартал, че един разбит тристаен апартамент в сграда от 1953 г. с разлепени тапети, олюпена мазилка, старо соц обзавеждане и т.н., се предлага за колосалната сума от половин милион лева? И като се разрових в сайтовете за обяви видях, че не само този апартамент е на такава цена, Ами почти всички имоти в квартала държат цени от порядъка 500 - 700 хиляди лева. За мен това са безбожни цени, особено в един старовремски квартал населен главно с пенсионери.

Съжалявам, не съм от София и не знам може и да изпускам каква е причината в този квартал имотите да държат такива цени? В съседните Гео Милев, Слатина и Редута има двойно че и тройно по-евтини апартаменти.

# 728
Разлепените тапети, олюпената мазилка и старото соц обзавеждане нямат значение. Дали ще се изриват те или много по-нови и запазени е все тая. Важни са локацията и потенциалът. И пенсионерите нямат значение. Даже са плюс, защото ако наистина са само такива ще има много свободни места в училищата и детските градини. Но се съмнявам Wink
Кварталът е скъп, защото има добра локация и защото общественото мнение го оценява високо. Това се казва пазарна цена. И ако не виждаш разлика между него и другите най-добре си вземи много по-евтино жилище в Гео Милев, Слатина или Редута. Така ще си на далавера, а и ако много хора направят като теб апартаментите в Яворов ще се заседят и ще им падне цената. А ако не стане така, значи все има нещо привлекателно в този квартал. Аз лично не съм специалистка по този квартал и не  мога да ти кажа защо е скъп.

# 729
  • София
Ами Яворов е широк център, на 10 минути пеш от Орлов мост и Ректората. Стари сгради, но качествени и аристократични, с история... Simple Smile

# 730
  • София
Локация, атмосфера, уреденост, спокойствие... Точно толкова по-добри от Гео Милев, Слатина и Редута, колкото е по-висока цената.

# 731
  • София
Живеем зад пазара Ситняково в нова сграда с ТЕЦ и паркомясто. Гео Милев се води. Не разбирам и аз, защо като мина подлеза на Ситняково и вече съм в така желаният Яворов, жилищата са с 100 хил по - скъпи от нашето, а са в стари сгради без паркомясто. Пазар. Grinning  Две спирки са по-близо от нас до Центъра. Голяма разлика. Stuck Out Tongue Winking Eye Отделно тези блокове до Цариградско или Еминеску са ужасно кофти заради шум и прах. Колкото по - близо си до Орлов Мост въздухът става много мръсен, едно от най - замърсените места в София, но там пък е още по - скъпо. Хубав е квартала, често минаваме пеш по Иван Асен, така е, ама чак пък 2ни 3ни цени си е пресилено. И едва ли струва цената. Между другото мои роднини купиха ужасно скъп апартамент в Изток, пак така, тухла от 60те год. Оказа се сега, че е нужно укрепване на сградата понеже потъва. Егати късмета. Иначе и аз харесвам Изток до Борисовата Confused

# 732
   Има приятни , зелени междублокови пространства в Яворов, които на местата с ново строителство липсват. По тротоарите едва се разминават двама човека. Хората, които живеят там разчитат , че старовремските градинки и места за разходка за наблизо - 2-3 спирки.

# 733
Яворов е страхотно място, но традиционно с много малко предлагане. Спомнете си Таф Таф колко години търси апартамент и каква липса на предлагане беше тогава, а сега е още по-малка.

Щом цените там не ви устройват, просто търсете в по-евтини квартали.

# 734
В Яворов има атмосфера, която има само в още малко квартали в София. Атмосферата зависи освен от локация, красиви стари софийски къщи  и от хората, които живеят там. Това с пенсионерите не е вярно.
Предлагането е малко, а търсенето голямо. От там цените са високи.

Общи условия

Активация на акаунт