В момента чета ... 69

• 48 921
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Коубън ми е един от топ авторите, винаги е удоволствие да го чета. "Шест години" ми е любима, както и "Излъжеш ли ме веднъж". Поредицата за Майрън Болитар не съм чела, но ще я подхващам скоро.
Иначе чета "Нощният ловец" на Джеф Линдзи, което е първата за Декстър, ако помните сериала.

# 316
Пратчет много ми харесва.
Ще прочета, каквото успея да намеря Simple Smile

# 317
Чета "Неудобството на вечерта" от няколко дни, минах половината и се чудя дали да продължа да си я причинявам. 
Разхвърляна, гнусна на моменти (и то доста моменти), не мога да разбера как подобно писание е спечелило "International Booker prize 2020".
Ако някой я е чел и краят си заслужава, то моля да ме окуражи да продължа с четенето Simple Smile. До тогава остава една от малкото недочетени книги.

И аз се подлъгах по наградата. По-добре я остави.

Благодаря, окончателно я оставям Simple Smile.

# 318
Отдавна не се бях разписвала в темата. След две много силни книги като "Ана Каренина" и "Хиляда сияйни слънца" започнах "Априлската вещица". Трудно ми върви, особено след Хосейни, който ме разтърси с книгата. Определено ще прочета и другите му. Историята беше уникална. Една от книгите, които и след 1000 други оставя отпечатък.

# 319
Отдавна не се бях разписвала в темата. След две много силни книги като "Ана Каренина" и "Хиляда сияйни слънца" започнах "Априлската вещица". Трудно ми върви, особено след Хосейни, който ме разтърси с книгата. Определено ще прочета и другите му. Историята беше уникална. Една от книгите, които и след 1000 други оставя отпечатък.
А какво ще кажете за ''Анна Каренина'', хареса ли ви?

# 320
Довърших "Съпругата на чаения плантатор". Предимно харесах. Красивата и екзотична атмосфера, която се описва, както и взаимоотношения, които обаче ми бяха малко недоразвити. Като цяло една привлекателна история, на която не съм сигурна какво липсва, за да е "уау": дали достатъчна дълбочина, дали са в повече нишките и оттом - някои стоят недовършени, или просто в начина на разказване. Бих й дала 4 от 5 обаче, защото ме отнесе на дивно място с привилегирован живот, а напоследък ми е малко депресивно и всяко "отвличане" е добре дошло Simple Smile Сега се чудя Джоди Пико Големите малки неща или японската  Малък живот...

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 01:07 от alen mak

# 321
  • София
Ако ти е депресивно, както казваш, то "Малък живот" е последната книга, към която трябва да посегнеш...
Безнадежността ѝ и насладата, с която писателката описва, описва и описва ... и описва.... страданията на героите си , ще те довърши.
И там няма нищо японско. Ханя е от Хавайски произход, не-знам-си кое поколение американка.
А, или май имаше един азиатец в романа..ей така , за цвят..
Не знам, за мен този роман ми е Мега-Малинката на всички книги, прочетени до момента! Бррр....

# 322
  • София
Прочетох "Нормални хора" на Сали Руни и за съжаление не ми хареса особено. Може би съм далеч вече възрастово от младежките вълнения. Като цяло не успях да си представя ясно героите и характерите им. Поредица от безсмислени случки, които не доведоха до никъде.
Довърших също "Пернишки разкази" на Здравка Евтимова. Да кажем, че ми харесаха около 70 % от разказите. Имаше няколко с фантастичен елемент, които не ми допаднаха.
Съвсем тънка книжка- "Прекалено шумна самота" на Б. Храбал- а не мога да дам смислено ревю. Много интригуващ безкраен монолог на един особняк.
Продължавам с Мураками и "За бягането".

# 323
Прочетох "Останалото е мълчание" на Алекс Майкълидис. Страхотен психотрилър! Но тежък. Продължих с "Чужденецът" на Албер Камю. След което прочетох "Метаморфозата" на Франц Кафка. Усетих, че имам нужда да си почина с нещо по-леко и последно завърших "Идеалната половинка" на Сюзън Елизабет Филипс. По принцип не харесвам чиклит и разни подобни леки романи, но тази писателка е невероятна и харесвам хуморът и. От нея съм прочела "Капризите на сърцето", "Знойни сънища", "Бебето е мое", "Избрах теб". Сега започвам "Чаровник по рождение" и то само, защото ме впечатли хумора с костюма на бобъра. След което вече смятам да премина на "Глина" от Виктория Бешлийска и „Кишот“ от Салман Рушди.

# 324
Започнах "Моята орис" на Паринуш Сании.

# 325
Започнах "Моята орис" на Паринуш Сании.

Много ми хареса на мен тази книга. Макар че в анотацията се говори за момиче, омъжено насила за мъж, който вижда за първи път на сватбата си, в никакъв случай не е някаква сълзлива история. Напротив. Разказва за ключови събития от историята на Иран и обхваща доста голям период от време.

# 326
  • София
Паринуш Сании на мен ми е любимка. Разкошно пише тази жена!
"Моята орис" ми хареса много, но "Бащата на другия" още повече Heart

# 327
А какво ще кажете за ''Анна Каренина'', хареса ли ви?
"Ана Каренина" се  чете с лекота,макар че мислех точно обратното преди да я почна. Даже ще прочета и "Война и мир". "Ана Каренина съм гледала на филм,но естествено че обемната книга е за предпочитане,защото във филма не е поместено всичко. Даже в началото се замислих: "Хм, уж книгата е за Ана, а всъщност мен лично историята на Кити и Левин ме трогна повече". Препоръчвам я с две ръце. И понеже май по-горе имаше и въпрос за "Любов" на Елиф Шафак - ДА, чела съм я преди около пет години, даже снимах с телефона някои мъдри неща и си ги пазя. И книгата я имам на хартия и след някоя и  друга година пак бих я прочела.

# 328
Прочела съм почти всички книги на Елиф Шафак. Най-силна и завладяваща за мен си остава точно "Любов".

Завърших "Съседът". Остави у мен няколко въпросителни.

Започнах "Скрита камера'' на Джули Гаруд. Леко и непретенциозно трилърче.

# 329
За първа среща със Здравка Евтимова кое препоръчвате?

Общи условия

Активация на акаунт