Модни консултации - 53

• 46 613
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви!

# 136
  • Където си поискам:)
Здравейте дами,

тази година племенницата ми е абитуриентка. Надали ще има бал, но на нея и се иска да е с рокля. В ежедневието си ходи само с дънки и кецове и за съжаление е доста едра, висока около 170 см, но и пълничка, предполагам ок. 90 кг. и това я притеснява. Иска ми се да я насоча да огледа някъде в нета за някоя спортно-елегантна рокля, която би мога и да носи примерно с бели кецове. Кецовете също може да са нарисувани и да внесем и свежест чрез тях. Бихте ли ме насочили към нещо, където мога да погледна за идеи, модели, които примерно може да ушием?
Много благодаря!

# 137
Вместо благодаря, просто кликнете на бутона полезно под поста.

# 138
  • в Кошера
За мен универсалната лятна обувка е в коняк - стои прекрасно с всички цветове. Разчупва тъмни цветове, кореспондира си със светлите и е чудесно допълнение към ярките, шарените, с принтовете.

Скрит текст:

# 139
А в случаи, когато дами с cool skin tone не могат да носат кафява и оранжева гама? Беж в студен нюанс ли?

# 140
  • София
Аз между цветни и черни сандали  избирам бели кецове Grinning
Сандали последните години нося само на високи токове с рокли, които не стават за кецове/ сникърси. Сандалите в градски условия ( софийски ) са ми неудобни и за ходене, и за шофиране.
Конячени ботуши харесвам, сандали никак.

# 141
Мъжа ми хич не обича боси крака. Като го моля да коментира нови сандали казва като си купиш нормална обувка тогава питай хахаххаха
Че това е просто чехъл... нищо стилно нямало в него.

# 142
  • София
Аз пък много харесвам ниски сандали в nude, коняк а и цветни, но не мога да нося.
Структурата ми е такава че краката ми са дълги в областта на бедрото и къси в областта на прасеца и такъв тип сандали ми правят крака изключително къс, набит и за съжаление ми стоят ужасноо 😭
Затова нося или сандали на платформи/ток или кецове с лека платформа лятото. Ужасно е защото като знаеш че ти предстои ходене равните сандали са доста по удобни

# 143
  • Варна
За мен лятото е време за дълга почивка и най-често съм обута с кецове - тук избирам между вечните бели, сини, тюркоаз, розови, пъстри, ванилия. За паркове, дълги разходки и безцелно обикаляне не съм намерила по-удобен вариант.
Сандалите, които нося при редки нощни излизания, са предимно с плетена платформа, тип високи еспадрили със завързване около глезените. Те и излизанията ни са неформални, най-често нещо градинско или плажно, така че идеално ми се вписват в идеята.

# 144
Здравейте дами,

тази година племенницата ми е абитуриентка. Надали ще има бал, но на нея и се иска да е с рокля. В ежедневието си ходи само с дънки и кецове и за съжаление е доста едра
Ох, това с абитуриентите е сложно в сегашните условия... Ние бяхме в сходна драма с моя племенник миналата пролет. В крайна сметка той си подбора панталон, сако и няколко ризи, които не са строго официални и които прави доста успешни комбинации с останалите дрехи от гардероба си за различни поводи в последствие. Бал така и нямаше...
За вашето момиче, зависи какъв тип е фигурата и какво си представя тя самата. Това, че е едра не пречи да има дълги крака с фин глезен или подчертана талия.
Нахвърлям само примерни силуети... пиша от телефона и половината снимки не мога да кача Confused

Тези с презумпцията, че няма бал. Първата е Max Mara, втората от колекцията на Денина Мартин.
Подходящи за пищна фигура са и рокли с дълбоко деколте, колан под бюста и дълги до долу.
ESPRIT имат подобен модел в актуалните са сезона цветове. В About you ги мернах. Шифонените им рокли са качествени и добре скроени като цяло.
Може да погледнете и раздели Звезден стил и Официални рокли на Юнона. Имат няколко прилични.
Има доста варианти, но трябва да пробва една-две, за да се ориентира кой тип и пасва най-добре.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 20:06 от Light Beam

# 145
  • Mediterraneo
Според мен показаните рокли за мерките на момичето не са подходящи, дори и да има слаби крака. Бъчонка ще изглежда, по себе си съдя( аз съм по- висока и по- малко кг, де, но общо- взето в този порядък).

# 146
  • Street of Dreams
На мен зелената много ми хареса и ми се струва подходяща.

Много харесвам това зелено и преди имах класически обувки в такъв цвят - страхотен акцент към светли дънки. Не ги намирам отдавна обаче и от време на време гледам дали няма из магазините - бих носила пак. Бяха с 5-6 см ток.

# 147
Без значение килограмите, аз бих препоръчала нещо елегантно за повода. Сравнително вталена рокля, подходяща за силуета на момичето или костюм в 2 части според вкуса, съчетани с пола, панталон. Поне ръб да има панталона и ревер горната част. Simple Smile
И аз съм в търсене на тоалети и честно казано съм леко объркана. Има много възможности, но са малко такива, които ми харесват. Модата на овърсайза си казва думата тази година е леко ме дразни в официалните дрехи. Все пак искам силуетът да е елегантен, а не торбест.

# 148
Може би подобен силует?

# 149
Тарталета, възможно е и да не е подходяща. Зависи от раменете и бюста.
Друг вариант е нещо такова като модел.
https://www.junona.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82 … 8F-Sensation-637/
... примерна кройка показвам само.
Истината е, че без малко по-точен ориентир си гадаем.
G&B, рокля с показания силует стои красиво на тънка фигурка според мен. Ако има проблем с талията - ще го натърти заради срязването и разширяването в тази част. Ако прасците са по-широки, пак ще подчертае заради дължината. Бюстът също ще прелее лесно. Тънката през рамка и тя не ласкае малко по-пухкава ръка.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 21:52 от Light Beam

Общи условия

Активация на акаунт