Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 36

• 54 329
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
https://www.lookfantastic.com/urban-decay-stay-naked-foundation- … des/12202831.html
ако някой е хвърлил око на stay naked, в момента е на супер цена тук, около 36лв
Не се отваря нищо.

# 286
  • Пловдив
Взех по невнимание фдт, който е за мазна кожа , а моята е суха,  и стои на лицето ми с доста пудрен ефект,  направо като все едно не разненсен добре. Има ли начин да подобря положението или да го хвърлям/подаря

# 287
Кой е ФДТнът? Може да го смесиш с капка-две олио, да го пробваш върху по-силна хидратация от обикновено или да го смесиш със слънцезащита, течен озарител или друг ФДТ.

# 288
С няколко капки масло ?

# 289
Здравейте, красавици!
Бях в отпуска за да си почина, но сега ще се наложи да си взема отпуск да прочета темите, които следвам Blush С кеф си ви чета, но ще трябва да си записвам и препоръките ви в телефона например.
Ния, спомням си че харесваш и препоръчваш ФДТ на Too faced Born this way. Та и аз си взех, но не ме питай сега кой номер. С маска в магазина и след лек тен на лицето, бюти консултантката уцели цвета. Като цяло аз не мога да определя кой цветотип съм и май ще кача снимка за да ме определите. Та фдт го пробвах един два пъти, но нанесен с четка и забелязах, че се виждаха и дирите на четката по лицето ми. След час два /тогава имах възможност да се погледна/ лицето ми изглеждаше доста добре, нежно, но като че ли фон дьо тена се бе стопил, изчезнал и се виждаха и пори и назобиалните. Или съм нанесла малко количество, или какво? От долу си бях сложила хидратиращ лосион на Хада Лабо и овлажняващ крем, но май трябва да пробвам и други основи.
Ех, Агент, нищо не направих на летището, защото нямаше време за такива гевезалъци, а към края на престоя картата наближаваше да светне в ярко и кърваво червено.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 16:25 от Pink Dress

# 290
Привет Pink Dress, обаче си спомняш грешно- не го харесвам, при мен не прави нищо особено. Не е лош при нанасяне, но за мен не е особено дълготраен, блърващ пори и бръчки или кой знае колко неземно красив... аз ли те подведох за него?!

# 291
Като един лаик в тази област, и понеже съм определила, че твоята кожа е най - близка като моята суха, макар моята към нормална върви, но пък си имам бръчки и тъй съм запомнила. Често съм си правила копи -пейст на word за да не досаждам в темата. Довечера ще погледна и ще пиша. Но ти въобще не си ме подвела, прекраснице Blush Карах го по спомен като бях в Сефората, а и си казах какво искам фон дьо тен за кожа с бръчки, които да не се подчертават и това ми предложиха.

A few hours later......

Малее, Ния, красавице, моля да ме извиниш, че те замесих в това! Innocent Де съм спала, какво съм прочела и запомнила Stuck Out Tongue Closed Eyes Наистина моля за извинения!
Любимци през зимата са ти стикът на MUFE, Армани Neo Nude (не е мега траен обаче), UD Naked (само върху яка хидратация), Dr Jart BB. Летните не съм записала.
Но защо ми се струва, че е обсъждан този Born this way или бъркам с Dior Backstage Forever, че са подходящи за по сухи кожи с грижа към овлажняване и напомпване на бръчици?!?
Както и да е Ф-то ме обърка - Туу фейсд, форевър и фенти, хахах пък то било Mufe-то! И интернет като нямах в него момент и я свърших еднааа...
Иначе съм се сдобила с цвят бадем и смятам да го изразходя.
И да питам по често просветените!

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 22:58 от Pink Dress

# 292
Хоп, хоп, да вдигнем малко темата.
Дами, ще си търся пак коректор за под очите.
Пробвала съм по спомен следните:
EL DW - много ми е лепкав, сух и се набива в невидими за мен линии
Maybelline Age rewind - ок съм с покритието, но някак ми се разтича и в течение на деня изглеждам ммого зле
Rimmel wake me up - озарява много приятно, но няма достатъчно покритие за мен
Catrice camouflage - много сух и тежък - и течният, и в бурканчето
Nyx born to glow - пак ми изсушава и няма средно положение с него - или не покрива нищо, или като сложа повече изглеждам нелепо

Сега, вероятно е и аз да не съм правила нещо много добре, но все пак бих се радвала на съвети за нещо ново. Вероятно съм изтървала доста неща, които съм пробвала, но набързо това се сещам🤗

# 293
Lollaa,
Използвала съм всички изброени от теб,съгласна съм с мнението ти.За уточнение,кожата ми е много суха.
В момента използвам MAC Pro Longwear Concealer и съм много доволна, но е важно кожата да е много добре хидратирана преди нанасяне. Също така е нужно много,ама много малко количество, иначе може да изглежда тежко.
Трик,който използвам за да нямам врязване във финните линии е след като нанеса коректора, изчаквам малко преди да го запечатам, през това време виждам къде се е врязал леко и минавам много нежно мястото със заострена клечка за грим/уши. След това запечатвам леко с пудра.
След много години пробване на всякакви продукти и техники, открих,че това работи най-добре за мен.Кожата под очите ми изглежда като мината с филтър след това.Ако пропусна, всеки продукт ми се врязва ужасно в линиите,заради сухата кожа.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 19:11 от elia1

# 294
Последното, което купувах за под очи (пояснявам, че аз ползвам консилър под очи изключително рядко и в изключително малки количества) е този, взех го нарочно не само по-светъл, но и оттенък, който е прасковено-розов, за да коригира и поозари.

Flawless Fusion Ultra-Longwear Concealer
Long Lasting Concealer. A medium to full coverage, lightweight concealer that perfects, hydrates and blurs, with 12 hours of crease-resistant wear.

Ето такива схеми много уважавам:

# 295
Агент, като покривност и консистенция как би го определила?

# 296
Съвпада за мен с това, което е дал производителя: "A medium to full coverage, lightweight concealer that perfects, hydrates and blurs" - покритие средно или малко повече от средно, но в никакъв случай не е пълно покритие! Като консистенция е доволно лек, не е сух, колко хидратира е понятие относително, но не изсушава. Ако съм се омазала богато с крем за очи понякога не попива лесно. Не е лош продукта за мен, но пак казвам аз не съм спец и разбирач, когато става въпрос за подобни продукти. А да... сетвам го с пудра.
Ето едно видео от девойка, която не е фен по принцип на марката -тя слага 3-4-5 пъти повече продукт от мен:

Още едно, че ми стана интересно:

PS Имам един Диор, пак купуван с идея за под очи, но не успях да се преборя с него и го ползвам по-скоро като бърз ФДТ, под очите ми крийзва, той е по-тежък, по-плътен продукт и го водят със пълно покритие...
Този:

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 18:29 от Agent Provocateur

# 297
Благодаря ви!
Този Диор и аз го пробвах преди време, състари ме с около 20 години под очите в рамките на 15 минути🤣
Минах набързо през Лили, че телешка душа не трае. Докато си търся по-висок клас, взех един Фит ми на Мейбълин, за него имаше добри отзиви също.
Елиа, точно за този на Мак бях тръгнала преди време, консултантката ме ядоса, защото ми предложи 4 различни цвята, които нямаха общо с кожата ми, последвано с думите “Ами то това ни е останало”. Доста се ядосах, защото все пак искам да си взема точен цвят, а на розовата ми кожа много личи несъответствие. Та, отидох в Никс и си взех Борн ту глоу, не е моето.
Ще пробвам препоръките ви.
В Сефора преди време една консултантка беше с топ грим под очите и ми сподели, че е Шарлът, но не каза кой точно. Ще го издирвам и него 😁

# 298
Lola, събрахме се теленца! Как ги нанасяш гореизброените? Искаш ли техники за идея? Имаш ли бръчици? Под очетата вече почти не ползвам кънсийлър, а по-озаряващ ФДТ (евтинджос, CYO life proof ми е любим, нищо че не мога да го намеря от известно време...).
Агент, този на ЛМ ХИЧ не е зле! Подкрепям мнението ти, той и един на Смашбокс съм подновявала по 2 пъти. Това лято ще карам с born this way на TF.
Pink Dress, мила, много ме разсмя със списъка. Много си мила! За лятото непобедена остава пудрата на MUFE за мен, дълготрайни разни и зимните, но с пудрата на ByTerry отгоре. На TF born this way харесвам доста кънсийлъра. За бръчки и напомпване Dior forever не е оптимален, за пори обаче е чуден.
Ти как го нанасяш? Пробва ли с лека, хидратираща/озаряваща пудра отгоре? Знам, бръчки, сухо и пудра не е супер, но има пудри и пудри. Пиши на лични, мога да ти отсипя и пратя 🤗

# 299
Nia, преди съм правила триъгълник, последно време редувам двете:

След това минавам с влажен бюти блендър, защото с четка не ми се получава никак.
Някой път слагам пудра, някой път не, но в повечето случаи тя прецаква при мен нещата. Не мисля, че имам бръчици. Може би вече финни линии имам, но не е нищо сериозно, според мен:

Общи условия

Активация на акаунт