Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 736
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
При нас също мерките са ок, но например знам за други региони, че не е така. Сицилия скоро ще е в жълта зона, те там и нямат много желание да се ваксинират. Иначе да, малко се поотпуснаха нещата, но масово хората са ваксинирани. Тук в Ломбардия са към 80%  и хората се отпуснаха, но ги разбирам, доста бяхме ограничени доскоро.

# 481
  • MI
В Кампания даже навън са задължителни маските ако не може да се спазва дистанция и даже ми беше странно че наистина се спазваше масово з бях отвикнала да виждам и по улиците лятото. И с кола бяхме, поне пет пъти спирахме по пътя заради малката и навсякъде си спазваха хората. Проблемът е по курортите, неслучайно точно Сицилия и Сардиния са първите, които готвят за жълта зона ... Лошото е, че тези ще се върнат по домовете после и дано повечето ваксинирани удържат положението.

# 482
  • Истински се вижда само със сърцето.
Здравейте, все ще се разписвам и не остава време Simple Smile обаче сега седя за 15 мин след втората доза на ваксината -идеално време за писане Simple Smile
Радвам ви се на всички за хубавите ваканции, Бюти на теб честито за сватбата, а за работата не се притеснявай ще дойде и твоето място.
Аз съм седмица и половина в къщи в отпуск, ходим на разходка с детето, подготвяме се за училище и така.
Сноуче и аз съм така с училищата, не мога да се примиря да е в което и да е, сегашното е извън кечмънт района ни, писах мотивационно писмо защо искам да я приемат там, а не в това по район и съм доволна.

Бибит, надявам се да сте по-добре вече и всичко да е зад гърба ви.
Искаме се вече да приключва този ковид, ама не му се вижда края май.

# 483
  • Rennes, France
Привет и от мен!

Още сме на морето, гоним слънцето колкото можем, но си е студенко времето...има вятър.
Бибит, много неприятно, но дано мине леко. Нали така казват, че ваксинираните - по-леко карат вируса.
Аз все повече се замислям дали Луи не прекара вируса - имаше и Т един ден, и повръщане, гърло, сополи, кашлица, отпадналост - като нормален вирус от горещината ми се струва, но пък и за ковид се замислям. Мисля за му пусна антитела, да видим....
Якамоз, браво за кучето. Това лято много често си говорихме с децата за нашето куче, много ни липсва. Тя обичаше морете много, и къпини - сега нали им е сезона и като ядем си мислим и за нея.
Сноуче, хайде скоро на Европейска почва ще те заварим. За у-щето, прави това което можеш, пък ще стане каквото стане Simple Smile Ние сме минавали през Торино, не останах с огромни впечатления, но и не видяхме кой знае колко. Дано ви допадне, а и ще сте близо до семействата ми.
Ася, успешно начало на учебната година за Т. Друго си е като е топло....студено и аз не обичам.
Плами, хубаво звучи вашата ваканция. Важното е да сте заредили положително батериите.  
Илейн, хубава почивка, да си починеш поне малко.

При нас нищо интересно. Прибираме се утре, да влезем в ритъм, работа и т.н. Децата почват четвъртък.
Идва РД на нашата госпожица, приготвям се и за това...сега се чудя за партито, дали децата няма да са много...10!! но пък на 2пъти не ми се дели. Дано поне да е хубаво времето и да сме на двора.
До скоро дами!

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 16:18 от cutty

# 484
  • USA
Привет и от мен,
изкарахме вече 5 седмици на училище.Караме я като миналата година. Здрави сме макар,че още първата седмица големия донесе някакви сополи,дето всички ги закачихме и доста дълго се чистихме от секрети(поне аз и големия) другите двама бяха за 2 дни само,баща им изобщо не разбра. Аз се преместих на нова длъжност с повече работни часове.Навлязох в работата вече.Поопознах си децата и те мен. Почнах паралелно и 2 класа ,че искам да си взема един щатски лиценз за преподаване и време не ми стига.Забравих,че бяхме в БГ.Толкова отдавна ми се струва ,че беше. Децата се справят чудесно в училище за сега.Пак да кажа,колко много им харевсам учителите тази година на всички и колко сме доволни и спокойни за сега.Всичко върви нормално. С маски сме ,но стартирахме без за първите 3 седмици.После рязко зачестиха карантините и пак ги въведоха.В по-големите училища където децата са ваксинирани,не ги слагат под карантина ако са били в близък контакт със заразен ако не показват симптоми.Това си е голям плюс,защото децата не губят часове и материал. В класа на малката имаше болно дете и половината и клас бяха под карантина цяла седмица. За деца на нейната възраст не е чак толкова фатално,но в по-големите класове си е сериозен пропуск.
Бибит,оздрвявайте и дано минете леко!
Бюти,честито! Бъдете щасливи и се подкрепяйте взаимно! Не я мисли работата.Ще кацне и твоето пиленце.
Якамоз,радвам се,че кучето ви е оздравяло! Записа ли дъщеря ти на училище? кога започват?
Сноуче,много вълнуващи моменти ви очакват! Аз също бих проверила всички училища.ХУбаво е човек като има избор да е сигурен,че е взел най-доброто решение за момента.  Ние къщата си я избрахме според училището Simple Smile
Къти,чудесно е ,че сте на морето още.На нас ни предстои дълъг уикенд и милим да отскочим до нашето" море"
10 деца не са малко за рд,но ако сте на вън не е чак такава драма.Дано ви е хубаво времето! И на моите момчета им предстоят рд и започвам да ги разпитвам за желания по-навреме,но и не искам и много да планирам,че както се вижда ситуацията на всякъде ескалира.
Илейн,радвам се,че се разписа и честита ти ваксина! Щастлива ли е дъщеря ти в училището?
Плами,радвам се,че сте прекарали добре в БГ! Споделям чувствата ти за БГ само дето не съм убедена на 100 ,че им даваме подобро.
Имам доста приятели които бяха с чудесни професии и доста високи доходи и се завърнаха в БГ в последните няколко години.
Ася ,дано имате още малко топлина! Моя приятелка се оплакваше,че 3 седмици е било направо студено в Германия с т около 10-15 градуса...Тук пък беше кошмарна жега и влага над 80% в много случаи и над 90 което е невъзможно да дишаш на вън.
Сега се очертава леко разхлаждане този уикенд и силно се надявам да се разведрим на "морето",че сме влязли в ежедневието ,а мо трябва малко да сменя обстановката.
Изписах роман,но не знам пак кога ще имам време да пиша.Бъдете здрави всички!

# 485
Flowers HibiscusЗдравейте на всички!
Да се присъединя и аз към завърналите се от България. Почивката беше много релаксираща, имах чувството, че там вирус няма и честно казано ми хареса. Спазвахме правила, но реално всички се чувствахме много спокойни. Тук като че ли животът е спрял в началото на п@ндемията. Мерките са стриктни и при малко, и при много болни. Натоварващо е.

Кюти, успех с организацията на рождения ден. Дано и времето е подходящо за парти в градината.

Бюти, поздравления за сватбата.

Калалили, браво за новата работа и се радвам, че си доволна от учителите на децата.
И на мен ми липсва България и по-скоро безгрижните дни, които имахме там. Започвам да се замислям и аз за нещата, които пропускаме докато сме тук... следотпускарска унилост е май Simple Smile
На мен ми е най-тъжно заради родителите ми. Искам да съм близо до тях.

Бибит, как сте?

Якамоз, добра новина за кученцето. Нека ви радва още дълго време.

Илейн, Нели, Плами, Ася Simple SmileFlowers Hibiscus

Забавно ми е как всички се радвате на топлото време в България, а ние се радваме на прохладата там- всичко е въпрос на гледна точка.

Училището започва утре, на 50%.
Интересно ми е какво мислите за ваксините за деца. Карду, аз съм на същото мнение и не ги одобрявам за тях.

# 486
Започна училище. Пак са с маски в час, но  -  в междучасията на двора са без маски, отново им разрешават да си носят нещо за закуска. Преди даже не можеха да пият вода в стаята, а излизаха в коридора  - сега пак е нормално. Не се говори за ваксинация в училище. И слава Богу.

# 487
Здравейте на всички! Много се радвам на постовете ви за добре прекарано лято.
Изчаквах да се включа спокойно след отпуската, но май спокойствие няма да дойде скоро.

При нас пътуванията минаха по план, опитвах се да съм колкото може по-малко в интернет. Първо бяхме със семейството на мъжа ми, после бяхме в България, където беше много хубаво, децата не искаха да си тръгват. Но тук няколко дена след завръщането децата повръщаха и бяха с температура, оправиха се тъкмо за училището, което почваше в четвъртък. (Тестът за ковид на сина беше отрицателен.) Той беше на училище в четвъртък и оттогава си е вкъщи, защото е имало дете с ковид в класа. Той даже е седял до детето на обяд, когато са без маски Sad.

А от днес и мъжът ми е с висока температура. Не знам какви други вируси върлуват в началото на септември освен  този с ковида. По принцип краят на август, началото на септември са ни най-спокойните моменти откъм разболяване.

При нас са затворени заради ковид два класа от началното училище и един от детската градина. Според мен случаите не са независими и е имало някакво празненство уикенда преди началото на учебната година, но разбира се не съм сигурна.

За ваксините за малки деца засега не стои въпросът във Франция, за по-големите - не знам, не съм виждала изследвания примерно колко често имат дълъг ковид. Но съм против децата да се ваксинират, за да предпазват възрастните, които не искат да се ваксинират.

Надявам се скоро да се включа по-оптимистично, засега ви пожелавам да сте здрави Simple Smile

# 488
  • Немция
Авил, ако е ковид, несъмнено ще го усети поне още един член от семейството ви.
Дано не се е заразил до момчето с ковид. Обикновено вирусът се проявява до 5 дни.
Тествайте се с мъжа си. Аз бях взела домашни тестове и с тях най-напред се проверихме, бяха положителни.

Ние сме под знака на карантината вече втора седмица. Измъчихме се, за децата другата седмица започва трета седмица вкъщи, във вторник ще ни правят втория пср тест, който се надявам да е отрицателен.
Мъжът ми прави втория пср тест вчера и днес му излязоха гранични резултати, тоест е почти негативен, но се води още положителен. Flushed И следователно се е пощурил, в понеделник ще обсъди със здравната служба какъв се води, инфекциозен или не.
Стойностите му при алфа варианта са се считали за негативни, при делтата са ги променили и го считат за положителен, макар и слабо инфекциозен.
Иначе изкарахме короната леко, а децата още по-леко.
Единствено аз обаче имам липса на обоняние и вкус повече от седмица. Чакам ги да се завърнат, че да хапвам с апетит. Днес обонянието ми играе номера и цяла вечер ми мирише на изгоряло, което е типично проявление при нарушено обоняние от ковид.

Относно ваксините за деца - зависи от възрастта им. Тъкмо се чудех дали да ваксинирам големия 12-годишен Бибитко, тъй като няма признаци на пубертет и още е истински дечко, той пък взе, че изкара ковид.
Ако беше здраво навлязъл в пубертета, нямаше да се чудя толкова. Вероятността да се изкара ковид с усложнения като подрастващ младеж нараства.
След време може би бих ги ваксинирала, в момента чуденето отпада, ще го мисля пак след време.

Дано има и детски дози от ваксината някой ден.

Калалили, звучиш доста заета, но доволна.

Къти, мина ли рождения ден?

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 01:21 от Бибит

# 489
Тук също за момента не стои въпроса, аз не мога да кажа дали съм за или против, зависи от ситуацията, тоест ако децата започнат да карат по - тежко вируса. Не бих ги ваксинирала с леко сърце в момента.

Бибит, при вас делта вариант ли се потвърди? Децата какви симптоми имаха?

Ние сме пак на почивка малко на планина. Децата ще изпуснат седмица градина, но много важно (всъщност само голямата, защото малкия почва на 14). Ще ми се лятото да не свършва.

# 490
Бибит, мъжът ми още снощи се тества с домашен тест и тестът беше отрицателен. На мен ми няма нищо засега и не съм се тествала. Ние и двамата сме ваксинирани. Днес цял ден поддържа температура, утре ще видим какво ще покаже по-сериозният тест.
При нас карантината е десет дена и поне два дена без симптоми (температура) при безпроблемните случаи и мисля, че няма нужда от тест накрая. Имаше нещо, че пср тестът не различава активни от неактивни вируси, а някои хора по-бавно изчистват неактивните вируси след преболедуване. Много дълга е вашата карантина, можете ли да си позволите кратки разходки навън с децата?

Якамоз, приятно изкарване на планината. Още една седмица ваканция за децата е чудесно.

Калалили, дано сте си изкарали добре на вашето море!

Къти, синът е канен на рожден ден следващата събота и също са канени 10 деца (но да видим дали ще може да отиде...)

# 491
Авил, домашните тестове са си само за ваша информация, нали? В Лондон приятелка казва, че ги пускат в определени кутии и резултатите им ги признават.  Но само определени марки. Вие какви ползвате?

# 492
  • Немция
Авил, щом тестовете са отрицателни, значи е нещо друго.
Да оздравявате, каквото и да е!
И ние сме ваксинирани, но ето, че се заразихме. Караме короната леко обаче.

Аз с децата по-късно се тествахме(здравната служба беше претоварена и чакахме 3 дни за пср тест) и по-късно ни свършва карантината, която по принцип е 14 дни. Само че ние сме в карантина няколко дни по-рано заради бързия пср тест на мъжа ми. На него му трябваше спешно за работата и направи по изключение такъв на друго място.

Като позитивни със симптоми, имаме право само на определено място да се тестваме. Обаждат ти се къде и кога да се тестваш.

Пср тестът отчита степента на инфекциозност. Днес се обадиха на мъжа ми от немското РЗИ, че теоретично е положителен, но на практика не е инфекциозен, стойностите са му гранични. Така че ще може да работи, с ффп2 маска, но той и без това все е с такава на работата си.

Карду, при нас всички различни  позитивни тестове са само междинен резултат. Трябва задължително да минеш през оригиналния пср, защото сертификат за преболедувал получаваш само с направен пср тест.
Сложна система, сега вдянах как всичко функционира.

С момчетата гледахме тази вечер мач от футболните квалификации. Стана късно, но на другия ден имат възможност да отспиват.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 01:11 от Бибит

# 493
Карду, купих домашни тестове от аптеката, 5 в кутия. Тези тестове са само за наша информация, по-удобно е отколкото да се разкарва човек до аптеката и да чака. Мислех си, че след като се ваксинираме няма да ги ползваме, но...

Бибит, дано са ви отрицателни тестовете и да ви падне веднага карантината. На теб минаха ли ти проблемите с вкуса и обонянието?

Всички ковид тестове направени вчера са отрицателни, сега ще чакаме и теста на сина от четвъртък и свободата се връща Simple Smile.

И нещо, което ме накара да се замисля. Вчера разглеждахме с дъщерята една книжка за летището. Чета аз и обяснявам и накрая питам дали всичко си спомня като пътувахме, че беше така. Тя каза да, но тези хора на книжката са си забравили маските.

# 494
Девойката пристигна днес и съобщи, че са я извикали учителите на разговор и са предложили да направи тестовете за горния клас и евентуално да премине директно клас нагоре. Доволна съм, защото това е оценка за детето ми. Но не знам дали да го прави или не. В четвъртък ще се пробва на тестовете. И после? Казвайте какво мислите, моля! Нужен ми е обективен съвет.

Общи условия

Активация на акаунт