Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 733
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Cardhu, дъщеря ти на колко е? Какво мисли по въпроса? Ако и е скучно в момента с този материал, защо не?

# 496
  • Rennes, France
Карду, браво на детето!!! Това си е много висока лична оценка. Включвам се с бърз отговор и лично мнение: всичко зависи от детето според мен. Дали й е скучно в час, дали й се занимава с неща, които са за по-горен клас, дали иска да "загуби" приятелите си от класа...аз лично познавам няколко такива деца, които не се преместиха. А са доста напред с материала...Карат си с класа, само че учителите им дават и допълнителни задачи. При нас обаче класовете са смесени СЕ1/СЕ2, СМ1/СМ2 - тоест лесно може да се прави в час и материал от по-горен клас.

По другите теми ще се включа тези дни...

# 497
Детето е в СМ1. Винаги първа приключва със задачите. Миналата година по математика на нея даваха различни задачи, по-трудни. Освен всичко друго, тя е и много амбициозна.

# 498
  • Немция
Карду, първо браво на детето!

Второ- вече са дали добри идеи, най-вече е от значение дали детето самО желае да се премести в по-горен клас.

Авил, чудесно, че тестовете са отрицателни и че ще се завърнете бързо към нормалното ви ежедневие!

На мен и децата ни взеха днес вторите пср тестове, утре ще има резултат.
Жадувам и аз вече за нашето си нормално ежедневие, още малко остана.

Обоняние имам отчасти, вкус почти не. Усещам сладко, солено. Интересно, че бананът го усещам, кафето също.
Да се надявам до месец да се възстанови!

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 16:13 от Бибит

# 499
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Много сте изписали!!!

Карду, остави детето да реши.
Много добре е, че учителите са забелязали потенциала й.
Понякога социалното напасване в новия клас може да се окаже проблематично, но това трябва ти да можеш да го прецениш.
Незнам на колко години е дъщеря ти и кой клас е СМ1, но съм чела, че обикновено проблемите със социалното напасване се появяват през пубертета, когато другите са вече в пубертета, а "скочилото" дете - не. Т.е. в началото може всичко да е добре, но в по-горните класове да се появят проблеми.
Питай дали има възможност да пробва за месец в новия клас.

на всички болни - бързо оздравяване.

Бибит, колко още остана от карантината?

# 500
Карду, и аз да се включа с мнение по въпроса ти. Поздрави за постиженията на детето и е хубаво, че са ви дали тази възможност.
Според мен, ако се чувства добре със съучениците си и има изградени приятелства, е по-добре да остане в същия клас ( не знам на колко години е). Ако емоционално и физически е надраснала съучениците си, може да се замислите за преместване.
Лесното усвояване на материала за мен не е причина за преместване. По принцип училищните програми са доста натоварени в по-горните класове и е хубаво да отива на училище с удоволствие. Амбициите винаги може да ги развива допълнително, ако има желание. Но веднъж измести ли се, връщането назад не е опция. Аз имах желание да запиша дъщеря си година по-рано, понеже се справяше с уменията и имаше знания като за по-големи деца, но реших, че е по-добре да върви с връстниците си. Оказах се права. Подготовката й за училище й отнема много малко време и съответно може да се отдаде на четене за обща култура, спорт и т.н. Това пък я прави компетентна по различни теми и й дава самочувствие.

Каквото и да решите, успех!

# 501
  • Rennes, France
Току що се връщам от родителска среща на Луи. И се сещам за теб Карду. Вярно детето е хубаво да прецени, но да ти кажа в 6ème нещата са доста натоварени. Ако сега се премести в СМ2 /Ася СМ1 - 9г/, не знам доколко ще успее да се адаптира в колежа. Нещата са коренно различни, много натоварено. Вчера за първи ден в колежа, защото четвъртък и петък се беше тра.ла.ла, Луи се прибра в 18ч и имаше урок по математика да препише от 4 страници - не се майтапя. Писа до 21ч30, с рев, сълзи, после с хъс - баща му много го подкрепяше, за да успее да се справи. Отделно домашно по английски и сутринта беше уморен. Става в 7ч и се връща в 18ч. Учителите ти казват: вашето дете трябва да се адаптира, да си разпределя правилно времето и да си прави домашните. Това е! Ако щеш!
Та, хубаво си помислете...може пък и тмоят адъщеря да се справи, всичко е възможно.

Пак ще се включвам....

# 502
Не знам, момичета. Затова и споделям с вас, че съм несигурна. Тя е на 10 години. Дойдохме през февруари и тя си тръгна с връстниците, но нивото на френския й куцаше. И затова е в клас с по-малки. Вписа се светкавично, навакса с езика и сега учи с лекота. Ще направи тестовете и аз ще говоря с учителките. Дали са и вариант да си учи с нейния клас, но да взема и материал за горния клас и да прави тестовете и контролите. Това не ми допада, не искам да я натоварвам прекалено, защото е и на българско училище, тенис, плуване и стрелба с лък. Много  благодаря за  съветите и ще докладвам какво се случва

# 503
Карду, този вариант също не е лош. Учителят винаги може да прецени и ако я натоварва прекалено да й дава по-лек материал.

Много е важно дали на нея сега й е скучно и как се чувства. Понякога не е нужно да се дава материал от по-горен клас, а да се предлага повече “в широчина”, т.е това, за което пише Перла.
Но, водещото е как се чувства детето. Ако тя казва, че й е скучно, лесно, то е добре да се мисли за вариант да не губи желание и хъс за учене.

Къти, това, което разказваш, звучи брутално. Следобед занималня ли има или им преподават? Защо след като е до 18ч има толкова домашни? 😳

# 504
  • Немция
Къти, и на мен такова учене и писане ми се струва страшно много.
Дори големият Бибитко е далеч от такъв обем.
При тях върнаха в гимназията системата за 9 години до завършването, вместо 8 и доколкото чувам е по-лежерно.
До колко години се учи до матура във Франция?

Ася, още 2 дни, ако всичко е точно с тестовете, и сме свободни птички.

# 505
Здравейте, да докладвам - тестовете ги направи девойката. Супер резултат. Сега ще трябва да обсъдим с учителките ситуацията. Детето иска да си остане с класа, но пък признава, че й е скучно. И сега сме в голяма дилема.

# 506
Карду, дилема няма. Прави се enrichment - дават се различни задачи с повече задълбочаваме на материала. има много възможности. По математика логически задачи, също и неща свързани с търсене на зависимости или пък изпробване, по език - да пише истории, тук също има много възможности, напр. интерактивни истории, в които читателят да има избор коя сюжетна линия да подхване и т.н
Ама това е работа на учителя и училището.
При вас има ли специален отдел, който да е медиатор между училището и родителите. При нас има психолози, които неутрално и двете страни точно по такива въпроси.
Иначе е малко по-сложно, когато получава задачи от по-горен клас, защото следващата година проблемът се задълбочава.
Щом не иска да прескочи един клас, остава enrichment. Съжалявам, незнам как е на Бг или фр.
Може Кала да има повече идеи, при тях диференцират повече и системата им е по-гъвкава.

Ние сме сред природата, на река с изглед към крепост. Много романтично, дано ни пожалят комарите 🙈

# 507
Карду, браво на детето! Но си е и сложно положение. Все още не познавам добре училищната система във Франция, но още в началото ми направи впечатление колко разпространено е прескачането на клас. Изглежда ми, че това им е начинът да мотивират бързо учещите деца. Не знам каква част от учителите предлагат различни материали на напредналите ученици.
От познатите ми има такива, които са решили да прескочат клас, и такива, които са си останали със съучениците. И както винаги има и доволни и недоволни.
Личното ми мнение е като на другите момичета. Прескачането на клас трябва да е крайна мярка, ако няма друго решение. Един от аргументите е че завършват училище по-рано и ще бъдат непълнолетни в началото на студентстването. При вас това не е проблем. Важното е каквото и да решите да не си мислите после "какво би станало, ако..." Simple Smile

Къти, много домашни за детето в колежа (= от 6 до 9 клас), на мен би ми се изпарило желанието да ходя на училище. Сигурно учителят по математика се е опитал да стресне децата.

Бибит, освободиха ли ви? Ние сме вече сме свободни, даже синът беше на училище днес.
Матурата е в годината на навършване на 18 години.

Ася, приятно изкарване! Ние сме в постоянна битка с комарите и само обличането помага срещу тях Simple Smile

# 508
  • USA
Привет,
Къти как мина РД на Ема? Да ви е жива и здрава и да ви радва много!
Много учене ,много чудо на Луи! Това е кошмар ако е ежедневие.
Карду,поздравления за дъщеря ти!
Аз съм на мнението на Ася и Перла по отношение на прескачане на клас.Ние и двамата с мм сме завършили гимназия на 17г и двамата сме на мнение,че няма нужда от това препускане.
Моят голям син на 9г. , миналата година и тази е в клас който тук в буквален превод се нарича "високи способности" и въпреки това пак отбелязва на тестовете резултати като за края на следващата година,но и дума не давам да се говори за прескачане на година.Познаваме си детето и виждаме,че с набора емоционално и физически си му е добре. Учителите успяват да задоволят потребностите му и сме доволни.Детето трябва да има свободно време и за свободна игра,спорт,хобита...
И аз да си похваля малката госпожица,която е станала лидер за първия месец от учебната година.Много беше горда. Всички се справят повече от чудесно за сега. Учителката на средния е забелязала,че е напред с математиката и спря да му праща идиотски домашни,които дава на сестра си да смята. Говорих с нея да му дава повече домашни по английски,защото мисля,че там има нужда да се упражнява повече. Тя му дала избор ,а той взел всичките хаха Голям стимул е,че им дава награди за свършени работи. Сяда и сам пише докато не свърши.
При нас разхлади. Предния уикенд беше разкошен и леко прохладен вечерите. Сега очакваме горещ уикенд  и ще се скрием в гората покрай водата.

# 509
Момичета, и ние не напъваме да прескача клас. От друга страна, като й е скучно сега, защото приключва още докато учителката обяснява какво трябва да се направи, да не се демотивира. Не знам още. Ще говорим първо с учителите и после ще решаваме.

Общи условия

Активация на акаунт