Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 703
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Къти, стискам палци и се моля за майка ти! И аз много се страхувам за моето семейство, признавам си!

Awesome, правили ли сте обследване (мисля че така се казваше на български)? Хиперактивността може да е диагноза сама по себе си, но може и да е просто симптом на нещо друго. Обикновено деца с хиперактивност си говорят, те даже често говорят повече от обикновено. За съжаление в България масово логопедите не са наясно и не могат нито да работят с по-специални деца, нито да ги пренасочат към правилните специалисти. В ЮК ще имате много, много повече възможности за терапия и макар и в началото да му е по-трудно, сигурна съм, че ще е за добро. Може да се наложи да превключите и вкъщи на английски, но това са бели кахъри. Не се бавете с това решение, защото времето тече и сега е моментът за активна работа с детето.

# 91
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ако детето не говори/разбира английски как ще се работи ефективно с него?!

Обследвания не правели сега в Бг заради Короната. В друга тема споделиха мами.
Аз също смятам, че е необходимо.
За подобни диагнози е нужен психиатър, а не невролог. Щото хиперактивността я “диагностицират” и възпитателките в ДГ 🙄

Иначе Сноуче е права, 1. Едва ли не говори от хиперактивност и 2. Хиперактивни състояния имат различни първопричини, не е необходимо това да е водещата диагноза.

На колко години е детето?
Ходи ли на ДГ?
Освен забавянето на речта, има ли други неща, които ти правят впечатление или те притесняват?
Има една мама в Англия с дете аутист. Тя не пише тук, но може да ти даде информация за Англия, какви терапии има, какво се поема. Погледни в темите за аутизъм, La Catrala се казва.

# 92
  • Rennes, France
Благодаря ви момичета, дано всичко се нареди както трябва! Бюти, стискам палци за вуйчо ти!

# 93
Къти, стискам палци майчето ти да се оправи бързо!
Купете оксиметър, за да следите сатурацията на кислорода и, ако е нужно да я заведат на лекар преди да е спаднало нивото много.
Упражнения за дълбоко вдишване са също от голямо значение.
И най-вече, ако може да намалите притесненията й. Страхът от ковид е много по-опасен от самия вирус. Може да прилагате плацебо лечение за целта.

Бюти, дано вуйчо ти се възстанови бързо!

Сноуче, аз много харесвам системата Монтесори и се опитвам да я прилагам у дома от много ранна възраст. При нас за съжаление няма Монтесори училище, а само детска градина.

Аwesame, не коментирайте притесненията си пред него, защото децата имат склонност да копират това, което се очаква от тях ( в случая вашите притеснения).
На този етап, с тази пандемия не бих напуснала България. Мисля, че животът там е много по-спокоен, особено ако сте в по-малък град или на село. Наблегнете на фината моторика, тя подпомага развитието на нервната система, мозъка и от там на говора.
Ако разбира всичко и произнася поне няколко думи ясно, мисля че има просто забавяне. Но ако няма умение да произнася никакви думи членоразделно, е нужно да се намери добър специалист.
Все пак решението къде да се установите зависи много и от това къде вие самите се чувствате спокойни. Това неминуемо ще повлияе и на детето.
На какъв език общувате? Oт значение е къде да търсите специалист.
Каквото и да решите, успех!

# 94
Аwesame, не коментирайте притесненията си пред него, защото децата имат склонност да копират това, което се очаква от тях ( в случая вашите притеснения).
На този етап, с тази пандемия не бих напуснала България. Мисля, че животът там е много по-спокоен, особено ако сте в по-малък град или на село. Наблегнете на фината моторика, тя подпомага развитието на нервната система, мозъка и от там на говора.
Ако разбира всичко и произнася поне няколко думи ясно, мисля че има просто забавяне. Но ако няма умение да произнася никакви думи членоразделно, е нужно да се намери добър специалист.
Все пак решението къде да се установите зависи много и от това къде вие самите се чувствате спокойни. Това неминуемо ще повлияе и на детето.
На какъв език общувате? Oт значение е къде да търсите специалист.
Каквото и да решите, успех!
[/quote]
Благодаря за споделеното мнение. Детето говори почти, съставя си и изречения познава цветове форми разграничава момичета, момчета, каки батковци, кара колело без спомагателни гуми има уникална зрителна памет не забравя обещано му нещо. В Англия повече ни харесва с баща му по-спокойно ни е

# 95
Awesome..., какво точно питаш?
Детето ти явно говори, вие искате да поемате към Англия.
Реално ние няма как да ти дадем съвет, защото само ти знаеш дали там ще имате работа, стабилен доход и спокойствие. Детето сега трябва да е към 4,5/5г. Помисли и за започването на училище. Незнам в Англия на колко започват. Ние няма как да знаем дали ще навакса с английския, след като до сега има забавяне с майчиния език. Може да няма никакви проблеми, може и да има. Разтърси се с информация дали там ще може да прави терапии и какви. Аз незнам дали въобще има нужда от тези терапии, след като казваш, че говори. В началото каза, че не говори и има забавяне с експресиваната реч....
Послушай Перла за фината моторика. Карането на колело не е фина моторика.
В крайна сметка не всеки е роден за оратор, вместо да търсиш дефицити, наблегни на положителните му страни (зрителна памет и т.н.) и го приеми какъвто е.

Днес при нас беше покъртително време. Сняг, студ, вятър. Бяхме навън за 30мин. и замръзнах!
Дават да се позатопля, но и да вали. Ни така, ни така...
Още точа с децата сополи, на малката поне и течат, на мен и Дзвер се стичат в гърлото, гадна история. Получих писмо, болните деца вкъщи да си стоят. А. е във ваканция тази седмица. Тук сополът не е болест, но сега всяка кихавица и изкашляне са подозрителни Flushed

Аз също харесвам концепта на Монтесори, при нас има училище, но имат проблем с училителите от години. Ходех на дните на отворени врати, но накрая реших, че ще е в държавното и не съжалявам. Учителката прилага Монтесори методи, както и други по-разчупени. Сега пак се заигравам с идеята за частно училище след основното, но проблемът е пътуването до там...освен финансовата част.
Иначе днес А по монтесорски с една пинсета прехвърляше камъчета и мидички. Satisfied

# 96
Здравейте, момичета!

Не съм писала от много време, защото родителите ми се разболяха от ковид (не е ясно откъде са се заразили) и нищо не ми се правеше. Ситуацията с болниците е много зле. Наложи се да купуваме апарат за кислород, родителите ми са на домашно лечение. Така и не се намери лекар да ги прегледа, защото личният лекар се възстановява вкъщи след тежко прекаран ковид. Добре че е достатъчно добре, за да дава консултации по телефона. Много ми е тежко в момента, че живея далече.

Къти, Перла е права за меренето на сатурацията на кислород. Ако нямате оксиметър, е добре да се купи. Ако нивото на кислород е добро, няма проблем. Влошаване, което да изисква постъпване в болница, се появява обикновено между ден 6 и ден 10 след появата на симптоми, значи най-тежкото е минало. След това е въпрос на време организмът да се пребори напълно. Температура от две седмици не е рядкост при ковид, моите родители са така. Стискам палци майка ти бързо да оздравее.
И наистина аспирин протект против тромбози е част от стандартното лечение.

Бюти, дано да оздравее бързо и твоят вуйчо. За ваксините мисля, че до края на лятото ще има за всички желаещи, но да не се разболява човек сега.

# 97
Здравейте и от мен!
Стискам палци на Къти, да се оправя бързо майка й. Авил, надявам се родителите ти вече да са добре. Голяма мъка е да си далече от близките и да не можеш да помогнеш.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 18:37 от cardhu

# 98
  • Немция
Авил, лошо, да се оправят родителите ти!!! Закупуване на кислородни апарати ми прилича на бразилския модел, където чакат на дълги опашки с кислородни бутилки за кислород... Докъде я докараха в България...
Аз се притеснявам за майка ни, която е сама там и горещо се надявам да я подмине вируса! Още не е ваксинирана.

Бюти, стиснати палци и за вуйчо ти!

Карду, ти завърна ли се?

Аwesome, може да попиташ и в английската тема.
Доколкото разбрах, сте живели с детето във Великобритания до 3-тата му година. Английският няма да му е съвсем чужд, имате година и половина пауза. От една страна детето ще е точно пред почване на училище - нали това коментирахме, че във Великобритания почват на 5. От друга страна, ако местенето се отложи с няколко години, по-лесно няма да стане откъм езика.
Важен фактор и да имате работа там.

# 99
На 20 април имам планиран скенер и след него ще правим тестове. И като получим резултати, тръгваме за България. Планирали го бяхме да е по време на ваканцията. Сега ще има малко  повече ваканция. Не ми е спокойно с това пътуване,но да се надяваме да няма изненади.

# 100
Много е трудно с болни родители. Според мен дори и на място е мега трудно, особено ако си безсилен да им осигуриш адекватно здравно обслужване.

Баща ми го оперираха скоро, точно хвана периода преди 3тата вълна. Заради корона и посещенията бяха по-трудни, де факто и на място нямаше повече информация.

Пожелавам на всички да се възстановят бързо от този вирус!

# 101
Благодаря ви момичета за споделеното мнение. Явно не съм се изразила правилно, детето ми говори просто все още има затруднения 😊
Иначе работа имаме ние доста време живеехме в Англия и животът там повече ни харесва, няма как да тръгнем без осигурена работа и квартира. Просто се притеснявах от двуезичната среда. Малкият е на 4 год и 4 месеца 😊

Стискам палци на всички заболели с Ковид да го изкарат без никакви усложнения. Нека Господ бди над всички ви!

# 102
  • Истински се вижда само със сърцето.
Awesome тази година ресепшън ще са 2016/2017 набор гледа се от август до август на следващата година. Ако е в тази група ти препоръчвам местене преди септември и търсене на училище, като там имат ресурс да помагат с речта. Отделно има спийч департмънти към здравната каса където да ви дадат насоки.
За самото местене потърсете информация за новите правила за емиграция в страната, освен ако не сте с британски паспорти.

# 103
Илейн.... Благодаря за споделеното мнение точно в тази група сме. Ресепшъна пред училищната група ли е или нашия първи клас?
Нямаме ЮК паспорти, а статут за 5 години. Ще разгледам всичко подробно. Благодаря ❤️

# 104
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ако сте получили статута преди да се приберете в БГ при 2 години непрекъснато отсъствие от страната се губи.
За мен е по близо до нашия първи клас. Учат четене, писане и математика ( числа, изваждане, събиране, геометрични форми) поне това са взели до момента Simple Smile.

Не знам как да сложа скрит текст ... Тите помниш ли Кей от групата мами над 35, почина вчера. Още не мога да асимилирам случилото се.

Общи условия

Активация на акаунт